На море в Гърция 2024 - II

• 61 063
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Black cat, и в Ровиес беше така, даже и срещахме малко трудности с езика, на единния плаж идва момичето аз й казвам Hello, тя ми вика моля? Казвам I said Hello и тя избяга Joy Прати друго момиче, което с помощта на менюто и сочене се справи. Grinning
Така беше на много места, имаше туристи, не много, но те бяха 95% гърци. Само онова нещо Лутра Едипсо ли се казваше, беше мега гмеж и туризъм, но и то беше забавно.

Аз като цяло нямам проблеми с многото хора из градчетата, нито каква националност са. Всеки иска да почива, да ходи на различни и хубави места, както аз отивам в Евия примерно, така и всички останали може да искат. Проблем имам ако плажът е нагъчкан, но в Гърция това рядко се случва.
на плажа Катизма например, щях да почина, невър евър ще се върна там Joy

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 08:42 от Mosquita

# 556
Катизма го помня с две семейства сърби на два чадъра пред нас. С тенджера с кюфтета и буркан лютеница. Едното семейство пуска някаква "Брена" на колонка, другото мазен рап на телефон. И си говорят надвиквайки се.
Спогледахме се и започнахме да прибираме кърпи.

Като цяло Лефкада не ми е любим.

# 557
Аз се влюбих в Лефкада заради планинския релеф и всички места, откъдето можеш да видиш изумруденото море от високо. И заради тоя удивителен млечно син цвят на водата. И много искам да се върна за по-дълго, да го разгледам, обиколя.
Но преди това съм си набелязала Кефалония. И Самотраки. И изобщо, положението е тежко , има много за посещаване Joy

# 558
А Chania, посещавате ли? Има изгодни полети до там. Не знам как е обособено там има ли магазини или трябва да разчитаме само на заведенията. И какви са цените по заведенията? Нощувките също са на приемливи цени

Посещаваме 😀 Ханя си е град и то сравнително голям, има си всичко. Цените са приемливи според мен.
Предполагам правилно разбрах, че питате за Ханя на остров Крит?
Да, за Крит става въпрос. Има изгодни самолетни билети, нощувките са по евтини сравнение с Неа Персмос примерно. И затова се замислям

# 559
Аз искам да попитам за един плаж- Тиганя, влюбих сенатор го видях на снимки и ми се иска да го посетиме септември, но сме с бебе. Лесно ли е достъпен, и близо до кой курорт е , до Сарти или бъркам?

# 560
Аз също много харесвам Лефкада и пейзажите на западното крайбрежие. Там са едни от най-хубавите гледки, които съм виждала и сме откривали жестоки ресторанти, а  и много места, плажове, които въобще не са нагъчкани. И на Каризма даже  не видях чак такава навалица. Ние бяхме в най-десня край, до скалите. Е, не ми е най-любимият плаж, но все пак е хубаво да се види. На този плаж именно видях хвърлени две празни кенчета Бургаски пиво. Сигурно не са ги хвърлили сърби...казвам го, защото и нашите сънародници понякога не падат по-долу от разни сърби и румънци - викат, крещат по децата, пускат музика, мърсят... В общи линии, малко избягваме българите по подобни места, колкото и лошо да звучи, ама сме попадали на такива просташки изпълнения, дори далече от Северна Гърция, че ме е хващал срам.

# 561
Аз искам да попитам за един плаж- Тиганя, влюбих сенатор го видях на снимки и ми се иска да го посетиме септември, но сме с бебе. Лесно ли е достъпен, и близо до кой курорт е , до Сарти или бъркам?
Тиганя е едно райско местенце, но вече доста комерсиализирано, гъсто чадъросано и доста скъпо. Намира се в "призрачния град" след Сикия, между Климатария и Криарици. Стига се с кола почти до плажа, но следете белите надписи, а не навигацията, защото тя ще ви обърка. Идете по-рано сутринта, ако искате да има място за паркиране и свободни чадъри.

# 562
Все се каня да направя една майска Ситония, преди навалиците и баровете.
Не съм стъпвала там от десетина години, а толкова спомени имам и толкова красота има там.

# 563
Тази година и ние се снабдихме с транспордер на Егнатия пас. Както прочетох тук , доставката е безплатна и отне  точно 10 дни, като половината бяха почивни. На 17.05 го поръчах, а на 27.05 ми бе доставено.
По този повод имам няколко въпроса:
1. Видях, че може да се поръча не само един, а няколко, за различни коли. Ако в последният момент сменим МПС-то, може ли да се използва този за различна от колата посочена в документите при поръчката?
2. Дали може да се върже директно карта към акаунта, за да не се зареждат пари в него, а да си дърпа директно от нея? Аз поне не видях такава опция.

# 564
На въпрос 1 не знам оговора, може да е добре да питате тях, пишете им.
За въпрос 2 - и аз не видях такава опция, но и не бих искала да имат директен достъп до карата ми. Нямам идея колко е сигурна системата им.

# 565
  • София
Във ФБ твърдят, че транспордера вече е вързан за акаунта, а не за колата, както беше преди и може да се мести и използва и в други автомобили от същата категория. И ние сме с нова кола, но още не сме стигнали до Гърция да проверим дали ще стане с транспордера от старата.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 17:02 от yovanka

# 566
А, значи не съм разбрала правилно въпроса. Аз имам отговор тогава. Категорично става. Ние, като взех устройството, бяхме с друга кола. Миналият месец ходихме с новата и сложихме същото устройство, така че е изпитано - става!

# 567
Alia1, благодаря, че писа и аз имах такъв въпрос - дали може да се сменя колата като се използва едно устройство.

# 568
  • София

2. Дали може да се върже директно карта към акаунта, за да не се зареждат пари в него, а да си дърпа директно от нея? Аз поне не видях такава опция.

Предишните 2 години зареждах акаунта. Не съм разглеждала за промени тази година.

# 569
Здравейте, някой бил ли е в HOTEL & SPA
MEDITERRANEAN VILLAGE , за да сподели отзиви. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт