На море в Гърция 2024 - II

• 61 009
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
В тия смотани села- около Кавала,  Жива музика - нЕма!
В Солун - има Wink

# 616
Здравейте,
Как са цените на шезлонг/чадър в Ираклица тази година, има ли някой запознат?
Не сме плащали досега, а наскоро познат ми каза, че тази година за първи път са заплатили такса освен консумация на Амалофи.

# 617
Тази година май ще се плаща.Аз се интересувам специално за плажа на Квратоми, колко е таксата за чадър ?

# 618
  • София
Здравейте,

Тази година обмисляме да посетим Евия и моля за съвет  към коя част да се насочим. Една от любимите ни дестинации до този момент е Постика на Пелион ( за съжаление всичко е заето освен хотела на брега на морето, който не е моето място). Отсядаме в къщи за гости или апартаменти за гости, не харесваме хотели. Колкото по диво по добре Simple Smile. Платени чадъри и шезлонги също не ползваме. На Потистика, ходимн пеша до плажа от къщите на хълма Simple Smile.

И пред вид , написаното по горе дали ще ни допадне спред вас района на Агиос Йоанис в случай , че решим да тестваме други части на Пелион .Вътрешната част,от към залива, сме я посещавали прескачайки планината през годините, но не е предпочитано място за постоянен престой.Когато много духа от източната страна е ок, за хапване също.

Третия ни вариант е Раян еър и Скиатос , за там тепърва събирам инфорамция.

пп. Става дума за втората седмица на юли.Без деца и досадни отегчени тийнове Simple Smile.
ПП. 2 и Къмпинг с палатка също е опция Simple Smile.

# 619
Агиос Йоанис (самото село) няма да ви хареса, но може да огледате наоколо плажовете Агии Саранда, Плака и село Хорефто.
Или на юг плаж и къмпинг Кастри.
На Евия от източната страна, мисля, има места, които ще ви допаднат.

За Пелион сега се сетих да добавя, че има тежки поражения по инфраструктурата и плажовете от наводненията през септември м.г. и е трудно да се предвиди кое в какъв вид ще е. Много е възстановено, но едва ли всичко.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 09:59 от Параход

# 620
Миналата година в края на сезона на Евия имаше много засегнати плажове.
Бяха излезли огромни количества с боклуци и буквално не се виждаха плажове. Много тъжна картинка.
Дано са възстановили, но изглеждаше апокалиптично.

# 621
Боклуците лесно се почистват, въпросът е да не са разрушени бреговата линия и пътищата (тях ги повъзстановиха).

# 622
Остров Тасос с кола или не? Обмисляме да направим еднодневна разходка до Тасос, като ще се качим на ферибота от Керамоти. Какъв е маршрута и къде ще бъдем оставени на Тасос? Пеша ще можем ли да се придвижим до някой плаж? Когато качваш кола на ферибота освен таксата за нея, плаща ли се и на брой човек или само за колата? Извинявам се за въпросите, но не знам и затова питам

# 623
  • София
Както вие си решите, плаща се за колата и отделно за пътниците. Фериботът ще ви остави в главния град Лименас, може да се разходите, да хапнете, приличен плаж има след рибарското пристанище на изток, с хубави дървета за сянка. Ако искате да разгледате острова - вземете и колата.

# 624
Здравейте,
Как са цените на шезлонг/чадър в Ираклица тази година, има ли някой запознат?
Не сме плащали досега, а наскоро познат ми каза, че тази година за първи път са заплатили такса освен консумация на Амалофи.

преди 2 седмици на Амалофи

10 евро чадър и 2 шезлонга ; фрапе - 6.50е ; безалкохолни 5 евра

# 625
  • София
Снощи ми разправяше човек с имоти там - на някои барове 20 Е такса на първите редове, назад по 10 Е. На други барове - задължителна консумация от 30-50 Е, в зависимост от близостта на морето.
И пак било пълно, за хубавите места даже и резервация трябвало. 🙄

# 626
Доста грозно почва да става в тази близката част, лакомията избуява по бг маниер..

# 627
Съвсем не само в нея.
Цените, които чета тук, за островите са даже ниски. На Цикладите 30-50 евро е средното за двойка шезлонги и чадър, без да броим места като Миконос, където е в пъти по-скъпо.
Все пак, никой никого не задължава да ползва тези услуги. Има достатъчно свободни плажове.

# 628
Първо ще ни е това посещение на Гърция самоорганизирано и имам въпрос относно споменаваните бийч барове, ако ги посещаваме ясно, че има обособени паркинги, тоалетни и т.н.. Но ако искаме да ползваме свободната зона на плажа къде паркираме, пак на същите паркинги или ? Има ли вдигане  на коли, както е при нас или скоби, фишове? Искам да посетим кавала, не за плаж ами разходка привечер предполагам, че ще е красиво, там как се паркира?  Става въпрос за района на Неа Перамос до Керамоти, там ще движим. Сега с това доплащане най- вероятно ще ползваме по-често свободните зони.

# 629
В Кавала паркирайте на платения паркинг на пристанището. Всичко друго в центъра ще е проблем за новаци. На плажовете и в селата обикновено всеки паркира свободно, където си иска, освен ако не е изрично указано с табела, че мястото е частен паркинг на определено заведение или хотел.

Общи условия

Активация на акаунт