На море в Гърция 2024 - II

• 61 004
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

Тази година обмисляме да посетим Евия и моля за съвет  към коя част да се насочим. Една от любимите ни дестинации до този момент е Постика на Пелион ( за съжаление всичко е заето освен хотела на брега на морето, който не е моето място). Отсядаме в къщи за гости или апартаменти за гости, не харесваме хотели. Колкото по диво по добре Simple Smile. Платени чадъри и шезлонги също не ползваме. На Потистика, ходимн пеша до плажа от къщите на хълма Simple Smile.

И пред вид , написаното по горе дали ще ни допадне спред вас района на Агиос Йоанис в случай , че решим да тестваме други части на Пелион .Вътрешната част,от към залива, сме я посещавали прескачайки планината през годините, но не е предпочитано място за постоянен престой.Когато много духа от източната страна е ок, за хапване също.

Третия ни вариант е Раян еър и Скиатос , за там тепърва събирам инфорамция.

пп. Става дума за втората седмица на юли.Без деца и досадни отегчени тийнове Simple Smile.
ПП. 2 и Къмпинг с палатка също е опция Simple Smile.
Както и Параход е препоръчала, разгледайте малко по-на юг на Пелион - къмпинга на Кастри - има 2-3 местенца за настаняване като семейни хотелчета, освен самият къмпиг. Малко по-на юг е Микро, където плажната ивица е доста дълга, пясъчна и има няколко опции за настаняване в семейни хотелчета. Агиос Йоанис, няма да ви допадне, с излючение на Плака бийч, който в последно време в активният сезон също става доста натоварен. От западната част  на полуострова, Лефокастро е доста диво местенце, но плажовете са доста ралични от отези на източното крайбрежие на Пеион.
На Евия - в северната част около селцата Илия и Ровиес има доста скътани неурбанизирани плажчета и красиви местенца, но пясъчни плажове почти липсват. В северозападната част, след Maounis е доста спокойно и не населено ( или поне беше преди 4 години), като има няколко приятни неурбанизирани плажове.

# 631
Аз щях да я пратя по- на юг на Евия да иде, особено ако не държи на пясъчен плаж Simple Smile
Има едно село, което се казва Пилио, като полуострова Пелион Simple Smile От него започват - плаж Пили, Саракинико, Лимнионас, Метохи.
После след Кими - Муртери/А. Меркуриос, Корасида, Каламос, Климаки.
Едно много красиво на снимки място, което съм си отбелязала, без да съм ходила - https://maps.app.goo.gl/Y6qNU4RfPwF9Zx6i9

Да поразгледа в Гугъл и после може да попита за конкретни места, ще се даде опит Simple Smile Повечето са празни в сравнение с Потистика, изключая съботите и неделите, когато идват повече атиняни.

# 632
Привет!
Препоръчайте ми градче или конкретно място за настяване на Лемнос, моля ви.
Разглеждам двете по-големи градчета, но не мога да преценя къде ще е удобно като изходна точка за разхождане из острова Simple Smile
Благодаря 🌞

# 633
Мудрос не си го представяйте като "по-голямо градче" - доста е заспало, макар че има няколко добри заведения. Най-хубавите плажове обаче са около него.
Аз съм отсядала в столицата Мирина, Паралия Плати и Танос - в Мирина не бих повторила, жега и шум, но пък ако обичате да сте в центъра на светския живот - може би е подходящо за вас. Не е за пренебрегване, че в рамките на града има два използваеми плажа, единият дори прекрасен - това е рядкост за Гърция. Вечер е много приятно за разходка.
Островът не е особено голям, от Мирина до Мудрос е под 30 минути с кола, най-отдалечените точки на югоизток и североизток са на по-малко от час, така че и няма кой знае какво значение къде ще е изходният пункт. Все пак повечето хора (които не са сърфисти) предпочитат да са по плажовете в района на Мирина, като освен Плати, Танос и Евгатис има курортни селца и в северна посока - Агиос Йоанис/Каспакас.

# 634
Не държа да сме в столицата, но поне да има вечер къде да се седне и пийне/хапне спокойно, че миналата година бяхме в едно малко селце с 2 кръчми, където се оказа, че без резервация от преди 3 дни няма как да седнеш 😃 Та, все бяхме с колата на наякъде и човек не може да пийне спокойно едно ципуро, тц, тц

# 635
  • София
Аз щях да я пратя по- на юг на Евия да иде, особено ако не държи на пясъчен плаж Simple Smile
Има едно село, което се казва Пилио, като полуострова Пелион Simple Smile От него започват - плаж Пили, Саракинико, Лимнионас, Метохи.
После след Кими - Муртери/А. Меркуриос, Корасида, Каламос, Климаки.
Едно много красиво на снимки място, което съм си отбелязала, без да съм ходила - https://maps.app.goo.gl/Y6qNU4RfPwF9Zx6i9

Да поразгледа в Гугъл и после може да попита за конкретни места, ще се даде опит Simple Smile Повечето са празни в сравнение с Потистика, изключая съботите и неделите, когато идват повече атиняни.

А аз съм ходила. Нямахме физическа възможност да си тръгнем от там 3 дни.
Мисля, че съм показвала снимки миналата година.
Между палатките имаше максимум една педя разстояние.
Такава навалица не съм виждала никъде.
И разминаването по пътя бе "забавно".

# 636
Хехе, еми по 1-2 има в тези, да (за нас са предостатъчно). В Мудрос са може би 4-5 общо с баровете. Значи столицата остава като опция.

Змия,
имам смътен спомен за този ти разказ, но не помня за кой плаж ставаше дума - този с линка ли?
Надявам се да не са всичките такива, моите впечатления от района са съвсем различни. Вярно от 2015, 2019 и 2022 г. са.

# 637
  • София
За същия от линка.
На тези снимки още не се е напълнило.

# 638
Хехе, еми по 1-2 има в тези, да (за нас са предостатъчно). В Мудрос са може би 4-5 общо с баровете. Значи столицата остава като опция.

Благодаря Simple Smile
Ще позяпам още малко из мапса...

# 639
За същия от линка.
На тези снимки още не се е напълнило.
...

Ужас Sad Пък и дори без колите и палатките, съвсем не изглежда толкова привлекателно като на снимките в мапса. Май няма да ида скоро на него.
По кое време на лятото сте снимали това стълпотворение?

# 640
  • София
Началото на юли 2023.
На мен плажът ми харесва, както знаеш, не обичам пясък. Ако беше по-каменисто, щеше да е още по-добре.
Пак бих отишла с кеф, ако съм сигурна, че ще избегнем навалицата.

# 641
  • някъде ... тук ...
Плажът от линка на Параход (Giannitsi/Limniona) съм го запомнила с много яко стръмно и дълго спускане до него,   таверна на плажа и спокойно. Това - средата на август 2022.
Скрит текст:
само тази снимка имам
Намерих си моя снимка на плажа на Змия пак от тогава и е същото положение. Но това е друг плаж Armirichi https://maps.app.goo.gl/Jr44M2r4oTxFeFeq8.
Limnionas https://maps.app.goo.gl/rgLhK3ZLS4JQEeyf8 също беше пренаселен ужасно.

Пп. Все не ми остава време да прегледам снимките и да понапиша нещо за Евия.
Не знам кога ще е....

# 642
Съвсем не само в нея.
Цените, които чета тук, за островите са даже ниски. На Цикладите 30-50 евро е средното за двойка шезлонги и чадър, без да броим места като Миконос, където е в пъти по-скъпо.
Все пак, никой никого не задължава да ползва тези услуги. Има достатъчно свободни плажове.
От петък, 7 юни - Родос, градският плаж Elli Beach, първите три реда – 30€ комплект шезлонги, отзад – 20€.
Цени в бийч бара - 8€ малката бира, коктейл алкохолен 15-23€. Grinning
Свободна зона – метър в мокрото до ръба на водата.
Ако не бяха 34-те градуса, нямаше да се прежаля за този плаж. Към 14 часа места се намираха, но не много. Не знам какво се случва там в топ сезона, то сега е лудница.
Добре, че бяхме само на „екскурзия“ за ден и половина. Конкретно в града съм си казала, че ще ида само за да си хвана фери за някъде. Simple Smile Или зимата. То бива сергии и калабалък, ама тяхното е невиждано...

# 643
Нали уж протести миналата година и свободните зони щели да стават по-големи? 🤔

# 644
  • Пловдив
На Ели бийч и на мен вчера ми се уплаши окото. 30 евро да ми дават, няма да седна там.
Свободни зони има /изключвам споменатия плаж/, но си трябва кола. На 38 градуса не ми е оферта с автобус, било то климатизиран и редовен.

Общи условия

Активация на акаунт