На море в Гърция 2024 - II

• 61 022
  • 786
  •   2
Отговори
# 750
  • Под Сините камъни
Здравейте на всички! В събота ни предстои пътуване до Гърция- Аспровалта. Ще сме 4 коли, от четене в интернет разбрахме, че не трябва да имаме теглич. Единият автомобил е джип за него важи ли? Също така не трябва да имаме и затъмнени стъкла. Нашата кола е със затъмнени задно и странични задни стъкла, дали ще имаме проблем? Преди 5-6 години ходихме до Керамоти за няколко часа. Тогава не сме имали проблеми, но и не сме се сблъсквали с полицаи. Някой може ли да ми даде актуална информация, че на първа страница не намерих. Ако има се извинявам, уж чета редовно темата 😁 А и още нещо ще ни трябват ли аква обувки за плажа в Аспровалта, че получаваме противоречива информация. Едни приятели казват, трябват ви, други не ви трябват

# 751
За ДДС номер се попълва ЕГН на собственика на колата.
Вики, около толовете гледайте за фургон на фирмата, стопанисваща съответния участък, но не са на всеки пункт.
Ще поръчам и аз, че ни се очертава доста пътуване и тази година, но се чудя ако колата е на лизинг и се кара с пълномощно какво се попълва? Може би ЕГН на едното упълномощено лице (понеже и двамата можем да шофираме в чужбина)

# 752
  • София
Здравейте на всички! В събота ни предстои пътуване до Гърция- Аспровалта. Ще сме 4 коли, от четене в интернет разбрахме, че не трябва да имаме теглич. Единият автомобил е джип за него важи ли? Също така не трябва да имаме и затъмнени стъкла. Нашата кола е със затъмнени задно и странични задни стъкла, дали ще имаме проблем? Преди 5-6 години ходихме до Керамоти за няколко часа. Тогава не сме имали проблеми, но и не сме се сблъсквали с полицаи. Някой може ли да ми даде актуална информация, че на първа страница не намерих. Ако има се извинявам, уж чета редовно темата 😁 А и още нещо ще ни трябват ли аква обувки за плажа в Аспровалта, че получаваме противоречива информация. Едни приятели казват, трябват ви, други не ви трябват
Здравей, тегличът трябва да го свалите, демонтирате, когато не теглите нищо. Тава е прието, но не съм чула за глобени. Може и да има. Предно и странични предни стъкла трябва да не са затъмнени, тогава за задните не е проблем. Аква обувки вземете, защото там плажът е с камъни. Но ако не ви пречат камъните, можете и без тях да минете

# 753
  • Под Сините камъни
Здравей, тегличът трябва да го свалите, демонтирате, когато не теглите нищо. Тава е прието, но не съм чула за глобени. Може и да има. Предно и странични предни стъкла трябва да не са затъмнени, тогава за задните не е проблем. Аква обувки вземете, защото там плажът е с камъни. Но ако не ви пречат камъните, можете и без тях да минете
Много благодаря

# 754
  • В средата на времето
Привет от слънчево Ретимно. 😊 Времето е идеално, водата е чай и на градския плаж комплект шезлонги и чадър е 10 Е. Лудницата е голяма, но самия град много ми харесва. 😊 Мисля че тази година впечатленията ми от Крит и от почивката тук ще са доста по-положителни. 😊 Пътуването с кола и после фери си беше интересно само по себе си. Разбрах, че и на кораб не мога да спя😂, но като за една нощ става. Слънчева почивка на всички! ☀️

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 09:01 от Izida

# 755
  • София
И от мен поздрави на всички от ветровития остров Карпатос. От вчера вечерта сме тук и още нямаме много впечатления. Днес бяхме на плаж Ахатта.

# 756
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали луксозен хотел в близост до границата или най-далеч някой от ръкавите на Халкидики. Изискването е да е лукс хотел на първа линия, хубав плаж пред хотела, забавления за малки деца, таверни и кафенета в близост до хотела. Моите виждания за почивка в Гърция са други и въобще нямам идея какво да препоръчам на сестра ми. Досега не са ходили в Гърция. Ще съм благодарна ако някоя от Вас ми даде насоки!

# 757
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали луксозен хотел в близост до границата или най-далеч някой от ръкавите на Халкидики. Изискването е да е лукс хотел на първа линия, хубав плаж пред хотела, забавления за малки деца, таверни и кафенета в близост до хотела. Моите виждания за почивка в Гърция са други и въобще нямам идея какво да препоръчам на сестра ми. Досега не са ходили в Гърция. Ще съм благодарна ако някоя от Вас ми даде насоки!
Разгледайте комплексите  - Sani club, Mirragio Spa Resort, Ammoa Luxury hotel.

# 758
Миленка, какво стана с резервацията?

# 759
И от мен поздрави на всички от ветровития остров Карпатос. От вчера вечерта сме тук и още нямаме много впечатления. Днес бяхме на плаж Ахатта.

Еее, Миленка, браво, най-накрая, въпреки неуредиците!
Ще запомня и аз този остров с тегавото плануване, макар и моята програма да не беше толкова амбициозна.
Спокойна и пълноценна почивка по план пожелавам!
Броят на чадърите не се умножил, което е чудесно. Hug

# 760
Здравейте, Има ли някой с информация за цените на чадъри и шезлонги тази година на Сарти, а и като цяло на Ситония- с консумация ли са или има такса?
Благодаря!

# 761
  • София
Миленка, какво стана с резервацията?
Сагата продължава. Току-що от хотела ми промениха едностранно датите за следвашата седмица, когато ние вече няма да сме на острова, и се правят на много загрижени, че ми удовлетворили искането за 2 нощувки. Като му казах, че не става, ми пише да си анулирам резервацията, уж без наказателна такса. Не казват нищо за връщане на парите. Утре чакам отговор от букинг.
На мястото, на което сме в момента, хората са изключително мили и гостоприемни. Цялото семейство ни обгрижва  типично по гръцки. Може да си останем тук до края на престоя..

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 08:51 от миленка_д

# 762
Понеже в момента се намираме в Сарти конкретно за биич баровете  не мога да кажа нищо,защото не ги ползвмае но като цяло цените са си като миналата година...Гиросите са вече 3.80 и българското представяне е силно...От 20 години почиваме тук,става все по комерсиално...

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 09:14 от plmko

# 763
Много зачестиха тези измами през букинг. Човек направо да се чуди през коя платформа да резервира.

# 764
Много зачестиха тези измами през букинг. Човек направо да се чуди през коя платформа да резервира.
Това не са измами през Букинг, а измами на некоректни хотелиери. Просто платформата няма достатъчно ограничаващи механизми за такива шашми или няма интерес да ги пресече, затова се вихрят. В airbnb също има проблеми, включително с имоти, които изобщо не съществуват на дадения адрес. Предполагам и във всяка друга.

Миленка, радвам се, че си прекарвате добре и се надявам все пак от Букинг да вземат отношение, за да си получите парите обратно. Къде на Карпатос сте отседнали сега?

Общи условия

Активация на акаунт