Студенти в Нидерландия - 21

• 61 565
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
Не падат много, защото тогава студентите пътуват, същото важи и за билетите по Коледа. Колкото по-рано, толкова повече възможности за избор на дати има (според мен)

# 466
  • Варна
Не падат много, защото тогава студентите пътуват, същото важи и за билетите по Коледа. Колкото по-рано, толкова повече възможности за избор на дати има (според мен)
Значи да действаме вече

# 467
  • София
Може да се наложи синът ми да изпрати малко багаж от Бреда към София. Познавате ли някой превозвач?

# 468
Здравейте на всички, от Xior ми изпратиха договор за общежитие в Амстердам, но прочитам много негативни коментари в интернет за тях. Някой ако има опит с тях, нека го сподели. Имали ли сте проблеми с компанията?

# 469
  • Sofia
И ние все още търсим в Айндховен.Мислите ли,че ако се отиде на място има по-голям шанс,да се ходи по агенциите?
Да, ние така вече отчаяни пратихме сина за една седмица там да търси и успя да намери чрез агенция на място.
Здравейте, дали може да споделите агенцията. Моят син уж е там постоянно, но вече втори месец нищо.

# 470
Да споделя моя опит с търсенето на квартира. Много е важно да обявите към университета , че търсите квартира. Нас ни записаха в листа на чакащи и октомври и намериха. Важно е и да се запишете в разни групи със студенти. -На дъщеря ми два пъти и предлагаха стая от апартамент нает от друг студент. Първоначално си намерихме скъпа стая, но след няколко месеца вече ни предложиха по - изгодна в общежитие. Myhousing , vestide , holand to stay i plaza new new са добри опции за търсене и от БГ.

# 471
Здравейте!
Имате ли познати, които са приети в първи курс тази година в ТУ Делфт в Computer Science and Engineering?

# 472
glass78, да имам познати деца, приети тази година.

# 473
bunova, ако се наложи ще помоля за координати.

# 474
Синът ми не може да се ориентира дали трябва да спре студентското финансиране преди да apply- не отново, защото му излизала опция да го спре, но не да apply- не.
Моля за помощ, който е минал през това подновяване.

# 475
  • София/Велико Търново
Здравейте на всички, от Xior ми изпратиха договор за общежитие в Амстердам, но прочитам много негативни коментари в интернет за тях. Някой ако има опит с тях, нека го сподели. Имали ли сте проблеми с компанията?
Нямам опит с Xior. Следя от известно време за стая/студио в Амстердам, и единствените ми впечатления са, че за Амстердам специално са много скъпи и обикновено се изисква код. Ще е полезно за останалите ако споделите за какви негативни коментари става дума.

# 476
Дъщеря ми е от около месец в общежитие на Xior в Делфт и към момета е много доволана. Стаята е голяма, чисто е, спокойно е.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 17:10 от bunovа

# 477
  • София
Синът ми не може да се ориентира дали трябва да спре студентското финансиране преди да apply- не отново, защото му излизала опция да го спре, но не да apply- не.
А защо трябва да кандидатства наново? Получил ли е писмо, където пише, че някой от елементите на финансирането ще бъде спрян, например пътуването? Или пък когато му е излязло решението за отпускане на финансиране, с краен срок ли е било?
По принцип дъщеря ми сега кандидатства отново за basic и за supplmentary grant, защото и бяха отпуснати за 6 месеца. За продуктът за пътуване получи имей, че не трябва да го ползва след 6те месеца иначе глоба и че трябва да го спре. Спря го. Много странно, но после като кандидатства за грантовете отново, никъде нямаше опция да подаде пак за продукта за пътуване. Имам чувството, че нещо е променено в Duo платформата.
Нека синът ти им се обади по телефона, обикновено са много отзивчиви и ще му обяснят.

# 478
А защо трябва да кандидатства наново? Получил ли е писмо, където пише, че някой от елементите на финансирането ще бъде спрян, например пътуването? Или пък когато му е излязло решението за отпускане на финансиране, с краен срок ли е било?
По принцип дъщеря ми сега кандидатства отново за basic и за supplmentary grant, защото и бяха отпуснати за 6 месеца. За продуктът за пътуване получи имей, че не трябва да го ползва след 6те месеца иначе глоба и че трябва да го спре. Спря го. Много странно, но после като кандидатства за грантовете отново, никъде нямаше опция да подаде пак за продукта за пътуване. Имам чувството, че нещо е променено в Duo платформата.
Нека синът ти им се обади по телефона, обикновено са много отзивчиви и ще му обяснят.
Хич го няма по обажданията.
Да, срокът на одобрението на всичките грантове беше до март. Спря този за пътуването и досега не беше си подал документи за новия период. Най-после се е наканил да подаде, но....Досега не е имал пробелми при подаване и аз не съм наясно с тази платформа. Този път  казва ,че му излизала опция да спре финансирането, но не да apply- не.  И се чуди какво трябва да направи.

# 479
  • София
Там е и секцията за кандидатстване, но много смахнато са го конструирали като съдържание сайта/платформата. Със сигурност може да подаде, но сега нямам спомен как беше. Моята ми показва на видео чат как е съдържанието и беше много странно. И така и не можа да кандидатства отново за травъл продукта. Но на нея няма да и трябва той за лятото. Ще видим дали ще го присъдят автоматично към грантовете, когато излезе решение.
Като влезе там в My duo с диджидито да цъка  и много добре да чете, ще намери откъде се кандидатства.

Общи условия

Активация на акаунт