Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 33 601
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Ние вчера ходихме в Турция на пазар. Основно за нас и баткото най-вече за лятото пазарувахме. Взех и няколко панталончета, ромпърче, одеалце и една пелена и за бебе. Та официално има и първите си нови дрешки Satisfied
След като разчистя тези, които имам обаче ще преценя за други. Чудя се да поръчвам ли кошарата или по-нататък на друго намаление ако има.

# 571
Ние сме почти готови. Е, почти, почти - бебефон трябва, трябва да вземем леглото от моята приятелка и комплекти за количка. Май това остана. И козметика.
Поръчах чаршафи, днес са пристигнали.

# 572
Колко комплекта чаршафчета мислите да взимате ? Аз четох 3-4, че трябва ли за кошарката, също така за количка поръчвали ли сте или се постила матрачето с по-голяма  пелена ? Thinking

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 15:16 от Kitana666

# 573
3 имах първия път, така де още си ги имам. Сега мисля пак да взема 1-2. Та повече ще имам. За количката миналия път нямах, даже май не бях чувала, чак се чудя как така, сега много искам да си взема 😀
Да питам какъв матрак сте избрали? Първия път директно от фирмата за мебели взихме и матрак, не помня вече точно какъв бях избрала, но и го продадохме с кошарата. Та сега се чуда какъв да взема, навсякъде за пиер кардин чета най-много препоръки.
Колко комплекта чаршафчета мислите да взимате ? Аз четох 3-4, че трябвали за кошарката, също така за количка поръчвали ли сте или се постила матрачето с по-голяма  пелена ? Thinking

# 574
+1 за горните чуденки Grinning
Ние ще вземем коша за новородено от приятели, та си мислех да взема постелка, за да си я направим количката  "наша". Иначе гледам, че моите приятели си ползват количката без тази допълнителна постелка.
За матрак също срещам много реклами за пиер-а но си мисля че може и да са просто това - реклами. В този сайт гледам разни креватчета с включен матрак с кокосова вложка.
https://www.babymatters.bg/stayata-na-deteto/2
Нашият матрак на спалнята е с кокос от едната страна и знам че е удобно и здравословно.
Някой с отзиви за babymatters? - за жалост са в Румъния и трудно ще се видят наживо нещата.

# 575
Ами аз някак не знам как ще сложа бебето директно върху матрака на количката. И с малката имах комплект.
За кошарите съм взела по 2 комплекта.

# 576
За количката имам един комплект, който беше с нещо като олекотена завивка. После постилах и само по-големи пеленки. Но без нищо постлано, не си представям да бъде. За матрака и до днес се караме с Пиер-а. Знам само, че трябва да е твърд матрака. Даже сега купихме вече легло за каката е почваме да я привикваме да спи на него. Пак избрах твърд матрак от фирмата, от която купихме мебелите. Иначе за кошарата 3-4 чаршафчета може би е добре да има. Може да повърне, да пропусне памперс. Резервни винаги трябва да има. В началото си спомням буквално всеки ден или през ден съм пускала пералня на каката. Да, не е била пълна, ама като ми повърне след ядене и всичко заминаваше. А нямах кой знае колко дрешки и се налагаше често пране. А и с пелени и кърпички прането се трупа.

# 577
Аз съм решила да взема протектори за матрак за количката и за кошарката. За момента съм купила един комплект чаршафчета за кошара, като мисля да поръчам още 2 комплекта.  За количката някак ми се иска да намеря бели, защото тя е доста цветна.  Другата ми чуденка е дали да не поръчам да ми ушият, направо само долни чаршафчета с ластик, предвид че кошовете за новородено са различни на всички марки, не знам кое е по-практично..

# 578
Ами аз не че нищо не съм слагала, но специални комплекти не знаех, че съществуват. Сега ще взема протектор за матрачето и 2 чаршафчета, реално одеалца ще си ползвам наличните. Друго май не трябва.

# 579
И ние сме с матраче на Пиер, имаме и едно друго, дунапренено, сгъваемо. Става за пътуване за 2-3 дни примерно, но за основен матрак трябва да е твърд, като нашите, а не лист дунапрен. Нашия ни го дадоха роднини и не съм гледала за други марки такива матраци, но е добър, сега трябва и намаления да има.
Иначе аз си вътря основно 2 чаршафа с ластик на кошарата, имам и още два, но не им съвпада размера и не съм ги ползвала никога, та протектор отдолу и два са ми достатъчни.
За количката първия път съм застиляла пелена отдолу, не си спомням дали има матраче в коша за новородено, за да може да се обвхване чаршаф с ластик. Сега съм харесала комплект от Джуки с гнездо и чаршаф за количка, много са красиви!
Ааа и да допълня, под главата и в леглото, и в количката, и където и да слагах бебето винаги слагах пелена, за да може ако повърне само нея да сменя. В джъмбо има хубави памучни пелени. Иначе взех и едни фенси муселинови, но им забравих марката. Повече си използвах “обикновените”, както и едни бели квадратни малки кърпи от икеа с цветни дръжчици, те също много вървяха, за всичко стават!
MDA, и ние скоро ще местим баткото на голямо легло, нямам търпение, само с решетките не сме го измислили и накрая май ще е без..
Ии за дрешките от некст, много ми харесват и със сигурност ще поръчам, радвам се, че и на живо качеството е хубаво. Само дето май нямат намаления, а са си скъпички..
Как сте момичета, напредваме ☺☺
Аз съм болна нещо, малкия също, лекуваме се вкъщи..

# 580
Азалия ние взехме тип монтесори, с 2 стъпала, за да не е директно на земята, поради това, че сме с подово отопление и не исках да е съвсем близо до пода.  Има си решетки от всички страни високи около 20см. Отделно купих и един обиколник тип плитка, максимално висок и тънък, за да покрие решетките, че се върти като дявол и ме е страх как ще си изплющи главата. За сега само през деня спи там, вечер още ме е страх 😜
За дрешките от next, наистина са хубави. Плата е качествен и не е много дебел, в същото време са плътни. Аз си ги харесвам и си пазаря от време на време от там, особено за специални случаи, когато търся нещо хубаво и интересно за каката.

# 581
Звучи готино легълцето. Може да подложиш олекотена завивка долу, но щом има прегради едва ли ще падне, пък и да падне, няма да е от високо, и ще се научи да внимава 😂 сина ми спи между матрака и оградата на кошарата, не върху матрака, та вероятно ще пада и той. Иначе неговото легло е персон и половина обикновено, взехме го още при обзавеждането на стаята и си стои в нея, за сега си го ползваме вечер докато четем книжка или през деня той докато си играе да си прилягвам 🙈

# 582
Малко ни остана, да ви кажа.
Вие докога мислите да работите? Аз докрая, ама сигурно в жегите ще стоя хоум офис.

# 583
И аз съм фенка на Некст!
На моя син матрака не е двулицев и не можах да му намеря подходяща преграда, та слагам двете детски столчета от масичка му отстрани. За 2 години е падал няколко пъти ама пада и докато ида си е станал и си е легнал пак да спи. Grinning Леглото му е стандартна височина.
Живот и здраве се надявам да мога да си работа до последно. Минахме по-голямата половина. Много бързо минава времето, днес точно казвах на сина ми, че живот и здраве след 3месеца ще си има братче.

# 584
Днес съм много активна тука, ама за минаването на по-голямата половина аз нещо леко се депресирам. Реално до към 6-7-8 седмица не се усеща, че сме бременни, някои даже и по-късно разбират, та като ги махна тях още не съм стигнала до средата 😂
Но пък реално имам два пълни месеца още да избутам, после август мисля да приключа работа и да идем до морето, после се загнездваме в София да чакаме.
С миналата бременност си ходех на работа до последно, ядове, напрежение. Вече към края когато се ходи на тонове всяка седмица на последните тонове отидох сутринта в нашия град, пратих ги на следящата и тя каза, че не са окей, да ги повторя. Аз имах толкова работа, че чак следобяда успях да ида на друго място да ги повторя, пак не бяха окей, прибрах се, събрах багажа и газ към София. Приеха ме с кръвно 160/110. В работата никой не ми даде тиквен медал, та така 🙂

Общи условия

Активация на акаунт