Светът на класическата музика може истински да плени и развълнува вашето дете! Новият проект "Приключенията на Нотичка" се заема именно с тази мисия и стартира с концерт на 21 април в София.

Наследник на успешната поредица събития "Концерти на възглавния", "Приключенията на Нотичка" започват с музиката на Моцарт.

Концертите с произведения на австрийския гений ще се състоят на 21 април от 13:00, 16:00 и 18.00 часа и на 12 май от 11:00, 13:00 и 16:00 часа на сцената на "Топлоцентрала" - София.

В пътешествието на Нотичка са включени откъси от най-известните му творби - Симфония №40, Малка нощна музика, операта "Вълшебната флейта".Музиката ще изпълни струнен квартет от брилянтни български музиканти - цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илиева и виолончелистът Петър Кушлев. Ариите от "Вълшебната флейта" са поверени на оперен дует от китайски певци – сопранът Сия Юсин и баритонът Лиу Юхан. Актьорски състав: Марина Фърцова (Нотичка), Михаил Сървански (Сол Ключ). Драматург: Любомир Любенов. Режисьор: Людмила Стоин. Сценограф: Юлияна Войкова-Найман.

Към събитието във Фейсбук

Купете билети

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 16:54 от Пeтя