Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 140
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Мисля да пробвам прогестеронов крем. Обаче нямам цикъл от март месец. Как да броя кога да започна да се мажа? Ще ми навреди ли един флакон?

# 526
Ами би следвало, като дойде, тогава да почнете да броите 12-15 дни, или както пише в упътването. Има и вариант да го предизвикате, ако мажете няколко дни и спрете, след това да дойде. На принципа на прогестероновото хапче.
За себе си реших, че докато не пробвам няма как да знам...

# 527
Благодаря! Ще си поръчам и ще пробвам как ще се чувствам с него. От март месец цикъл нямам, и от месец насам са ме започнали едни вълни. Бяха изчезнали и пак се появиха.
И тук го намерих.
https://biomall.bg/healthy-progesterone-cream-125-ml-supplement-spot-cena

# 528
Здравейте,  и при мен липсва🙂 за първи път от март месец, на 49г съм..., но споделете ако решите да го ползвате и аз не съм на ясно дали трябва непременно да има цикъл или пък не!?
Мисля да пробвам прогестеронов крем. Обаче нямам цикъл от март месец. Как да броя кога да започна да се мажа? Ще ми навреди ли един флакон?

# 529
Здравейте,
Аз от едната тема за Базед, сега да скоча и в тази....след като днес ендокринолога категорично ми заяви, че липсата на МЦ не се дължи на терапията за Базед 😁.
На 47г, и до преди 20 дни бях с редовен МЦ на 24-25 дни и от раз го няма.
Ходих на АГ-няма бебе,няма кисти, но и удебелена лигавица няма за да има МЦ.
Изписаха ми 3х2 примолут нор за 3 дни....все още нямам цикъл.
Ендокринолога ми назначи полови хормони, за да видим какво е положението.
Току-що си поръчах този натурален прогестиронов крем....и започвам да чета какви добавки да си купя.....
Всяка информация ще ми е полезна,т.то в аптеките разнообразието е голямо.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 18:36 от Disito

# 530
3×2 примолут нор? Такава конска доза чувам за първи път!

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 17:08 от mimi.7299

# 531
Да така е дозата на примолут нор за цикъл - до 10 дни трябва да дойде.
Disito, изчакайте да видите ще дойде цикъл, не бързайте да се мажете.

# 532
...но и удебелена лигавица няма за да има МЦ.

Не съветвам сямо споделям - Ако нямате удебелена лигавица няма какво да кърви. Нямате и задържано фоликули, кисти ... Затова изписването на хормон за пиене в тази дозировка без показател какви са половите хормони не виждам са смислено, особено понеже както казах вие нямате лигавица, а не са ви казали как ви е яйчниковия резерв имали ли сте ову този цикъл. Може резултатите да излязат такива че ви е спряло от раз и повече няма да ви спохожда. Трябва ли сега да ви докарват излишни проблеми с този примолут. Въобще не мажете нищо хормонално доплънително . Особено като нямате и някакви симптоми като вълни и други гадости. Просто вземете нещо комплексно подходящо за възрастта и си изчакайте резултатите

# 533
И какви излишни проблеми ще и докара синтетичен прогестерон, дори не в някаква ужасна концентрация?

Толкова много жени пият прогестерон в менопауза за намаляване на вредното влияние на естрогена. Рей Пийт групите са толкова големи и прогестерона го приемат по всякакъв начин.

Всъщност пиейки хормона вие увеличавате прогестерона - той удебелява лигавицата и до 10 дни идва цикъла ако хормона е спрян. За това не виждам за логично мазането допълнително с прогестерон. Организма тотално ще се ошашка - сега пък защо има още прогестерон - реално за организма ви непрестанен приток на прогестерон е бременост.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 16:55 от the Дорис

# 534
И какви излишни проблеми ще и докара синтетичен прогестерон, дори не в някаква ужасна концентрация?

Толкова много жени пият прогестерон в менопауза за намаляване на вредното влияние на естрогена. Рей Пийт групите са толкова големи и прогестерона го приемат по всякакъв начин.

Рей Пит не ми е пътеводна светлина.
Както и обобщения не бих правила. Що касае прогестерона, много жени си докарват повече проблеми с него отколкото без него, но това е друга тема . Мисля че тук е мястото да се научим да не предприемаме свободни действия без имаме информация за собствените си показатели по един или друг начин. А въпросната дама не знае как й е прогестерона. И аз мислех че съм естрогенен тип но се оказа че въобще не е така и то в дългосрочен план.

# 535
А как разбираш, че не си?

Също така си зададох един въпрос - ЕДИН Рей Пийт твърди нещо и един бюлюк жени се водим по неговите думи. Кое ни гарантира, че е прав?

# 536
Здравейте,
Аз от едната тема за Базед, сега да скоча и в тази....след като днес ендокринолога категорично ми заяви, че липсата на МЦ не се дължи на терапията за Базед 😁.
На 47г, и до преди 20 дни бях с редовен МЦ на 24-25 дни и от раз го няма.
Ходих на АГ-няма бебе,няма кисти, но и удебелена лигавица няма за да има МЦ.
Изписаха ми 3х2 примолут нор за 3 дни....все още нямам цикъл.
Ендокринолога ми назначи полови хормони, за да видим какво е положението.
Току-що си поръчах този натурален прогестиронов крем....и започвам да чета какви добавки да си купя.....
Всяка информация ще ми е полезна,т.то в аптеките разнообразието е голямо.

Това не го разбирам. По-точно, разбирам, че преди 20 дни е бил последният цикъл.
Как така при това положение е спрял от раз? Та то още не са минали въпросните 24-25 дни, на които ти идвало.
И заради това ще се пие примолут нор?

Извинявайте, ама малко прекалено ми идва.

# 537
Disito,
изчакайте резултатите от изследванията, но така както го описвате, по-скоро имате нарушение (спиране?) на яйчниковата функция и намалена секреция на естроген. Допълнително самопредписване на прогестерон в тази ситуация не бих подкрепила - разбира се, решението какво да правите с тялото си е ваше.

Мнението си за Рей Пийт съм споделяла неведнъж, не държа всички да се съгласяват. Но не знам как си представяте, че цялата научна общност, по целия свят, някак се е объркала и един човек крещи истината и всички го игнорират, защото са прекалено заслепени от себе си? Аха, и този човек продава добавки? Найс.

Естрогенът е хормонът, който задвижва репродуктивните процеси в тялото, и менопаузата настъпва, когато неговото количество спадне. Затова една ХЗТ замества и двата хормона и покрива и двете фази на цикъла. Дефицитът на прогестерон е само следствие от дефицита на естроген.

# 538
Е, тия дето сме със свърх естроген няма да влезем в менопауза ли?

Всъщност това, че имам огромно количество естроген не се балансира само с много прогестерон, точно обратното е на практика. Обаче пролактина скача.

Не е точно така както го казваш, Параход...

# 539
Е, тия дето сме със свърх естроген няма да влезем в менопауза ли?

Всъщност това, че имам огромно количество естроген не се балансира само с много прогестерон, точно обратното е на практика. Обаче пролактина скача.

Не е точно така както го казваш, Параход...
Добре Simple Smile
Ти сигурно мислиш, че до 65 години ще имате естроген в организма?

Общи условия

Активация на акаунт