Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 108
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
И за мен е странно,без да имам симптоми...МЦ да спре....

Нищо странно няма.
На мен цикъла ми спря в началото на 2022 изведнъж за 4 месеца, без да имам абс никакви симптоми.
И досега нямам с изключение на нередовния цикъл. Изчезва за по няколко месеца, след това пак се появява.
Никакви хормони не съм пила и не възнамерявам да пия. А закъснение от 20 дни е нищо.

# 556
Случвало ли ви си е да ви закъснее и после да дойде ама не типичния цикъл със съсиреци ама просто едно като зацапване

# 557
  • София

Нищо странно няма.
На мен цикъла ми спря в началото на 2022 изведнъж за 4 месеца, без да имам абс никакви симптоми.
И досега нямам с изключение на нередовния цикъл. Изчезва за по няколко месеца, след това пак се появява.
Никакви хормони не съм пила и не възнамерявам да пия. А закъснение от 20 дни е нищо.
Това е най-добрия вариант, но не всички сме такива късметлии. При мен започна след 35-36 години страшни анолмалии. С месеци идва на 10-12-14 дни, кисти, кръвоизливи. От там други проблеми. От хубаво не ми се вярва някой да се зоба с хормони.

# 558

Нищо странно няма.
Егати късметлийките. И аз имам приятелка моя връстничка, точно така й спря. Просто изведнъж, без никакви предисловия и агонии. И аз искам така.
Абе има си доста жени, които се тъпчат с ХЗТ точно с идеята да останат още време с цикъл, щото това ги правело млади. Моя роднина така си държа цикъл до над 60 години Expressionless.

# 559
Не е само до млади и младолики. Остоеопорозата, която идва след менопаузата хич не е за подценяване. И не само този здравосовен проблем идва с менопаузата.

# 560
Има си проблеми след спиране на цикъл,но това няма да ви помогне да ги избегнете....Това е част от живота. Организма старее,приемете го....

# 561
Не е само до млади и младолики. Остоеопорозата, която идва след менопаузата хич не е за подценяване. И не само този здравосовен проблем идва с менопаузата.

Честно да си кажа след последният дълъг цикъл и кръвоизливи ако знам, че ще спре и няма да го видя никога повече изобщо няма да страдам и да се мъча да ми идва...
За съжаление при мен всяко закъснение после ми се изсипва на главата стократно, та завиждам и аз на тези дами дето не знаят какво е....

# 562
Има си проблеми след спиране на цикъл,но това няма да ви помогне да ги избегнете....Това е част от живота. Организма старее,приемете го....

Защо смяташ, че няма да помогне? Лекарите имат обратното наблюдение.
То и смъртта е неразделна част от живота, но се пънем със здравословен начин на живот не защото вярваме, че ще станем безсмъртни, а за да живеем по-качествено и колкото е възможно без негативни изживявания.

# 563
  • Бургас
Аз по друг начин го разбрах, че просто трябва някак да го преминем, защото все нещо ще има, каквито и усилия да полагаме, няма как да премахнем всички симптоми, няма чудодейно хапче, хормон.

# 564
Има ли някой опит с Ремифимин? Регулира ли цикъла или по скоро облекчава симптомите на възрастта?

# 565
Има ли някой опит с Ремифимин? Регулира ли цикъла или по скоро облекчава симптомите на възрастта?
Аз го приемам вече почти две години и съм доволна. Облекчава симптомите и не оказва влияние на цикъла.

# 566
Аз имам проблем основно с безсънието. Също така цикъла ми е нередовен  от ноември насам - или ми прескача един месец, после ми идва на 20 дни. Пълен хаус. Веднъж само ми се случи много силен световъртеж , даже с повръщане.
Правих хормонални изследвания и докторката каза че да нормални за пре менопауза... затова ми предписа Ремифемин.
А напълнява ли се от тях?

# 567
БИМБА, А как е кортизола ви и как бе измерен? Вземате ли магнезий?

# 568
Магнезий не, не вземам. Поне не редовно. От време на време като усетя схващане на мускул.

# 569
Бива по-редовно тогава. Не само че за съня по принцип помага, ами и за още много неща трябва... включая и за производството на прогестерон който става проблемен на този етап от живота.

Общи условия

Активация на акаунт