Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 129
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Ами не знам, аз не смятам, че нямам избор.
Голямата ми дъщеря също имаше цикъл по веднъж-два-три пъти годишно, когато си иска и поне 5-6 години продължи това. Поликистозни яйчници. Обиколихме няколко лекари, почти всички й изписаха хапчета. Не й ги дадох, въпреки, че ги бях купила по рецепта. Накрая се намери лекар, който да й каже да си оправи храненето, нищо че е слаба. Започна и редовен полов живот и вече й е часовник. Без хапчета.
Малката е вече на 15, няма цикъл. Заведох я при моята гинеколожка, прегледа я, каза, че всичко й е наред и все някога ще дойде. Не спомена за хапчета. Значи и така може.

# 601
И аз я водих на гинеколог, също каза, че всичко и е наред. Каза да чакаме....Еми чакахме година и половина да се нормализира, но не се случи. И на нас ни каза да се храни с храни с нисък гликемичен индекс и повече движение. Надявам се нещата да се нормализират.

# 602
само не ми казвайте, че този примерен спрян продукт, преди 4г. се из писва от лекари в бг и се продава все още в аптечната мрежа?
Не, не се.

# 603
Нито се предписва, нито се продава, но наистина има хора още си подмятат по някой блистер из аптечките вкъщи. Както и такива, които го търсят точно него в аптеката. Хем наистина е спряно от години и щом са го ползвали редовно, би трябвало да знаят. Аз такова не съм вземала никога и разбрах съвсем случайно тогава. Ама като чуеш "Ееее, аз толкова години си го вземам, що го спряха сега,? То беше много хубаво лекарство!" и клатят главите... мда, много се информират, всичките Grinning
Дуфастонът за съжаление за нищо го нямат доста от лекарите, страшно много млади момичета са я на противозачатъчни, я често им предписват дуфастон за някакви дни за да предизвикат цикъл. Не знам някой да се е оправил но масово с това "лекуват".

# 604
И аз я водих на гинеколог, също каза, че всичко и е наред. Каза да чакаме....Еми чакахме година и половина да се нормализира, но не се случи. И на нас ни каза да се храни с храни с нисък гликемичен индекс и повече движение. Надявам се нещата да се нормализират.
Година и половина не е чак толкова много време. Ще се нормализира.

Дуфастонът за съжаление за нищо го нямат доста от лекарите, страшно много млади момичета са я на противозачатъчни, я често им предписват дуфастон за някакви дни за да предизвикат цикъл. Не знам някой да се е оправил но масово с това "лекуват".
Точно. Ама то нищо не лекува, защото щом спре хапчетата, пак ще се върне в изходна позиция. С бонус - объркан метаболизъм или друг проблем.

# 605
По отношение на Дуфастон, Примолутнор и подобни медикаменти, добре е да се прави разлика между употреба на хормони в продължение на месеци и години (както е при ХЗТ) и употребата за няколко дни.
За няколко дни нищо особено няма да стане, всъщност да не казвам по мое време колко момичета си "самопредписваха" Примолут, за да не им "дойде за морето" или препарати за спешна контрацепция през няколко месеца (предполагам, че и сега е така).

# 606
Точно така, за еднократно или няколко пъти не е толкова голяма драма.
Препаратите за спешна контрацепция са ужасни. Каза ми го лекар от Майчин дом. Само в краен случай...
А това на своя глава, за да си отложиш за морето е най голямата глупост.

# 607
За еднократно предполагам няма проблем, но на доста момичета твърде много пъти им го предписват ей така за по няколко дни че да им дойде. Без нищо друго да се прави или да се търси начин.
И аз съм вземала веднъж преди много години, мисля че точно Дуфастон беше. Закъсня ми, не се установи причина, според лекаря всичко ми било наред. Излязох с рецепта за няколко дни Дуфастон и със заръка ако не се нормализира след този цикъл да се върна и да търсим друга тактика и причина защо става така.

# 608
Това с Примолут за морето и аз съм го правила, както и спешната контрацепция. Еми глупава бях като млада, няма какво да кажа Joy.
Ама и нямаше кой да ме следи кви ги върша.
Затова моите съм ги научила за всякакви такива неща да ме питат и да говорим, щото стават страшни бели.
Тя голямата си изпати и много добре знае.

# 609
Не няма го в аптеките. На негово място предлагат Фамотидин.

Скрит текст:
За екседрин има цял документален филм и десетките дела срещу фармацевтичните компании, които го разпространяват. Плащат си чинно милиони долари обезщетения и си продължава да се продава безпроблемно. Гледах също и за едно лекарство за сърце - същата работа.
Лично за себе си не смятам тая индустрия за насочена към интересите на човешкото здраве, а към парите.
Но, пак да подесетя - човек трябва да е информиран и да взема решенията за себе си.
Обичам да се информирам, чета информация, която ме засяга пряко, но не може човек да прочете всичко. А и когато се отнася за детето например...Ето дъщеря ми е тийн девойка вече. Почти на 14 години е, но имаме проблем с цикъла. Много нередовен, прескача по 4-5 месеца. От 12 годишна се води с цикъл. Ходихме на ендокринолог и ни изписа Дуфастон за 10 дни. Не исках никога да пие подобни препарати, но нямам избор. Аз с цикъла съм като часовник, защо и тя не се метна на мен...

А защо трябва да пие нещо?
Та тя едва от две години има цикъл, да не говорим, че рано й е дошло. Тепърва ще се наместват хормоните, това продължава няколко години. Също като пременото.

Преди доста време бях чела, че жените имали три големи хормонални бури в живота си. Тийнейджърството, бременността и премено- менопауза.

В тази връзка, всякакви аномалии са характерни за тези периоди.

Аз този цикъл съм вече с 16 дни закъснение. Не си и помислям да ходя на лекар. То или ще дойде, или няма да дойде Grinning  Няма смисъл въобще да се тръшкам.

# 610

Аз този цикъл съм вече с 16 дни закъснение. Не си и помислям да ходя на лекар. То или ще дойде, или няма да дойде Grinning  Няма смисъл въобще да се тръшкам.
Напълно съм съгласна с теб, но за майтап се сетих - мойта докторка ми разказа за последния й случай с пациентка, която си решила тържествено, че е в менопауза вече, ама отишла все пак на преглед за потвърждение. Та се оказала не в менопауза, а в бременност 6 месец Joy. Е, нищо де, гледа си на 50 трето детенце, живо и здраво момченце било Joy.

# 611

Напълно съм съгласна с теб, но за майтап се сетих - мойта докторка ми разказа за последния й случай с пациентка, която си решила тържествено, че е в менопауза вече, ама отишла все пак на преглед за потвърждение. Та се оказала не в менопауза, а в бременност 6 месец Joy. Е, нищо де, гледа си на 50 трето детенце, живо и здраво момченце било Joy.
Моята гинеколожка ми каза същото - няма полипи, кисти, бременност, на което аз се оцъклих. И тя Не ме гледай имам 53 годишна пациентка с три годишно....та не се оставяйте така на произвола Joy...поне тест за бременност може да се направи докато се изчака преглед.

# 612
ох признавам си без бой
аз съм от хората които за пръв път чуват че ранитидина е канцерогенен.  Колко го пих и ми помагаше. И аз го търсих по аптеките като го спряха, а кълнях  фамотидина понеже не ми помага. Намерих нещо съвсем друго след време  де... но факт, невежа съм.  

А за беременност, да пази господ...
Боже как се сменят приоритетите на човек. Колко пъти съм ревала че ми идва или че не ми идва ...

# 613
Ама нали за Ранитидина се оказа, че само в ЕДНА партида бил тоя канцерогенен елемент, омесен с един от нормалните елементи на Ранитидина? А не че винаги е бил в него.
Но така или иначе името му вече е оклепано и го спряха. Вероятно се продава под друго наименование.
Но така или иначе бая лекарства за стомах са с алуминиеви соли. Те ги махнаха от препаратите за подмишници, че правят рак, а ги има още в лекарствата! НЕ РАЗБИРАМ!

# 614
Има ли нещо което да ми намали естроген той е много висок всичко друго е под нормата

Общи условия

Активация на акаунт