Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 108
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Kak изследвате естроген?! Поне в Бг няма такъв тест.

Да, можете да го намалите с храна и добавки. Рей Пийт групата дават съвети. Можете и прогестерон да вземате.

# 616
Моята едндокриноложка ми пуска някакви изследвания за полови хормони...единият показател е "естрадиол", което е естроген. На мен ми е три пъти завишен над нормата. Сега ще ходя на АГ, защото има съмнение за задържан фоликул, заради завишението и МЦ ми идва на 40 дни.

# 617
Ами не, по естрадиола не може да се съди за естрогена.
Ако пролактина ви е висок е по-признак за висок естроген.

# 618
Не съм медицинско лице, на мен така ми обясни лекарката. Или пък не съм разбрала правилно.

# 619
Здравейте,
Моля ви, да погледнете резултатите ми. Направени на 3 ден от МЦ.(силно казано...само ми зацапваше)
 Все пак вие сте по-запознати,аз като ги гледам са в норма🤔 Само антимюлеров не е готов.

Благодаря предварително.

# 620
  • Бургас
На мен дълги години пролактина ми беше завишен. Една ендокриноложка ме накара да го тествам и по време на цикъл, тогава спадаше.

Планирала съм на 21 ден от цикъла да отида, защото имам направление за някои други изследвания.Мисля да изследвам естрадиол и прогестерон, чела съм, че и така ги изследват, а не на 3 ден, но защо? Може би да се види спрямо прогестерона?

# 621
Излиза на изследване на полови хормони
Да, можете да го намалите с храна и добавки. Рей Пийт групата дават съвети. Можете и прогестерон да вземате.

# 622
Естрадиол не е равно на естроген

# 623
Аз продължавам да съм без цикъл този месец (но със зацапване само по време на секс)..Закъснението е вече 12-13 дни. Пак да кажа до сега никога не съм имала такова. Бременност няма как да е, защото последния месец хормоните ми бяха стигнали до небето..
Оказах се с късна "уж овулация" след преглед, но колко време след това да го чакам тоя цикъл?
Не ми се иска да приемам още за нормално това прескачне, на 41 г и Ще запазя час отново следващата седмица, но се притеснявам и аз да не ми предпишат дуфастон или подобни при положение, че от тях само естроген ще си донабавя..
Пролактина ми също е висок.
В момента пия добавки, витекс и инозитол, фолиева, ако това има значение.

# 624
По принцип, кървенето настъпва 12 - 14 дни след овулация. Ако тя е късна, логично е цикълът да е по-дълъг.

# 625
Дами, а дали нарастване на зърната и ареолите са признак на предстоящото ни състояние?
В последните две години пораснаха много и е много грозно.
На фона на бюста ми, колкото шепа изглеждат потресаващо, чак избягвам да се гледам 😟

# 626
По принцип, кървенето настъпва 12 - 14 дни след овулация. Ако тя е късна, логично е цикълът да е по-дълъг.
Да, вероятно е рано да се притеснявам все още..Ще изчакам още няколко дни.

# 627
Joana85, бихте ли си направили един тест за бременост?
Със сутришна урина. Трябва да се отхвърли все пак бременост.
Слаба черта си е черта.

# 628
Joana85, бихте ли си направили един тест за бременост?
Със сутришна урина. Трябва да се отхвърли все пак бременост.
Слаба черта си е черта.
Ами, бих да. Ако още няколко дни няма ще направя.
Но в случая просто нямам никакво съмнение за бременност.. за съжаление Sad
По-скоро е друга симптоматиката.
Няма как да имам ФСХ 50, ЛХ: 20 и да очаквам качествена яйцеклетка...

# 629
  • На острова
Аз след като бях писала, че ми закъсня с 10-11 дена предния път, на следващия месец си ми дойде навреме. За мен това бе необичайно, защото както написах никога за 30 г. не ми е закъснявало, освен когато съм била бременна, цикълът ми е бил на 23-24 дена. В последните години се скъси до 19-21 дена, няколко пъти ми е идвало и през седмица-две (пътувания/стрес). Ще свиквам с тези промени, без да се стресирам излишно.

Аз съм в Англия и като ходих тук на лекар директно ми предложиха да слагам Мирена. Дори не ми пуснаха изследвания. Отказах. Бях си сега в БГ за една седмица и успях да си пусна профилактични кръвни, бях и на мамограф (докторът ми каза, че добре съм отказала Мирената засега). Чакам гинеколога ми в БГ да ми каже какво вижда, защото аз не съм проучвала и нищо не разбирам. На 5-ти ден от цикъла ги пуснах:

Скрит текст:

Благодаря на който ми препоръча да изследвам Витамин Д, за болки в китките. Под нормата ми е и почвам да пия.

Общи условия

Активация на акаунт