Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 108
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
На мен пък преди 2 дни ми свърши и днес като ходих до тоалетна, отново имам някакво розово зацапване. Никога досега не ми се е случвало, както 8 месеца не ми идваше, после започна пак да ми идва редовно през по кратък период 20-22 дни, та възможно ли е да е нещо хормонално или да си запазвам час за гинеколог?

# 631
bubeto80,  всичко е възможно. Направи, каквото прецениш за правилно, лично за теб, за да се чувстваш по-спокойна.

# 632
Аз вече имам ранна овулация и няколко пъти зацапване точно след нея, та до цикъл.Бих изчакала до др. месец.

# 633
bubeto80, а това спиране на цикъла или последващото идване да свързвате в боледуване от ковид или ваксина за ковид?
Имам 2 приятелки, които след ваксинацията имаха по 1 последвал цикъл и после не им дойде. Много рязко влязоха в критическата, но лекарите нищо не предприеха, защото са на 48 години. /между другото те и двете са лекарки/ Едната сега сподели, че след повече от година без цикъл сега пак и е дошъл, че е и редовен.
Все пак е добре да нправите консултация с гинеколог.

# 634
  • София
А защо търсите връзка със спирането на цикъла и ваксиниране или боледуване? Случва се да спре рязко при някои жени. Не е нещо изненадващо.

# 635
bubeto80, а това спиране на цикъла или последващото идване да свързвате в боледуване от ковид или ваксина за ковид?
Имам 2 приятелки, които след ваксинацията имаха по 1 последвал цикъл и после не им дойде. Много рязко влязоха в критическата, но лекарите нищо не предприеха, защото са на 48 години. /между другото те и двете са лекарки/ Едната сега сподели, че след повече от година без цикъл сега пак и е дошъл, че е и редовен.
Все пак е добре да нправите консултация с гинеколог.
Аз съм на 49г. , спря ми изведнъж, отидох на гинеколог, всичко беше ок, изследва ми яйчниковия резерв и не предприе нищо, каза вероятно започваш пременопауза, ще изчакаме 1 година и така след 8 месеца отново ми дойде и вече 3 месеца съм като часовник и пак с продължителност 6 дни.

# 636
Всъщност и ковида и ваксината имат този ефект и както и промени в менструацията при много жени по целия свят. Не я търся аз връзката - намерили са я.
Не съм съгласна, че е нормално при редовен цикъл всеки месец, без скъсяване, без прескачане и един ден край - вече си в критическа - това не е нормално.

# 637
  • Бургас
Аз също съм на това мнеине, защото и вируса и ваксината скапват жлезата, изчерпват желязото и феритина, нитамин Д-то и сриват имунната система.

# 638
Аз също съм на това мнеине, защото и вируса и ваксината скапват жлезата, изчерпват желязото и феритина, нитамин Д-то и сриват имунната система.
Всичко това, което си изредила, го прави и намалената фия на ЩЖ. Т.е. ако процеса е бил започнал, един ковид/ваксина, само е ускорил нещата.
Но сега докторите, когато няма какво да кажат, и хоп ковид е виновен за всичко.

# 639
Галдучо, аз съм го изпитала това. Първия път когато карах ковид цикъла ми за първи път показа аномалия. Тече ми нещо като цикъл близо 20 дни. Гинеколожката го потвърди ковида разбутва и цикъла. След това три години абсолютно точен докато не почна пременото.

# 640
Миналия месец си правих изследвания и феритина ми бе близо до нулата. Лекарят ме пита да не би да съм карала скоро ковид, че той свалял  феритина. Ами бях боледувала преди 2 месеца от ковид наистина. Гадината бута много неща.

# 641
Аз също карах тази година, много по тежко от първия път. Пак бях с разбутан цикъл, но вече не е ясно от какво - от него или пременото! 🤣

# 642
  • Бургас
Моя ковид, който беше лек, след това ми докара големи проблеми.Колкото и да съм имала проблем с жлезата чак такива не съм имала.Трябваха ми около 6м. да си върна показателите в норма.И в цикъл го изкарах-ей тогава беше още по-обилен, болезнен и дълъг.Така се надявах да ми спре, ама не щя.Не са съвпадение тези неща.Ковида и ваксините разбутаха много хора.Следващите вируси не съм ги разбрала какви са били, но винаги разбирам по косата - става ужасна, изведнъж.

# 643
  • София
На мене не ми се е отразило нито пребжледуването, нито ваксините.
А иначе моята леля, която тази година ще направи 95 мш беше казала,че при нея на 50 е отрязъл цикъла изведнъж и повече не е имала. Също така не е имала и вълни, кръвно и т.н. До организъм е.

# 644
И аз след двата Ковид бях леш: феритин, вит Д, витБ,щитовидни.Изпадам в нещо като клинична депресия.Не вярвам да е съвпадение.

Общи условия

Активация на акаунт