Наш'то малко валентинче ще е МАЙско животинче

• 13 363
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
И аз да се отчета след днешната ЖК. Бебчето си расте в норма, мърда все повече и повече, крачетата са горе в дясно, дупенцето горе в ляво, а главичката долу. Оттук нататък всички движения са вариация на темата.  hahaha Много е сладичко, когато сутрин при събуждане се размърда с поредица от ритничета и подскоци и гледаме да будим и тати, за да е съпричастен  Wink. Той много се радва - дори когато сложи ръка, където са крачетата, обикновено получава специално мощно ритниче. Явно е запазена марка за таткото.  Thinking

На мен днес ми пуснаха втори изследвания на кърв и урина - ще има още едни до края. Струва ми се малко, но принципно ако нещо ме притеснява, аз си самоназначавам кръвна картина и така. Не ми хареса обаче решението на лекарката да не ми пуска микробиология. Изрично си поисках, но ми отказа на основание, че всички бременни имат гъби и това е. В осми месец превантивно пречистване с няколко глобулки "Гинопеварил" и това е.  #Crazy Май не съм съвсем съгласна, така че ще си пусна микробиология някъде на частно в началото на осми месец - решила съм си, ако ще да е безпочвено притеснение.

Най-интересното беше, че лекарката ми май видя мъж. От доц. Томова пък знаем, че ще е момиченце. Добре че всичко, което сме купили е в жълтичко и други по-неутрални цветове. За сега ще си бройкаме бебето за момиченце, до трето мнение.   newsm78

Общо взето това е. А, да, питах и за родилните домове. Лекарката ми твърдо не ми препоръчва Майчин дом ако съм на общо основание, за Шейново нищо ново не ми каза - една тоалетна на етажа, много жени в стая, бебетата се носят на 3 часа... Хубаво било във Втора градска - след ремонт, сравнително ненатоварено, любезен персонал. Но отказа да се ангажира с препоръка на конкретен дом - всичко е въпрос на избор на майката. Дали иска бебето да е при нея или не, дали иска да е на частно или не... Аз, естествено, още повече се колебая накъде - за сега основно между Шейново и Вита и май скоро ще трябва да се ориентирам...  Като за начало мисля да посетя Шейново в понеделник. За Токуда само хубави неща чувам, но доколото разбирам там са с предимство жените, които са си водили ЖК в болницата, а капацитетът не е много голям.  Вече има публикувани мнения по темата в Здравния справочник, който се интересува конкретно от тази болница.

Весел уикенд на всички!

# 106
Не, аз не съм решила да си купувам, но си мислех че всички ги носят, затова питам Joy

# 107
ха-ха-ха Joy

добро утро!
в сряда ми пристига слингът. ще пусна снимки, за да се похваля bowuu
и понеже съм си изпила вече кафенцето, а бебе и тати си играят, аз отивам да бачкам  Sick

# 108
А я ми кажете как стои въпроса с алкохола при вас. Аз лично не смея да пия, освен на рождения си ден 1 мартини Rolling Eyes но съм чувала че чаша винце или биричка не пречат. Че ми омръзна да ме влачат по събирания, само за да шофирам после - така и така не пия!  newsm58

# 109
  • Burgas, Bulgaria
ооооооооофффффф най-накрая да си вляза на любимото място-нямахме нет и бях на път да откача тия дни.
Как сте момичета мен много ме боли таза и костите отдолу newsm78 на право не мога да се обръщам като легна и вървенето ми е като на патка.Я кажете нормално ли е да те боли когато бебока рита и се върти че мен сякаш ток ме удря и си мисля-това е от 2-3 дни-ако и утре е така да мина през док.С главата на долу сме и мене точно долу ме боли като мърда.
 Mr. Green Аз знам кога ще е горе-долу секциото ама няма да ви кажа още.
Майче ти беше казала че април ще се почива ама кои дни бяха.
Още не съм изчела всичко което сте написали ама се надявам че сте добре.

# 110
TheBean, аз си пийвам биричка до 330мл на ден. Случва се не по-често от 3 пъти в месеца, ама като ми се припие пийвам (а преди да забременея имах странен режим по една бира на ден независимо от сезона, с колежката ми се пристрастихме:D) Нямах шкембе от бирата и си пийвах, та и сега ми се припива понякога и пийвам. Винце също 1/2 чаша, повече вече не ми е вкусно (преди беше различно).
Така че пийвай по малко, няма страшно. Аз знам, че концентрата е забранен принципно, особено първите 3 месеца, ама и сега не пия и не съм пила, откакто разбрах, че съм бременна:)
И мен ме болят леко ставите долу, даже забелязах че изпукват (никога не бях ги чувала преди...)
А вчера усетих нещо ритмично, докато си държах ръката на корема- бебело или хълцаше, или съм чула сърчицето му, не съм много сигурна..
хайде приятен ден от мен, че аз потъвам в кулинарния форум да ровя да гарнитура на домашна варена кокошка, каквато ще правя на гостите, че нали днес са Заговезни.

# 111
Привет, момичета!

Да се изкажа и аз за пиенето - казали са ми, че бира и вино можело, естествено по-малко и че даже били полезни за кърмата. Аз си пийвам чат-пат предимно биричка, но не повече от една водна чаша. Виното по не го пия, но опитвам.
Миленка, добре, че каза, че днес било Заговезни, че да се образоваме, иначе щяхме да го изпуснем! Днес ли се въртеше халва?

# 112
ми мама така ми каза, дано не ме е объркала нещо... абе гостито ще си направим, халва ще има, пък ако нещо съм объркала здраве да е:D

# 113
  Здравейте!!!
       Днес(или по точно утре)е сирни заговезни ходи се у родителите и се иска прошка!!!
               Hug

# 114
ей, вярно че днес е заговезни. идеално идва - тъкмо снощи намерих за какво да се скарам на благоверния, та сега ще трябва да ми се извинява  Mr. Green.
за алкохола мога да кажа, че ако ми се пиеше, щях да пийвам. ама не ми се пие, пусто. не казвам да се наливам, ама да си пийвам за настроение и компания на масата. виж, цигара ми се припушва сегиз-тогиз, и тогава отивам до комшиите и си изпросвам. добре, че се случва рядко и че ме е срам; затова и се събира х цигара наседмица.
и друго бях писала, но доставчикът нещо ми направи номер и ми се изтри писаното, а ме мързи да се напъвам да се спомням какво беше  Mr. Green
а, сетих се - за почивните дни през април.
гледам по календара, че 1-ви май се пада във вторник. по пътя на логиката това значи, че ще слеят дните от 29-ти април (събота) до 2-ри май (вторник). планови секциа не се насрочват в почивни дни, така че, който ще ражда секцио по мед. показания, има тема за размисъл. аз лично искам да ме срежат поне 4 дни преди тия почивните - ако ще се възстановявам по учебник, да става ясно, а ако ще правя проблеми - да имаме време да организираме сгляда от някое светило. по подобни причини искам секциото и да е в началото на седмицата - не ща да тръгвам да умирам в петък, например, и да се окаже, че мъжът ми няма кой да довлече да ме погледне извън дежурните, щото е уикенд и докито отишъл на вилата си, например де.

# 115
Utre e Zagovezdni:)sys sigurnost(sorry no mi se skapa kirilicata)

# 116
Почивните дни са 28 април - 1 май(събота, неделя, понеделник и вторник). Ще се отработва предната събота - 21 април.

# 117
  • Burgas, Bulgaria
Помооощщщ излезе нещо като сопол от долу Божке кво е това пък сега #Crazy #Crazy.
Ама има още -точно на сопол прилича-мами  Sick Sick
моля за бързо отговорче че ще ида в лудницата иначе.

# 118
  • Варна
mama21, да не е тапата? Я се обаждай бързо на докито, че тази работа май не е на добре! Thinking И пиши какво става! Hug

# 119
може да е тапата, а може и да не е. тапата е слузеста. това по описание по книгите, де. обади се на лекаря си и сподели какви се е случило и опасения имаш. ако е тапата, положението не е много прекрасно, но пък и проблемът не е особен. само трябва да се пазиш повечеко от инфеции и да НЕ правиш секс. и да знаеш, че и без тапа можеш да си устискаш до 9-я месец. моята тапа падна седмица преди секциото /беше планово/, т.е. 3 седмици преди термина. отидох в спешния кабинет силно притеснена дали няма да раждам и от там дежурният доки ме върна с думите, че паднала тапа нищо не значи и че мога и да пренося даже.
а възможно ли е да имаш гъби и от там по-силно течение? да си слагала глобули някакви против гъби и от там да идва това течение?

Общи условия

Активация на акаунт