👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 487
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Alisa18 честита радост и от мен. Лека и безпроблемна бременност ти желая от сърце, и леко раждане.
Моите племеннички са така, с година и 10 месеца разлика. Трудно им беше, няма да те лъжа. Проблемите основни идваха от ревността на голямата от малката, което и до ден днешен съществува в някаква минимална форма, но и това е преди всичко до детето. Сега вече като са на 12 и на 14 са неразделни приятелки преди всичко, и двете се записаха на пеене и народни танци, заедно излизат да играят. Вече е друго.
Но като за всичко стискаш зъби и си казваш, че това ще мине и най-хубавото предстои. Simple Smile Аз поне това си повтарям и си го чакам.
Още веднъж честито за хубавата новина.

# 226
-Noli-, честито и на теб! Леко да минават бременността и раждането и спокойно да си гледаш дечицата 🌷

Аз също чаках да минат две години от раждането, три години им е разликата и е добре. Такава разлика си представях.
 Сутрин стават заедно около 7:30 Закусват и към 9 излизаме на площадките на сянка. Малкия там спи в количката половин час. На обяд се прибираме, хапват заедно и лягат заедно. Стават горе-долу по едно и също време. Следобедна закуска, игра и лягат пак заедно . Бебето първо, а след половин час и баткото.

# 227
Честито на бременните! Браво на Вас и леко бременеене.
Аз също исках трето породено с второто, но АГ категорично забрани. След такава бременност каза най-рано след 5-6 години. Така че се настроихме, че това ще е, няма как.
А и с тоя малък и тежък таран не си представям да съм бременна. Kissing Heart

# 228
Честито на бременните! Аз нямам личен опит, но най-добрата ми приятелка е с породени деца с 1 година разлика, та да ви вдъхна кураж...в началото първите няколко месеца и бяха по-трудни, ако има кой да ви помага тогава, ще е супер..на нея нямаше и си ги избута, та не е невъзможно.
Но след първите 3 месеца, после нещата станаха много по-лесни и колкото повече растат, все по-хубаво става.
Та чак и аз си бях решила да имам породени..но уви със секцио съм, та няма да ми се получи точно така...
Ще си имате пълна къща  👨👩👧👦

И аз съм със секцио и това ми беше огромно притеснение, че толкова рано се случи, но реших да се доверя отново на моята АГ.
Като цяло за сега всичко изглежда нормално и добре, но сме отново задължително секцио, живот и здраве! 🙏🏼

# 229
Първо честито момичета - това е толкова вълнуващо и прекрасно събитие в живота ни 🤱💐👼Лека бременност желая ♥ Аз също бих искала второ бебче, но нека мине още малко време Wink
Та по повод на отглеждането, Юпитерчето и още едно- две момичета сте ми еталон за това кое кога и как се прави за тези бебочета 😄☺🫶 Сега напоследък обаче никакво време не ми остава. График нямаме незнам как се пропука всичко, но постоянно бързам и нищо реално не правя докрай и в края на деня съм тотал щета и пак цялата къща е нагоре с краката. За през деня едва успявам да сготвя обяда на бебока и да излезем до обяд, после се прибираме мия огромния куп чинии, приготвям СЗ  и сменяме няколко памперса и правя вечеря, междувременно се въртят дрехи в пералнята и сушилнята …. С триста зора излизаме след СЗ на разходка ако съм успяла да ошътам и някъде там да се изкъпя и аз…
Винаги бързаме….. Моля те Jupiter sea разкажи ни ти как подреждаш деня- като стават децата в 7.3 кога ти се оправяш да излизате ядеш ли сутрин… кога готвиш за обяд или взимаш кухня… всичко би ми било от полза, разбира се ако ти се пише и споделя Wink

-Noli-, честито и на теб! Леко да минават бременността и раждането и спокойно да си гледаш дечицата 🌷

Аз също чаках да минат две години от раждането, три години им е разликата и е добре. Такава разлика си представях.
 Сутрин стават заедно около 7:30 Закусват и към 9 излизаме на площадките на сянка. Малкия там спи в количката половин час. На обяд се прибираме, хапват заедно и лягат заедно. Стават горе-долу по едно и също време. Следобедна закуска, игра и лягат пак заедно . Бебето първо, а след половин час и баткото.

# 230
Честито момичета ❤️

# 231
Беатриче, то е различно в зависимост от задачите , но най -често режимът е такъв:
Стават 7-7:30. Бебето го оставям да играе в кошарата, баткото върви след мен - мием се и веднага пускам пералнята за един час да изпере. Ако са две, първата е нагласена още предишната вечер да е готова в 7:30, за да пусна тогава втората.
Обличаме се, закусват, аз не закусвам. Правя си кафе и подреждам съдовете, които са били в миялнята, по шкафовете.  Ако имам за чистене, пускам прахосмукачка или робота. Ако чисти роботът, седя при децата - те си играят, аз пия кафе. Ако чистя аз, на тях им пускам на телевизора ютуб детски песнички , докато съм готова (някъде 20 минути, ако бърша прах и мия) Бебето гледа от проходилката,защото ако е  на земята, лази и може да падне назад като е седнал. След това излизаме заедно на двора и тогава простирам колкото перални съм имала. Като съм готова, тръгваме.
За излизането вземам с мен обедното пюре за бебето, ако изгладнее по-рано. Вземам води за всички нас и комарника на количката за спането.
Като се върнем за обяд - или имаме от предишната вечер и само го топля, или поръчвам до вкъщи от обедното меню на едно заведение. Лягат, през това време си върша неща, събирам и сгъвам прането.. и пия второ кафе. Готвя в кукър - там повечето неща се слагат заедно, нагласят се минутите и си свободен. Той си готви и си спира.
През целия ден събирам изцапаните съдове в съдомиялната (даже шишетата на бебето) и я пускам вечер като заспят децата. Сутринта нареждам посудата по шкафовете. Когато нямахме миялня, и на мен ми отнемаше много време да вися на мивката, а тогава бяхме само с едно дете. И пак имаше много за миене. Ако имате място в кухнята, това много работа ще ти спести .
Вечерта излизаме и сме навън до към 8.-8:30, като се приберем, вечеряме. След това къпя бебето, таткото го гледа, докато изкъпя и баткото. Бебето пие млякото и заспива около 9:15. Таткото приспива баткото в детската. И към 10 часа сме готови и с него.
Уикендите е по-лесно, защото и таткото се включва.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 14:44 от Jupiter sea

# 232
+ 1 за миялната.
И нашият няма режим напоследък.
Иначе мина на 2 дремки.

# 233
И нашият спи два пъти напоследък. Половинчасова дрямка около 10:30-11. И после следобеден сън между 2 и 4:30 следобяд.

А за храненето - бебето още си е на пюрета. На 10 месеца е. Баткото на годинка мина на кухня, та мисля така да е и бебето.

# 234
Юпитерче благодаря ! Да и аз така си знам за миялната, но за съжаление ще трябва да изчакам за нея догодина, когато се очаква да направим по- голям ремонт…. До тогава ще има да си вехна на мивката като грешен дявол хахахаха. То си е смешно, но един ден реших да видя колко време на ден минава там- ами средно 2-3 ч 🙄. За храната на бебока- гледам от менютата от кухните и “крада” идеи от тях. След това обаче повечето неща се пасират, защото, въпреки че имаме 8 зъбчета хич не ни се дъвче… Примерно небяхме яли пържени кюфтета от сумати месеци и реших да направя, естествено навсякъде се размириса мн апетитно и господинчото почна само да се облизва и да протяга ръчички към тях. Чупнах му мн малко, като мислих, че ще го избута с език обратно на маста, НОоооо той си го сдъвка. И така аз му дадох, после баща му и в един момент се оказа, че е изял цялото кюфте- всички се радвахме, кофти само, че беше пържено. Иначе същата сутрин юфката демонстративно я плюеше и неискаше да дъвче 🙃

Момичета аз да питам вие миете ли вече тези зъбки и ако да с каква паста за зъби

# 235
Беатриче, аз ги мия още откакто започнах със захранването, макср тогава да нямаше зъби. Използвах напръстник, но после се научи да стиска с устичка и не беше приятно занимание. Минах на четката на кика бу, която е страхотна, мекичка и с дръжка. Преди нея бях пробвала на ДМ, но беше супер твърда гумената част и я изхвърлих след първия път.
В момента вече сме на Нук за 12м (синът ми става на 11м идната седмица).

Паста за зъби пробвах на ненедент и сега на елгидиум (като първата дори не беше свършила, отиват за много време). Ами първата бе препоръчана от моя зъболекар, втората си в взех покрай това, че ние използваме тази марка. По-хубава ми се стори елгидиум. Отделно, че е прозрачна и не остава бели следи като първата.

П.С. И аз се бях престрашила да дам парченце от мекица на малчо и определено беше във възторг, чакайки за още, но не получи. 😅 просто ми става жал да се храним пред него, гледа ни с молещи очички. 🙈

# 236
Да и ние ползваме elgydium вкъщи. Значи сега ще търся четка и почваме 😁
Беатриче, аз ги мия още откакто започнах със захранването, макср тогава да нямаше зъби. Използвах напръстник, но после се научи да стиска с устичка и не беше приятно занимание. Минах на четката на кика бу, която е страхотна, мекичка и с дръжка. Преди нея бях пробвала на ДМ, но беше супер твърда гумената част и я изхвърлих след първия път.
В момента вече сме на Нук за 12м (синът ми става на 11м идната седмица).

Паста за зъби пробвах на ненедент и сега на елгидиум (като първата дори не беше свършила, отиват за много време). Ами първата бе препоръчана от моя зъболекар, втората си в взех покрай това, че ние използваме тази марка. По-хубава ми се стори елгидиум. Отделно, че е прозрачна и не остава бели следи като първата.

П.С. И аз се бях престрашила да дам парченце от мекица на малчо и определено беше във възторг, чакайки за още, но не получи. 😅 просто ми става жал да се храним пред него, гледа ни с молещи очички. 🙈

# 237
И ние вчера му дадохме мекица 😀
 Като ламя е. Ама не качва много кг. Баба му вика: " Всеки си мечтае да е като тебе - да набива и да не качва"

# 238
Аз захранвам по ЗВБ на 80% и нашата девойка раничко се научи да дъвче. В Гърция сме и сутринта опука за закуска 3 франзелени филийки с крема сирене. Такива проблясъци обаче за рядкост, ние й се смеем, че понякога се наяжда в един ден за две седмици. Като цяло е трудно храненето, а не смея да й ограничавам млякото все още, защото е дребосък.

# 239
Ох да не се терзая, че преди месец дадох пържен картоф 😆😆😆😆.
Хвана ни един проливен дъжд, а тя спеше. Седнахме на квартално заведение да се скрием и си поръчах картофки и супа някаква за обяд. Естествено се събудихме и докато не дадох картофа ей щеше да омрънка света. След това го омрънка за още картофи. 😀😀😀😀. Само за протокола, картофени пюрета и манджи не харесваме Wink.

Общи условия

Активация на акаунт