Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 175
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте .Днес ми предстои преглед при АГ специалист.
Аз искам да ви попитам следното.
Моята Гинеколожка която преди работеше със здравната каса.
Сега вече работи във свои кабинет и не работи със здравната каса.
Сега ще посетя друга лекарка.
Ще пуснем микробиология и цитонамазка.
Въпросът ми е колпоскопия поема ли се от здравната каса или трябва да заплатя от мен.
Много благодаря

# 301
Не се поема.

Имам час за Карагьозов на 2.08, но ще ми дойде тогава. Търся да го заменя с час между 12-18.08.

# 302
Ок.
Аз  имам направление от 26 ти Юни и гледах да си запиша час по рано за да има време евентуално и за вторичен преглед.

# 303
Това намерих във Интернет.
Въпрос
Уважаеми дами и господа, след проведено цитологично изследване се оказва, че следва да ми бъде направена колпоскопия на шийката с цел установяване на налични ракови или предракови клетки. Според гинеколога, назначил изследването, процедурата колпоскопия не се поема от Здравна каса и следва да заплатя 105 лв. Предвид факта, че прегледът ми при гинеколога е по здравна каса и то в ххх ххх София, моля да ми кажете, дали е необходимо тази процедура да бъде платена от мен. Благодаря! В.С.

Отговор
Изследването се заплаща от НЗОК.
След насочване от личния лекар с направление (бл. МЗ-НЗОК № 3) към АГ-специалист, сключил договор с НЗОК, специалистът - при необходимост и по преценка, може да издаде направление (бл. МЗ-НЗОК № 3А) за високоспециализираната медицинска дейност „Колпоскопия без/с прицелна биопсия“. Тази дейност е включена в пакета на специалиста по акушерство и гинекология, сключил договор за извършването й.

# 304
Здравейте,  вече минаха 2 месеца и малко след lletz. След 3 седмици съм на контролен преглед. Притеснява ме, че още има някакво многооо леко розово-кафяво зацапване Sad Незнам дали е нормално след толкова време ...  Предимно по хартията когато ходя до тоалетна... Дали ня някой му се е случвало.
Също така понеже обичам да вървя много понякога имам яувство, че нещо леко ме драска. Самият lletz беше много бърз, без шиене и без престой в болница, с локална упойка.
Благодаря предварително,

# 305
Здравейте момичета. Резултата от биопсията най-накрая излезна, ако може някой на прост език да ми обясни ще съм благодарна. Опитах да се свържа с професора, но безуспешно за сега. Благодаря

# 306
Имате изменения на шийката със степен CIN3. На първа страница може да прочетете различните степени на развитие. Трябва да се направи конизация, не отлагайте. Успех желая и бързо оздравяване!

# 307
Здравейте днес се притесних от резултата на цитонамазката ми. В деня когато отидох профилактично да си я пусна поисках и микробиология и колпоскопия да ми се направи. Всичко беше наред с колпоскопията и микробиологията,но сутринта излезе цитонамазката която не ми изглежда да е ок. Все още не успявам да се свържа с лекарката.

МЕТОД НА ИЗСЛЕДВАНЕ: ТБ Цитология
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: II
БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА:
АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:
• Задоволителна
КАТЕГОРИИ:
Клетъчни промени свързани с:
• възпаление (включва типично възстановяване)
Плоскоклетъчни интерепителни лезии /ПИЛ/:
• Атипични с неопределена сигнификантност (ASC-US) |
Препорьки:
• HPV тест|
• контрол след противовъзпалителна терапия
Допълнително описание:
Суперфициални и интермедиерни плоски клетки, ендоцервикални клетки, сегментоядрени левкоцити, реактивни изменения, атипични сквамозни клетки. За проследяване.
Здравейте,моята цитонамазка е абсолютно същата като вашата. Може ли да споделите какво ви назначи лекара-лечение , допълнителни изследвания или друго.
Благодаря!

# 308
Добър вечер та всички.
Излезна резултата от цитонамазката.
Според вас добър ли е резултата.

# 309
  • София
Танчето, цитонамазката ви е идеална.

# 310
Здравейте! Имам цитонамазка с пап 2 и биопсия с резултат CIN I, папиломатоза и койлоцитоза. Казаха ми, че при амбулаторно третиране на дисплазията има опастност от кървене. Затова ми препоръчват да се направи leep в болница с кратка венозна упойка.
Можете ли да споделите как премина при вас тази процедура?
- постъпихте ли 1 ден предварително в болницата
- на следващата сутрин ли ви изписаха
- правиха ли ви клизма
- поставяха ли катетър
- поставяха ли тампонада
- трябваше ли да лежите след това

# 311
  • Дубай
Карина, първо се успокойте, с цин 3 сте. Трябва да изберете лекар и направите конизация в най - скоро време. Всичко е лечимо,може би, единствения недостатък е, че няма да може да посещавате море, басейн и т. н. Всичко друго е хванато с време.
Може ли да попитам на колко време сте се следили, на година?
Не съм била с leetz, a скалпел! Постъпих в болница ден преди това, останах ден след конизацията и ме изписаха. Не са ми правили клизма, катетър също нямах, тампонада да. С пълна упойка бях, заспах и се събудих след като, всичко беше приключило.

# 312
Здравей I.V всяка година правя цитонамазка, с изключение на последните две - в едната бях бременна, а на следващата след раждането ми каза да изчакам година след раждането и тогава да направя цитонамазка.
В понеделник ще ми направят LLETS и се надявам всичко да е наред.

# 313
Здравейте момичета. Моята LLETS мина днес. По стечение на обстоятелствата не ми взеха преди това тест за hpv вирус и идвам да попитам в този случай кога мога да го изследвам? Следващият преглед ми казаха да е след 3 менструации и да изчакам резултата от хистологията след конизация та. Последният ми въпрос е за AHCC, освен от iherb, от друг търговец в България мога ли да го закупя? Четох старите теми и доста момичета са доволни и мисля да опитам. Благодаря 🌹

# 314
  • Русе
На мен ми изписаха hupavir. Някой пил ли го е и има ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт