Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 162
  • 757
  •   1
Отговори
# 330

Здравейте,от седмици имаммм болки от дясно на корема понякога и от ляво  постоянни са болките боли ме и тази болко вече ме кара да испадам в панически атаки... болката първо беше търпима след 2 рия денн не издържах и накарах мъжа ми да ме закара във спешното там ми пуснаха  болкоуспокояващи венозно...но болката пак се появи след 12 часа някаде. Бях при личната тя ме накара да пусна иследвания кръвна картина и урина и стерилна страното беше че във урината имах мноогоо еритроцити +бактерии... Но на стерилната резултата беше без бактерии... след това повторих иследваниятя във други лаборатории еритроцитите се повишаватт..  бях на уролог той ме испрати на гениколог бях на гениколог тя взе проба за цитонамазка и ми каза че имам киста на десния яйчник,също така ми каза че болките не може да са от кистата.. Име изпрати на нефролог... отидох този път във Варна там ме пратиха пак да си пусна иследвания взех резултатите но при нея имам час чаааак понеделникк до тогава ще полудея... утре имам час при гениколог но късно моля да ми кажете ако някой знае от какво може да е всичко това вече си мисляя най лошото Sad

# 331
Наред ти е цитонамазката, нямаш проблеми там.

# 332
Здравейте! Моите резултати са CIN I с койлоцитоза и отрицателен HPV тест. Доколкото разбрах това само по себе си си противоречи и най-вероятно все пак е hpv дисплазия. Направих консултация с двама лекари. При първата ми казаха, че трябва да се направи leep, за да се премахне раничката с повече дълбочина. Другият АГ обаче каза, че може да се изчака 2-3 месеца (с изопринозин) и може изобщо да не се налага нито аблация, нито leep. Някой може ли да сподели мнение, ако е минал през същото?

# 333
Здравейте! Моите резултати са CIN I с койлоцитоза и отрицателен HPV тест. Доколкото разбрах това само по себе си си противоречи и най-вероятно все пак е hpv дисплазия. Направих консултация с двама лекари. При първата ми казаха, че трябва да се направи leep, за да се премахне раничката с повече дълбочина. Другият АГ обаче каза, че може да се изчака 2-3 месеца (с изопринозин) и може изобщо да не се налага нито аблация, нито leep. Някой може ли да сподели мнение, ако е минал през същото?
Най-вероятно hpv е бил активен и сега се е самоизчистил. Аз бях цин1-2, проведох лечение с изопринозин и някакви хранителни режими спазвах. Следих се на 6м. Вече 5 години нямам цин. Но понеже все още си имам изменения си ми е притеснено и не знам кой е по-добрият вариант. С конизацията поне със сигурност се изчиства. Зависи и от възраст доколкото знам. Аз лично отказах конизация, защото не бях раждала. Сега, ако ми а препоръчат, бих направила.

# 334
  • Germany
Цитонамазката е Ок, но пише, че има бактерии.   Според мен имате бактерии във влагалището и затова са излязли в обикновената урина, а в стерилната не. Дали е възможно обаче от това да са ви болките - по-скоро, не. Направете си микробиология.

# 335
През колко време може да се дарява кръв?

# 336
  • Сф
Чела съм между 4 и 6 месеца отнема да се възстанови тялото. Така че макс 2 пъти годишно

# 337
Извинявайте,задала съм си въпроса в грешната тема,но благодаря Ви за отговора ♡♡♡

# 338
  • Ланкър, планините Овнерог
Вижте на какво попаднах сега
Кампания за превенция на рака на маточната шийка https://cibalab.com/wp/25_years_more/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMAABH … lS08jMJqJoEFcfBFQ

# 339
  • Sofia
Вижте на какво попаднах сега
Кампания за превенция на рака на маточната шийка https://cibalab.com/wp/25_years_more/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMAABH … lS08jMJqJoEFcfBFQ
Така описано изглежда добре, ама колко ще е достоверен резултата и дали ще се справим сами🤔 или ще има "БУМ" на неправилни резултати.
И седейки от другата страна сблъскала се с тази тъмна страна предпочитам мнението на доктора, но предполагам доста жени биха пробвали и дано не е само с цел бързи печалби от лабораториите.

# 340
  • Ланкър, планините Овнерог
Ооо, не знам. За мен е късно за такъв тест, но преди сигурно бих го направила, знам ли. То, ако недай Боже, излезе кофти резултат, предполагам че всеки би отишъл на лекар, което си е все от полза.

# 341
  • Sofia
Ооо, не знам. За мен е късно за такъв тест, но преди сигурно бих го направила, знам ли. То, ако недай Боже, излезе кофти резултат, предполагам че всеки би отишъл на лекар, което си е все от полза.
То и за мен вече свирено. Сега  на всеки 6м съм при доктора, но съм щастлива,че вече година и...след всичко съм все 1гр.без никакви оплаквания пу пу....

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 01:24 от katerinia

# 342
Четох, че има различни видове leep процедура (А, B,C,D). Доколкото се ориентирам при CIN I този leep е по-скоро за превенция на проблем, но не е задължителен. При Leep A май се отстранява само лезията и е една идея по-дълбоко от аблация (но по-сигурно решение). Знаете ли дали мога да откажа изрично по-дълбок leep, понеже имам планове за бременност в близките 1-2 години и не съм раждала (на 29 съм).

# 343
  • Sofia
Четох, че има различни видове leep процедура (А, B,C,D). Доколкото се ориентирам при CIN I този leep е по-скоро за превенция на проблем, но не е задължителен. При Leep A май се отстранява само лезията и е една идея по-дълбоко от аблация (но по-сигурно решение). Знаете ли дали мога да откажа изрично по-дълбок leep, понеже имам планове за бременност в близките 1-2 години и не съм раждала (на 29 съм).
Ами мисля,че всеки един нормално мислещ доктор би се съобразил с вашето искане с оглед на здравословното състояние към даденият момент. Аз бях със скалпелна и 2см премахнати. На 38г бях и доктора ме предупреди, че 1г не трябва да имам бременност. За после може ама с повече лежане. Обсъдете го наистина за нас като жени и двете неща са важни
Успех 🌸

# 344
  • Варна
Здравейте!
Може ли някой да ми помогне с разчитането на цитонамазка?
Лекарката ми не ми отговаря, имам записан час при нея др. вторник, но до тогава ще изпадна в паника😕
Имам раничка на шийката на матката (това има значение).
Раждала съм преди 3 год и съм на 33 год.
Доста се тревожа да не в рак или нещо подобно.
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт