Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 46 742
  • 709
  •   1
Отговори
# 600
  • Шоплука
Давай Дух, че аз съм зациклила

Разправяй за черната леща и за тортилата - чакам рецепти Yellow Heart

# 601
Ами нещо не успях да кача снимки, ще опитам пак
Свалих по 100-105 г., киноа и черна леща, добавих 250 г., чери домати, 300 г., краставица, 100 г. Червена и 100 г. Зелена чушка, 30 г. Маслини, малко пресен лук.
За дресинг направих 14 г зехтин, 20 г мед, 30 г горчица.
Стана около 1400 г общо храна, разделих на 14 порции по 100 г всяка. Всяка порция е по 83 калории, 13 г въглехидрати,  2.5 мазнини и 3.6 протеини.

Тортилата е 550 г тиквички, 60 г моркови, 2 яйца, 15 г овесени трици и 30 г брашно. Разпределих на 4 "питки". Ядох ги със салатата от риба тон за вечеря.

Всяка питка е

# 602
  • Шоплука
Дух изглежда уауууу HeartHeart Eyes

# 603
Духче, много красиви порцийки Simple Smile
Чакайки режима поотпуснах въглехидратите, но не се чувствах добре и започнах да връщам кг. Имах и кратка почивка с цял ден пътуване в двете посоки, ядене, пиене на корем, разни сандвичи и банички по пътя, ужас направо. Вчера трудно държах химикалката Joy  така се бях подула. Резултата е 3 кг +.
Режима е около 1700 кал, 120 гр протеин на ден, балансиран. Но нямам нерви и време в момента да тегля 30 гр от това, 60 гр от онова...Освен това с 0% кисело мляко тотално ме загубиха. Не пожелаха да го заменят.
Според анализа моят организъм обработва по-добре мазнините, към 70 %, затова реших да заложа на моето си. Започнах още вчера. С ориентировъчни количества в края на деня имах 1700 кал, добри съотношения протеини, мазнини и въглехидрати.
З- омлет от 3 яйца с крема сирене и малък домат
О- омлет от 3 яйца с плънка малко пуешко и моцарела, намазан с горчица и сурово неовкусено зеле
Една средна кубинска кафеварка кафе с козе прясно мляко, купа череши.
Вечерта бях в движение и нямах време за нормална вечеря - 80 гр месни люти пръчици около 17 часа, по-късно шепа сурови орехи и кашу микс, около 100 гр цедено 10% кисело мляко и 3 хапки печен на фурна свински бут, да го пробвам дали е готов за днес.
Резултата е -1 кг вода Simple Smile
Продължавам в този дух, като ще започна да тегля и вкарвам в приложение за по-голяма точност, когато успея Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 12:30 от z.2012

# 604
Благодаря, Зетче. Как върви?
Аз идвам с още едно свежо предложение с паста орзо, червена леща и нахут (100 г, 70 г и 200 г) сурови. Със зеленчуци и дресинг от мед, горчица, лимон и зехтин. Към тях днес протеинът ще е шишчета от филе пилешко. Утре вероятно риба.

# 605
До снощи, добре вървеше. Боря се с емоционално хранене и това много ме спъва.
Поне вече не продължава с дни.
Иначе тези дни ядох омлети различни варианти, свинския бут доядох почти/1 порция замразих на работа за резерв/, салати, китайски микс от Лидл, сметана, ягоди, череши.
Ти сама ли си измисляш тези комбинации и поотделно ли ги вариш? Къде ги приготвяш толкова малки количества?

# 606
И аз се боря с емоционално хранене и то нощем. С теб съм.

Сама ги измислям, но не са малки порции. Правя около килограм, килофрам и нещо храна, защото и мъжът ми харесва такива салати. После деля на 100 г. Ако е станало 1000 г салата, изчислявам общите калории и правя порция от по 100 г. Това са ми чисти въглехидрати и малко мазнини. Към тях добавям протеин - месо или риба.

Иначе изчислявам всяко нвщо, което сложа в купата, после меря общото количество и деля на порции. В май фитнес пал.

# 607
Наскоро се запознах с два много интересни термина. Първият "анализ на ситостта" и вторият "Food noise".Нямам идея дали са нови Simple Smile

# 608
Привет:)
Аз свалих каченото при пътуването и продължавам напред. Ако успея този месец да достигна двуцифрено число, ще съм доволна от себе си. Спорта продължава да е ходене и градински фитнес събота/неделя. Усвоявам нови дейности и имам мускулна треска на неподозирани места.

# 609
Здравейте момичета, аз продължавам с усилията си. Сега допълнително оптимизирам храненето, за да отговоря повече на ИР то ми. За това предлагам една закуска, която ми допадна. След няколко дни на яйца и/или котидж с тричав хляб, днес нещо друго ми се прииска. Не съм фен на рибата тон, но избягвам купуване на колбаси и шунка, та тя ми остана.
65 г риба тон в собствен сос, 30 г крема сирене, една кисела краставичка и малко горчица, намазах го върху филия тричав хляб.
240 калории е този сандвич, с тези матроси

# 610
Към тази смес за намазване мога да ти предложа да добавиш копър, лимонов сок и каперси. Става много по-вкусно според мен. Simple Smile

# 611
О, благодаря, ще го имам предвид. Рядко обаче имам каперси и копър, ще се заредя

# 612
Хоп и аз влизам тук. Аз съм с ИР и емоционално хранене. Слагам малко предистория в спойлер.
Скрит текст:
За ИР разбрах в края на миналата година, когато самоволно реших да направя ОГТТ. Причина: фитнес с треньор и режим на храна, обаче не свалях нищо. Инсулинът на 60 мин тогава беше 200, но аз не обърнах внимание; забелязах, че само на 120 мин при норма 23 моят инсулин да е бил 32 да кажем. По препоръка на ендокринолог почнах берберин, продължава силови тренировки (вкъщи основно) + интуитивен дефицит. Уви, нищо. Ново ОГТТ: 83 инсулин на първия час и хипогликемия на втория. Заради това съм на Глюкофаж ХР, като от края на май дозата е 1500 мг еднократно вечер. Обаче от началото на годината нямам време за тренировки, не мога и над 6000 крачки да направя на ден, въпреки че съм с малко дете. Юни бях в дефицит около 1400 ккал, нищо свалено. Признавам: често се подавам на емоционалното хранене, което е голям препъни камък. Смятам да почна отново фитнес, но само да ми свърши сесията, че стресът и там е голям. С храненето съм каша тотална, защото не мога да нагоди ккал и бягам твърде много от въглехидрати. Но пък вечер изтървавам юздите и нападам нещо сладко. Имам да свалям 10 кг мазнина според Декса скенер. Иначе съм 58 кг с огромни тлъсти крака, та трябва рекомпозиция.

За да не е съвсем спам и отегчително:
З: една филия хляб Вита Фитнес НВВП + 32 гр. маслини + 39 гр прошуто котто + 184 гр сирене котидж. Така е около 298 ккал. Рецептата и грамажите са по приложение balanced body на Грета Гуджиньо.

Снак от лакомия: няколко хапки тестена купешка закуска. Два бирени фъстъка.
О: 125 гр моцарела лайт, 10 гр песто дженовезе и салата от 1 голям домат,  половин червена чушка и 40 гр краставица. Плюс: 1 вафла от тези без захар на Гулон.

Ей тези малки снаквания трудно ги контролирам. Отворена съм за съвети, защото години вече не се справям с теглото си.

Последна редакция: ср, 01 юли 2026, 14:49 от Green Arrow

# 613
Добре дошла, аз също съм с ИР, видяла си май разказа ми в темата за тренировките. Както ми обясниха ендокринолога и друг експерт именно тези похапвания са част от това, което инсулина прави, но и за жалост го увеличават.
Аз съм с ИР от 2021 година и до сега отказвах лекарства, опитах какво ли не сама включително берберин, миоинозитол и всички познати на човечеството добавки. Нищо не стана. От пет дни пия позона комби, мисля че вече усещам ефект по отношение на храненето. Преди нея месец пиех глюкоман за апетита, той също доста ми допадна.

Моят отчет е на обяд 125 г печена сьомга (измерена сурова) о 150 г готвен ориз.

И аз следобед се изкуших с едно парче бананов кекс, но преди две нощти сънувах как ям шоколад, и си позволих малко сладко днес.

# 614
  • на брега на морето
Аз не ям сладко от почти 6 години. Почти винаги ако сънувам, че ям сладко( през последните 5- 6 години) е с гузно чувство в съня ми. Затова и не само затова, такива сънища не биха ме накарали отново да ям сладко. Иначе с чиста съвест мога да кажа, че сладкото НЕ ми липсва и отдавна е в миналото ми ....

Общи условия

Активация на акаунт