Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 47 189
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
That sugar movie гледах като излезе преди 10+ години някъде и ми въздейства изключително силно. Така или иначе, по това време почти не ядях сладко, като "вина" за това има филм, който излъчваха по НВО пък години преди това- "Тежестта на нацията" се казваше, сериен. И така дълго време сладко почти не близвах до около Ковид изтрещяването. От тогава се боря да го огранича. Не прекалявам, но може и по- добре да се справям.На периоди съм. Последно съвсем спонтанно не бях близвала никаква захар (заместители не ползвам) близо 9 седмици; плодове си ям. Наблюдавах се внимателно и странното беше, че не забелязах това нещо да рефлектира по някакъв начин върху тяло/ настроения/ концентрация/ сън и т.н. Никаква разлика. Наистина никаква.
Сега отново все се заричам да огранича захарта, но с променлив успех. Може в Гърция за близо три седмици нито веднъж да не съм яла нищичко от техните сладкарнички и това по никакъв начин да не ме е "гризло" отвътре, но днес специално отидох до магазинчето под блока да си купя Морена.
Относно матчата. Слагам си я в смутита, когато си правя, или когато си разбивам протеина след тренировка. Понякога и щипка цвекло на прах, стига да се сетя.
Маската с матча за каква кожа е подходяща и какъв резултат да се очаква след измиване?

Радвам се, че темата се е раздвижила. Съвсем скоро започвам активно да се отчитам.

# 706
  • Варна / UK
Духче, съболезнования ❤️, сега психическото оцеляване е най-важно! Както го усещаш - така действай.
В събота вечерта бяхме на ресторант - catch of the day (калкан) + бира, после си дояждах (обяда - пиле със зеленчуци, че не остана време да обядвам).

Barley groats останаха за неделя вечер +салатата от Tesco + пиле + бира ...

Закуската и обяда - същите като в събота.
Днес пътувахме наобратно - закуска като предните дни, обяд сандвич с риба тон попътно, следобед - омлет със зеленчуци. За вечеря риба и зелена салата.
Шоколадът дето го омитам дневно..  ужас 😀
Като си пресмятам грубо - съм била към 1800-2000 калории последните дни - без да тренирам.
Ще видя утре сутрин какви ще ги отчете кантарЯ...

# 707
Матчата е зелен чай с най-висока концентрация на антиоксиданти. Принципно е идеална за проблемна кожа и успокоява директно след ползване. В дългосрочен аспект анти ейджинг, свежест и т.н.

Надя, калканът е жесток. Heart Eyes Grinning

Вчера:
Трен: 30 мин тичане сутрин
И допълнително целият ден имах някаква брутална доза движение вкъщи. Имам дори мускулна треска от чистене и оправяне. Joy

З: кисело мляко 450 гр с 60 гр овесени ядки, банан и боровинки
О: малко количество паста с гъби и сметанов сос, сьомга около 150 гр, домати, краставици
Сл: пъпеш, ябълка, бадеми
В: яйца , зехтин, домати

# 708
Духче, моите най-искрени съболезнования!

Зеленото матча ли е или селъри? 😀
Селъри, магданоз, краставици. Винаги го пия като съм на хотел, вкъщи ме примързвва да си го правя.

Тук менюто е невероятно разнообразно с много БГ манджи и ям на корем тиквички, патладжани, гъби, леща, телешки език, октопод и пушена сьомга. Калории не броя, гледам да е читава храна с много протеин и 2 пъти си позволих и десерт. Но пия и просеко, както стана ясно, дори от сутринта Wink

Някой да ползва от умните апликации, дето уж изчислявали калоража на база снимка. Нещо не ми се вярва да са много точни - как ще види дали съм си поляла със зехтин и песто гъбите!?

Закуска, обяд, вечеря. Халумито горчеше от сол и не го ядох!

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 07:05 от Agent Provocateur

# 709
  • Шоплука
Агент ако сте някъде - ултра ол инклузив в стил пира на Гаргантюа не се мъчи да ги броиш тия калории
Аз кротко си диетствам у дома - днес отново
3 варени яйца, домати, хляб от лимец 2 малки филии, прясно сирене
За обяд - ориз с домати и кюфтета, пак със салата от домати
Вечеря - свински котлети на грил, домати, сметанов сос с гъби към котлетите
Чаша червено вино

# 710
Привет, момичета Hug
Рядко пиша тук, защото рядко имам какво ново да споделя.
Духче, прегръщам те, дръж се!
На останалите - много се радвам на кулинарните Ви пиршества. Лято е, нека му се наслаждаваме! Heart Eyes
И моето лято е долу-горе такова - след пролетния дефицит и свалянето на 2-2.5 кг чисти мазнинки (колкото по-близо сме до крайната цел, толкова е по-трудно), сега просто задържам и поддържам. Просекото идеално се вписва в калоража за деня и не си го спестявам.
Установих, че добре поддържам на около 1600-1700 kCal. По-нагоре качвам. След кулинарната вакханалия в Бордо (първата половина на юни), съм в релси. Храня се с едни и същи неща, общо взето - месо, риба и морски дарове, много зеленчуци, плодове до 250 г. на ден.
Тренирам сутрин, преди това пия само колаген, кафе и есенциални аминокиселини.
Менюто вчера (без трен) беше:
З: 150 г скир с 30 г гранола, 30 г растителен протеин и 200 г кайсии
О: 150 г печени пилешки гърди, 120 г гарнитура от червена леща и ориз басмати, малка купичка салата домати и краставици
След обяд: 100 г протеинов сладолед без захар.
В: 150 печена риба треска, 150 г гарнитура от грах, чушки, моркови, сушени домати. Чаша просеко.

Днес (тренировка за крака):
З: Едно варено яйце и 3 белтъка, 50 г високопротеиново безлактозно сирене, филийка пълнозърнест протеинов хляб и 250 г плодове - кайсии и нектарини.
О: Едно пилешко бутче без кожата и гарнитура от вчера - басмати и червена леща.
След обяд: или сладолед, или скир с малко гранола.
В: Голяма салата с домат, краставица, червен лук, бобчета едамаме, маслини таджаска, каперси, босилек и 200 г безлактозно котидж сирене. Евентуално и 30 г пълнозърнести крекери, ако имам нужда.

За следващите дни съм предвидила патладжани, тиквички, чушки... градината ражда непрекъснато. И след две седмици само пиле, пуешко и много морски дарове, ми се яде телешки стек, та и това ще влезе в програмата.

# 711
Благодаря за подкрепата, момичета.
Мина погребението, успях и нищо не хапнах. Мислех си, че с толкова месо мазно снощи днес ще съм на плюс, а аз съм почти 1 кг надолу. Сутринта бях 600 г, а сега още 300. Но като хапна ще кача леко.

# 712
Не си отчетох уикенда, който беше с червена леща за обяд, а щях да съм безвъглехидратна.
Иначе си бях с типичните 3 яйца за закуска, и месо+ домати и маслини за вечеря.
И в двата дни активна почивка с йога и мобилност.

Вчера:
з- 50ге овес с канела
тренировка Fuel 4
o- 3 яйца, кускус със зеленчуци
в- пилешка кълка, кускус със зеленчуци (това не знам как да го меря, и не се занимавах)

Дух, моите съболезнования. Дръж се! Hug
Vetrena, и моите поддържащи са 1600-1700. Знанието е голям коз, за да не се подлъгва човек по други хора.
На 1100-1200 свалям със сигурност, но трябва да съм го сметнала добре. С хранене от общата храна не пресмятам идеално, но няма да е така всеки ден.

# 713
Агент ако сте някъде - ултра ол инклузив в стил пира на Гаргантюа не се мъчи да ги броиш тия калории
Аз кротко си диетствам у дома - днес отново
3 варени яйца, домати, хляб от лимец 2 малки филии, прясно сирене
За обяд - ориз с домати и кюфтета, пак със салата от домати
Вечеря - свински котлети на грил, домати, сметанов сос с гъби към котлетите
Чаша червено вино

Всеки ден ли си хапваш по 3 яйца за закуска?
Аз ядях по 2 варени яйца всеки ден сутрин и ми беше супер, ама прочетох, че било оптимално по 7 яйца седмично и сега ям по 1 на ден.
Така ги обичам...

# 714
  • Шоплука
За яйцата от анатема до осанна се изписа света ...
Ям си ги - белтъка си е чист протеин, жълтъка бъка от полезни съставки ...щом билдърите в залата ги лапат и аз
барбар Петко с мъжете ...

# 715
И аз ги ям на поразия, така де, не баш, че не ме държаха особено сита, предполагам, защото все бях пестелива с мазнините към тях. Но никакви скрупули нямам относно броя им на ден и на седмица.

# 716
Току що проведох разговор с ИИ относно калориите ми, защото ми беше интересно колко е вярно изчислението. И според мен е много близо до истината, впечатлена съм. Поддържам в момента на поне 2300-2400 калории, а в дни като днешния и на повече. Според полар часовника ми горя понякога и по 3000. Той ,,не знае" че кърмя и колко кърмя, така че според мен поларът преувеличава с едни 500 калории, но при мен изчисленията са точни в  кърмещо състояние. Joy

Днес имам изядени около 2400 калории и иии съм далеч от нвд. В момента кърмя страшно много и ме избива на жесток глад, не мога да изкарам повече от 2 дни на пържоли и сирене. Мисля просто да се придържам към средно 2300-2500 кал на ден и да се концентрирам в тренировките.

Трен: 35 мин тичане с интервали, 15 мин корем и др упр

З: кисело мляко с овесени ядки (до 10 ч общо 2 кофички х 500 гр със стабилно количество овес...), банан, кайсии
О: свински пържоли 2 бр, картофено пюре със сметана, домати, краставица, морков
Сл: 85% шоколад малко парче, мандарини 2 бр
В: малко количество кисело мляко, авокадо, пълнозърнест хляб с масло и парче чедар, шунка, зеленчуци, шепа бадеми
И съм гладна...
Движението ми днес беше брутално. Абсолютно вярвам на часовника си. Joy

И понеже менюто ми е малко извън темата...звучи като за наддаване... искам да подчертая, че нося размер ХS-S. Целта ми е само стягане.

# 717
Духче, съболезнования
Добре се справяш в този тежък момент!

За закуска и обяд, вчера варени яйца и пуешки наденички, днес варени яйца и пуешко на фраера. Плюс маслини, таратор, краставица, и разни уж протеинови десерти. Вечер не съм много стриктна, ама разправии с оператор, и така. Крачки имам над 10000 дневно.

# 718
Привет и от мен. С усещането съм, че днес малко омазах нещата. Освен моите трима мъже, в момента "гледам" и момчето на сестра ми, което е на 19 и яде мъжката. Не смогвам да сготвя, докато се обърна всичко е изядено, включително и "моите неща". Днес шест пъти съм готвила Joy

Та към 11:30 на око телешка кайма на тиган с доматен сос. Към 12 хапнах и едно кюфте.

Около 15 часа зелева салата с богата супена лъжица нискомаслена майонеза.

Около 17 едно кърначе.

В 21 пилешка пържола оъ бут без кожа и салата домати и краставици.

Имаше и повече въглехидрати, няколко вилички ориз и сладки картофи.

Напоследък почти не спя и тялото ми страда от липса на тренировки. Тъкмо се наканя да стана в 6:40 да тренирам и досадник едно се събужда в 7 и до там. Преди поне майка ми помагаше сутринта, като стане големия го пращах там за малко преди градина да тренирам, но сега я няма.

И се опитвам да публикувам една статия на английски и още неща съм подхванала. Понякога се чудя къде тръгнах и какво си мислех, ама... да видим до кога ще издържа така

Общи условия

Активация на акаунт