Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 351
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря момичета! След малко имам излизане и ще мина през аптеката да го взема. Смятам да започна да го ползвам два пъти в седмицата вечер, хидратиращият ми крем е този .
През деня ок ли е да продължа с бакучиол?

# 631
  • Пловдив
В Софармаси е на промо Сераве Simple Smile

# 632
  • Варна
Здравейте,
може ли отзив за този серум La Roche-Posay Retinol B3 Серум

# 633
Момичета, какво е беленето при ретинАл?
Скоро писах в някоя от темите, дали не беше и в тази, как един серум на Терамид с вит. Ц ми прави кир ефект. Сега се замислих дали не е от белия ретинАл на Терамид, понеже го нанасям през ден. Преди това бях на Биотрейд ретинол.

Вечер правя двустъпково почистване, след него тонер центела 1004, след това лек хидратант (евентуално Династи кремчето) и след него ретинала.
Обаче сутрин щом сложа Ц-то на Терамид, каквото и да нанеса след него, започва едно ужасно белене, като кир-ефект на кожата, направо ми се сваля горният слой. Но ако не сложа Ц-то, без проблем отгоре си нанасям каквото и да е. С този Ц гримът става на петна.

Според вас от кое се получава така? Дали от Ц-то, защото веднага слд него започва кир-ефекта/беленето (нещо средно между белене и кир ефект е) или е от ретинала, който нанасям през вечер?

Благодаря ви за мненията предварително! Simple Smile
Но вече не знам какво да правя, за да избегна това нещо.

# 634
  • София
Защо не опиташ една сутрин без серума с витамин Ц? На мен най-много кир ефект ми правят в сутришната рутина продуктите с хиалуронова киселина. Чак такова белене от ретиноиди не се получава по принцип.

# 635
Беленето е суха кожа, която стои като на люспи, като след слънчево изгаряне. Това при вас звучи като неусвоен продукт и т.нар.кир ефект. Не ми се струва, че е от ретинала, защото след него беленето е видимо още преди измиване и сутрешна рутина. Така си мисля.

# 636
  • Стара Загора
Здравейте, от няколко месеца използвам CR 6 , чудя се след като свърши пак ли от него да продължа или да взема 10-ката? На 38г съм , това ми е първия продукт с ретинал , направо се влюбих, за първи път да имам видим ефект от козметика. Понесе ми много добре на кожата използвам го в комбинация с тоника Pres&Glow , течните пептиди и нощния  крем. Все още използвам през вечер . Просто имам и други кремове и гледам и тях да ползвам да свършват.

# 637
Привършвам ретинола на Медик 8 и се чудя дали да поръчам отново или да започна трет , но ме притеснява,че вече слънцето  е  силно. Кожата ми реагира много добре на ретинол ,ако започна трет пак ли трябва да го ползвам един-два пъти седчимно?

# 638
При вече ретинизирана кожа, не бих се притеснявала толкова от слънцето. Критични са първите седмици на въвеждане на ретиноид. Естествено слънцезащитата е задължителна.
По втория въпрос - водете се от кожата си. При мен 0,025% понесе без проблем ежедневно мазане (въведен на ретинизирана кожа), но като вдигнах на 0,05%, се появи белене.

# 639
Благодаря много Simple Smile гледах в тик ток много клипове , че избиват страшни пъпки , трябва да се подготвя психически 😬

0.05 e моят , да търся ши по-нисък процент за начало или да карам смело ?

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 22:36 от Candy_girl

# 640
При мен 0,025% понесе без проблем ежедневно мазане (въведен на ретинизирана кожа), но като вдигнах на 0,05%, се появи белене.
Освен беленето, виждаш ли друга промяна в сравнение с 0,025 в положителна посока?
Питам, защото се чудя дали да вдигам на 0,05; около очите твърдо ще си остана на 0,025 - страх ме е от пресушаване.

# 641
Той, пърджингът, би трябвало да се е случил при въвеждане на ретиноид, мисля. Зависи и от кожата, аз го ползвам за анти ейдж и нямах случки, но ретиноидът на Медик 8 е силен и не смятам, че трет след него ще провокира пърджинг.
0,025 % е най-ниският, аз започнах с него ежедневно и нямах проблем. След една опаковка минах на 0,05 и ми раздразни кожата. Така че бих препоръчала да се започне с 0,025 %.
Освен беленето, виждаш ли друга промяна в сравнение с 0,025 в положителна посока?
Питам, защото се чудя дали да вдигам на 0,05; около очите твърдо ще си остана на 0,025 - страх ме е от пресушаване.
Аз от доста време съм на 0,1%. Вече 3 години станаха. Аз лично съм доволна - кожата ми светна, видимо се уплътни, контурът се поприбра, че бяха тръгнали едни увисвания. Имам си признаците на стареене, но нещата не само се забавиха, но и сякаш успяха да се обърнат леко. Бръчките не са толкова ясно изразени примерно.
Отделно поддържам и широка рутина, комбинирам с доста активи и може би ако не бях започнала трет, нямаше да се заинтересувам толкова. Simple Smile

# 642
Убеди ме за процентите. Аз бях много против трета заради изсушаването, въпреки че залагам много на хидратацията и многостъпковата рутина, но като видях промените го вкарах за постоянно. И с 0,025 кожата ми е върховна, представям си с 0,1.
Беленето с корейските ензимни пудри ли го тушираш?

# 643
Кати,ти продукти на коя фирма/използваш?
Аз започнах тази зима с ретинол на The Ordinary.  На мен целта ми е премахване на едно пигментни петно на челото.
Погледнах сайтът на Медик, ценовата разлика с ТО е голяма, но ако са по-качествени и има шанс да ми помогнат бих се хвърлила още през зимата.

# 644

Беленето с корейските ензимни пудри ли го тушираш?

Кои са корейските ензимни пудри, че и аз нещо се беля, уж отдавна съм на 1%?

Общи условия

Активация на акаунт