Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 706
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ми моите изкарват в сф по 10 на меката, та предпочитам да не сменям уред на 2-3-5години Simple Smile
По принцип мислим такова да пробваме и ако работи добре да сложим и централно.
https://www.hygeawatersystem.bg/product/hygea-water-softener/

# 346
Ми моите изкарват в сф по 10 на меката, та предпочитам да не сменям уред на 2-3-5години Simple Smile
По принцип мислим такова да пробваме и ако работи добре да сложим и централно.
https://www.hygeawatersystem.bg/product/hygea-water-softener/
Не сте ли от София? Водата там не е ли мека? Защо ви е омекотяваща система?

А иначе — посоченото от вас устройство не знам доколко ще върши работа при твърда вода. Вкъщи имаме система за омекотяване на водата, която е поставена в началото на водоподаването за дома. Освен филтрите, които спират твърдите частици, в машината се поставя и специална сол, която омекотява преминаващата вода.
Не виждам кое ще омекоти водата във вашия избор.

# 347
  • София
Не за къщата ни е, която не е в София. В сф нямам проблеми. Но на къщата е мн твърда водата.
Имаме филтри, но омекотяваща още не, щяхме да слагаме такава със сол, но ако това работи като система предпочитам да е без смоли, които и да пия.

# 348
То, нали трябва сол, за да омекоти тя водата.
Явно и във вашето устройство има някакво минимално количество сол, но колко ли литра ще бъде капацитетът му…?

# 349
Аз наскоро сложих такова но по - голямо - за цялата къща. Още не мога да кажа дали прави точно това, за което го рекламират. Това устройство преобразува молекулния състав по някакъв начин на котления камък. Не го премахва. По този начин варовика не се отлага по тръбите и белите петна в банята по батерии и тн. се чистят по - лесно. Също така водата минала през този филтър преобразува и отмива постепенно стария натрупан варовик по тръбите и електроуредите. Ако тази вода престои няколко дни - молекулния състав на варовика се връща към естествения си. Тази информация са посочили търговците.
Аз след краткото ползване, понеже го монтирахме преди десетина дни, мога да кажа, че вкуса на водата е променен. Отлаганията по батерията са по - бледи от преди. Не знам дали се чисти по - лесно - предстои да разберем 😁 Каната за топлене на вода - наскоро я бях почистил. Сега беше с леко натрупан варовик по дъното. След като сложихме този филтър, забелязах, че варовика от каната започна да се кърти малко по малко. Трябва да изчистя каната пак хубаво и да видя какво ще се случи по - нататък.
Този филтър не е със сол и смоли, като системите, който омекотяват водата. Не се обслужва. Има си капацитет, който е споменат. Този който взех аз би трябвало да ме изкара поне 10 г.
Това съм монтирал аз: https://www.hygeawatersystem.bg/product/hygea-water-central-softener/?_gl=1*bw9wgx*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjws560BhCuARIsAHMqE0HOIsWgVIymSnIkpQQbmmmcVgSWrAkIJkmArq2xRQp0PPeb5kKaQ7saAvssEALw_wcB
Какъв ще е ефекта и ще има ли някакъв, тепърва ще се разбере Simple Smile

# 350
Моля помогнете. Имам проблем с пералня Haier HW70-B12636N. Пералнята е нова на почти 2 г. при пускане на пералнята, програматора пищи и не мога да разбера каква е причината. Моля някой ако се е сблъсквал със същия проблем да сподели как се е справил . Благодаря.

Ето тази е  : https://www.haier-europe.com/bg_BG/peralni-mashini/31011363/hw70-b12636n-s/

# 351
Дава ли някакъв код за грешка и ако да, описан ли е в упътването?
Ако не е описан, направо звъни на сервиза.

# 352
Тази пералня, която е на по-малко от 2 години, не е ли в гаранция, че да повикате сервиз?
"програматорът пищи" не ми говори много. Нещо изписва ли се на дисплея, пералнята пере ли.....

# 353
Тази пералня, която е на по-малко от 2 години, не е ли в гаранция, че да повикате сервиз?
"програматорът пищи" не ми говори много. Нещо изписва ли се на дисплея, пералнята пере ли.....

Пералнята пере , но пищи - не постоянно но си пищи . Нищо не изписва на дисплея . Звуците се чуват от кръглото , където се избират програмите . Дали не е заседнало нещо долу в отвора където се стича вода . Довечера пак ще я погледна . В гаранция е , но питах тук ако е нещо по лесно да го оправим ние . Нещо не и е наред .

# 354
  • София
Да направите едно клипче, дори да викнете техник ще му е полезно, аз лично не си го представям това пищене...

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:00 от Angel_Dust

# 355

Пералнята пере , но пищи - не постоянно но си пищи . Нищо не изписва на дисплея . Звуците се чуват от кръглото , където се избират програмите . Дали не е заседнало нещо долу в отвора където се стича вода . Довечера пак ще я погледна . В гаранция е , но питах тук ако е нещо по лесно да го оправим ние . Нещо не и е наред .
А ние как да знаем дали нещо е заседнало?
И без това филтърът на помпата трябва да се чисти редовно, та какво ви спира да го отворите и да видите дали има нещо заседнало? В книжката с упътването е описано как се отваря.
На ваше място досега поне 100 пъти щях да съм проверила, но вие си почакайте още и  тя гаранцията ще свърши.....

# 356
Здравейте,
Мнение за Whirpool спрямо съответните перални на АЕГ и Бош в класа около 1000лв?
Попадна ми тази оферта:
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … WB%20EE#Functions

# 357
  • София
Здравейте,
Мнение за Whirpool спрямо съответните перални на АЕГ и Бош в класа около 1000лв?
Попадна ми тази оферта:
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … WB%20EE#Functions

Мнението ми е, че пералните АЕГ и Бош са по-надеждни и по-здрави от Whirpool. При това положение бих избрала Whirpool само при значителна разлика в цената, примерно ~200 лв.

Случаят обаче не е такъв - има модели Бош със същите параметри (8 кг, 1400 об./мин.), на подобна и дори на по-добра цена:

https://techmart.bg/product/product/index/category/709/filter/35 … 535/37600/lang/1/

Ако потърсите по други магазини, вероятно ще намерите и АЕГ на подобни цени. Имала съм Hotpoint-Ariston (произведена от Whirpool), сега имам Бош, ползвала съм и АЕГ. При близки цени, не виждам никаква причина да избера Whirpool пред Бош или АЕГ.

# 358
  • Велики Преслав
Този whirlpool е страхотен. Много масивна пералня. На три амортисьора и много балансирани тежести. С хубави програми.

# 359
  • София
Този whirlpool е страхотен. Много масивна пералня. На три амортисьора и много балансирани тежести. С хубави програми.

Същото се отнася и за Bosch WAN28170BY, който е на почти същата цена.

А пък Bosch WAN28250BY макар и с два амортисьора е достатъчно надежден, по-евтин е и е с отваряем казан.

Общи условия

Активация на акаунт