Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 691
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
А иначе, доволна ли сте от вашата? Ползвате ли си екстрите? Заслужават ли си?
Много! Ама то при мен беше като да мина от трабант на мерцедес Simple Smile Преди това бях с едно ЛГ, което за ежедневно цветно пране беше супер и.. до там, нито бяло можеше да изпере, нито петна (с поне 5-6-7 различни вида течни, прахообразни и с какви ли не третирания на петна). Ползвам си екстрите - досега не съм ползвала само програмата за маратонки (предстои тия дни) и програмата за възглавници, това май утре ще го пробвам, всички други съм пробвала, ама аз съм все още като малко дете с нова играчка, нищо, че от 1-ви декември я имам Simple Smile Всеки ден си намирам какво да пера, наскоро и зимните якета пуснах на програма имрегниране, ама чак след месец и половина ще видим дали все още са водоустойчиви Simple Smile

# 376
Здравейте! С мъжа ми сме решили да сменим пералнята тъй като чакаме попълнение. Първоначално мислех да вземем комбо заради ограниченото място, но след дълго мерене и смятане стигнахме до решението да закупим два отделни уреда, като пари горе долу е същото. За комбо се бяхме насочили към AEG, но сега се чудим на какво да се спрем за два отделни уреда. Моля за съвет, AEG за сушилня и пералня добър вариант ли или да гледаме друга марка, днес ни предложиха Haier, но не съм запозната с марката. Бюджета ни е до 3000 лв.

# 377
  • София
Не е упоменато, но и двете са с неръждаем казан и чугунени противотежести.
И аз така разсъждавам, като съдя от тежината на уредите, ама ще е добре да го видя някъде черно на бяло, че и Миле взеха да прилагат “иновации”.

Ето, тук пише и за противотежестите:

https://media.miele.com/downloads/n-/gb/FS_11359330_GBE_GB-en-GB.pdf

# 378
Здравейте! С мъжа ми сме решили да сменим пералнята тъй като чакаме попълнение. Първоначално мислех да вземем комбо заради ограниченото място, но след дълго мерене и смятане стигнахме до решението да закупим два отделни уреда, като пари горе долу е същото. За комбо се бяхме насочили към AEG, но сега се чудим на какво да се спрем за два отделни уреда. Моля за съвет, AEG за сушилня и пералня добър вариант ли или да гледаме друга марка, днес ни предложиха Haier, но не съм запозната с марката. Бюджета ни е до 3000 лв.
Твърдо за по-скъпите модели на  Мийле с този бюджет. Заслужават си всяка стотинка. Всички програми действат много ефективно. Успях да изпера якета от пух с петна без поражение. Досега със старата Беко, дори и с програмата за деликатни тъкани оставаха или петна или няколко якета се развалиха, въпреки топките, които се поставят. И други примери мога да дам,  но да не досаждам. Свекърва ми има Хайер- ами нищо общо.

# 379
АЕГ са чудесен избор.
Хайер са си …. Хайер- компромис. Пералните им що годе стават, но не са много надеждни откъм издръжливост. Сушилните- категорично НЕ. Никакъв достъп до кондензатора нямат.
Вижте мненията на Piole1, който след Миле си купи АЕГ. Пералните перат страхотно, даже в някои отношения са по- гъвкави като функции от Миле.

# 380
След много разглеждане се спряхме на тези два модела.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 12?tab=reviewsTab

Ако някой има мнение за тях моля да сподели. При такава близка цена между 8ма и 7ма серия ми е трудно да реша

# 381
Само за информация да попитам, освен упоменатите дистрибутори в страниците на АЕГ и Бош (Техномаркет, Технополис, Техмарт, Зора), тези 5 години удължена гаранция важат ли и за другите дистрибутори в България?
За Емаг е упоменато, че не важи, но Техномикс или други доставчици от Пазарувай?

# 382
  • София
На техномикс на сайта излизат с табелки 5годиниаег и 2+3г бош. Би трябвало да важи

# 383
След много разглеждане се спряхме на тези два модела.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 12?tab=reviewsTab

Ако някой има мнение за тях моля да сподели. При такава близка цена между 8ма и 7ма серия ми е трудно да реша
Първата е 1600 оборота без автоматично дозиране.
Втората е с автоматично дозиране и новия барабан, но е 1400 оборота и с новия дизайн, ако купувате сушилня в последствие ще има налични от 2рия вариант с черния панел.
Преценете коя отговаря на вашите нужди.

# 384
Само за информация да попитам, освен упоменатите дистрибутори в страниците на АЕГ и Бош (Техномаркет, Технополис, Техмарт, Зора), тези 5 години удължена гаранция важат ли и за другите дистрибутори в България?
За Емаг е упоменато, че не важи, но Техномикс или други доставчици от Пазарувай?

Това е записано в общите условия на сайта на AEG:
4.2 Партньори, участващи в удължената гаранция:

Участващи магазини в удължената гаранция са магазините (в т.ч. онлайн) на търговска верига „Технополис“, търговска верига „Техномаркет“, търговска верига „Зора“, търговска верига „Техмарт“, търговска верига „Техномикс“, магазини Електросаунд и магазини Либрагруп.

https://www.aeg.bg/local/promotions/5-godini-garancija-za-vsichk … i-uredi-aeg-2024/

# 385
Здравейте, тъкмо влизам да търся информация за пералня Миле, модел WED335 WCS PWash&8kg и видях назад в темата, че я споменавате като добър избор. Може ли някой да сподели дали действително казанът е от неръждаема стомана (което би наклонило избора в тази посока) или да заложа на Бош 6-та серия?

# 386
По спецификация дават, че WED335 WCS PWash&8kg тежи около 91 кг — би трябвало да е с метален казан.
Миналата седмица и аз голям рисърч правих, за да установя, че WWI860 е с метален казан и противотежести от чугун. Намерих информацията в чужди сайтове за продажба на Миле, дори вече не помня къде.

# 387
По спецификация дават, че WED335 WCS PWash&8kg тежи около 91 кг — би трябвало да е с метален казан.
Миналата седмица и аз голям рисърч правих, за да установя, че WWI860 е с метален казан и противотежести от чугун. Намерих информацията в чужди сайтове за продажба на Миле, дори вече не помня къде.
Благодаря. Междувременно и аз намерих информация за модела: качествен резервоар от  неръждаема стомана; Противотежести от чугун.

# 388
Да дам кратък отзив за новата ми приятелка — Miele WWI860.

Изключително тиха в сравнение със старата Miele WWD035. Не очаквах, че тези (6 мисля) децибела ще бъдат толкова осезаеми. Помпата и пълненето на вода са също много по-тихи. Не чувам пералнята, когато работи.
Новата зае точното място на старата, така че сравнявам шума от два уреда в абсолютно еднаква среда.

По-стабилна е при центрофуга, а е с 1 кг по-лека от старата.

Туин дос системата ми харесва. Усещам се, че ме домързява да преценявам количество препарат и ми се ще все автоматичното дозиране да използвам. Доволна съм и от изпиращия ефект на препаратите. Но няма, ще редувам и с прахообразни. 🤷🏼

Леле, ми тя е като змей. Все едно пера с едновремешна пералня — пере с между 86 и 103 литра вода. Не знам как е било при старата, защото при нея нямах информация за потреблението.

Софтуерът и управлението ѝ са е лесни. Фините настройки се правят значително по-лесно от на старата.

Засега е това. Ако нещо друго ме впечатли — ще пиша.

# 389
Да дам кратък отзив за новата ми приятелка — Miele WWI860.

Изключително тиха в сравнение със старата Miele WWD035. Не очаквах, че тези (6 мисля) децибела ще бъдат толкова осезаеми. Помпата и пълненето на вода са също много по-тихи. Не чувам пералнята, когато работи.
Новата зае точното място на старата, така че сравнявам шума от два уреда в абсолютно еднаква среда.

По-стабилна е при центрофуга, а е с 1 кг по-лека от старата.

Туин дос системата ми харесва. Усещам се, че ме домързява да преценявам количество препарат и ми се ще все автоматичното дозиране да използвам. Доволна съм и от изпиращия ефект на препаратите. Но няма, ще редувам и с прахообразни. 🤷🏼

Леле, ми тя е като змей. Все едно пера с едновремешна пералня — пере с между 86 и 103 литра вода. Не знам как е било при старата, защото при нея нямах информация за потреблението.

Софтуерът и управлението ѝ са е лесни. Фините настройки се правят значително по-лесно от на старата.

Засега е това. Ако нещо друго ме впечатли — ще пиша.
Защо смени старата или просто ъпгрейдваш ?

Общи условия

Активация на акаунт