91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 92 723
  • 600
  •   3
Отговори
# 120
Писала съм и преди за уникалната Даниела Петрова по математика, за която сподели Jenap. Тя, за да подготви десетокласниците за НВО, им организираше онлайн срещи, възлагаше им задачи за работа, които проверяваше, готова беше да отговори на всеки въпрос. Всичко това - по нейна лична инициатива в извънработно (учебно) време. В 11-ти клас тя беше тази, която ги уведоми за разпределението по профили. Рядко сърцат и раздаващ се човек. Не издържа и се премести в СМГ, но запази контакта  с децата и им изпраща умилителни писма, в които потвърждава колко много ги обича и как мисли за всяко от тях. Не пропусна да им пожелае успешна реализация след 12-ти клас. Ако тази учителка, номинирана многократно за "любич учител", се върне в НЕГ, ще бъде голям късмет и за децата, и за имиджа на гимназията. Дано г-жа Петрова не е много наранена и ако има опция за това, нека прегърне с присъщата й обич новите НЕГ-ърчета.

# 121
  • София
Да, така е. Голяма загуба за НЕГ е госпожа Петрова и 6ца от тотото за СМГ. Тя е от тези учители, които оставят следа. Дъщеря ми и досега пази милите писма, които получаваше от нея, вдъхновяващи, пълни с човечност и любов. Намираше добра дума за всяко дете, раздаваше се на макс и го правеше от сърце, с любов към децата. Дори и не матемаците заобичват математиката с такъв учител. Рядкост са такива като нея, истински, отдадени на професията си, мотиватори и вдъхновители.
За дъщеря ми тя си остава най-любимата учителка и със сигурност ще я помни завинаги.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 12:51 от jenap

# 122
  • София по рождение
Нека майките на училите по-скоро или в момента да кажат, но синът ми завърши отдавна, през 2017 г. Профилът му беше МАТ/ИТ. Та тогава учителите в профила ги готвеха извън уч. материал, допълнително за обучение в Германия, Австрия. Завърши архитектура в ТУ Виена, работи в една от най-престижните фирми там. Мисля, че интеграли и диференциали им преподаваха, за да могат да преминат плавно в техническите специалности. По нашата програма не се учеха.
Принципно от НЕГ излизат доста студенти в технически специалности. Машиностроене, мехатроника, инженерство всякакво и т. н. И всички завършиха и надграждаха все на немски. А това не е никак леко. Спокойно.

Относно новата директорка, съм силно обнадеждена, след разговорите си с нея.

# 123
Дъщеря ми до сега беше с такава учителка по мат., отдадена обичаща предмета и вдъхновяваща учениците си в квартално училище. Даде и много. Учеше в мат. паралелка и е свикнала на високи обороти. Английски учи от 1 клас, на твърдо В2 е в момента. Пише и говори свободно без притеснение, и продължва с уроците на есен. Затова и избра Немски език да учи за втори. Саякаш се настройва все повече за НЕГ и за момента не желае трето класиране. Вълнува се, разптва ме, интересува се, чак ме учудва. До вчера и досаждах.
Никога не е учила езика, смятате ли за нужно да мине един опознавателен курс
Нека майките на училите по-скоро или в момента да кажат, но синът ми завърши отдавна, през 2017 г. Профилът му беше МАТ/ИТ. Та тогава учителите в профила ги готвеха извън уч. материал, допълнително за обучение в Германия, Австрия. Завърши архитектура в ТУ Виена, работи в една от най-престижните фирми там. Мисля, че интеграли и диференциали им преподаваха, за да могат да преминат плавно в техническите специалности. По нашата програма не се учеха.
Принципно от НЕГ излизат доста студенти в технически специалности. Машиностроене, мехатроника, инженерство всякакво и т. н. И всички завършиха и надграждаха все на немски. А това не е никак леко. Спокойно.
?

Точно това ми казаха и на мен вчера, далечни познати разни със завършили деца там. Тя много се зарадва и развълнува, че е така.

# 124
  • София по рождение
За Ваше успокоение бих казала и още нещо. Да научиш НЕ в гимназията и да се занимаваш с МАТ допълнително е по-лесно, отколкото обратното!
После пътища много, кеф ù с английски, кеф ù с немски.
А директорката е ИТ  все пак, работила в НПМГ. Дали ще остави слаби преподаватели по тези предмети? Едва ли.

# 125
За Ваше успокоение бих казала и още нещо. Да научиш НЕ в гимназията и да се занимаваш с МАТ допълнително е по-лесно, отколкото обратното!
После пътища много, кеф ù с английски, кеф ù с немски.
А директорката е ИТ  все пак, работила в НПМГ. Дали ще остави слаби преподаватели по тези предмети? Едва ли.
Благодаря, права сте да.

# 126
  • Sofia
Появи се обява за учител по немски Rolling Eyes Има също за философия, математика и ИТ и ЗДАСД.

# 127
  • София
Има една грохнала учителка по НЕ (не е от осмокласните), която децата наричат “Бабата”. Предполагам, че на нейно място търсят учител. (дано, че е най-късата от късите клечки)

# 128
  • София, Лагера
Мили дами, имате ли идея кои преподаватели ще предават по химия и биология на ДСДтата, на набора, който сега предстои да бъде 8 клас?
Имам дилема, малкия ми син влиза на 4то класиране без проблем в 1НЕГ (има 2 свободни места), но не иска и да чуе за Лайстунг, че се стресира като гледа брат си колко зор си дава. А иска Био и Хим и се чудя да го местя ли (в момента е записан в 73то).

# 129
Нека споделят и други майки, но в НЕГ натоварването в ДСД и лайстунг се разминава по време. За ДСД е тежък 9-ти клас, защото се взема материала по неизучаваните предмети вместо за 2 за 1 година. За сметка на това в лайстунг-паралелките 9-ти клас е лек. 12-ти клас в НО е тежък, на ДСД по-лек, но с доза относителност, защото се застъпва с КСК и децата се готвят за университетски изпити.

# 130
  • София, Лагера
Благодаря за отговора, Шарлот! Blue Heart
Големия ми син през цялото време си дава зор, може би само в началото на 8 клас не толкова, защото беше учил немски предните 7 години. Ама то си е до характер, перфекционист е и фокусиран в детайла, което му излиза през носа. И плаши малкия Laughing
Скрит текст:
В неделя вечер късно се прибираме от Прага и той като влезе вкъщи, реши, че кафе машината е за почистване и започна да я чисти... в 12 среднощ.

# 131
Спрямо темата е спам, но няма невъзнаграден труд. Сегашните усилия са ценно  капиталовложение - ще му се пестят усилия в друг момент.

# 132
  • Sofia
В седмокласната се коментира дрескод за гимназиите. Дали клин (дълъг) би бил подходящо облекло Thinking Дъщеря ми е спортистка и дънки облича рядко.

# 133
  • София
Специални поздравления за децата от НЕГ,актьори и режисьори.Дарили са постъпленията от представленията на "Сако от велур"  на сдружението за деца с онкохематологични заболявания.Heart Винаги в годините ученическият съвет е намирал за нещо полезно/позитивно  да дари събрани средства от представления, базари, Фашинг и т.н.Продължавайте така, деца Simple Smile

# 134
  • Плевен
Здравейте. Синът ми ще е осмокласник в НЕГ, но все още не успявам да намеря дата за родителска среща или някаква друга информация за началото на учебната година. Аз ли не търся, където трябва или просто все още няма такава?
Предварително благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт