91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 237
  • 600
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,
“нахлувам” в темата ви с въпрос за обучението в училището, след смяната на директорката. Предстои НВО и кандидатстване, 91 НЕГ е желаното училище за детето ми, но напоследък чувам много разнопосочни мнения за преподаването и учителите - текучество,  учители от други населени места, които не се справят на очакваното ниво…  Моля, ако някой има възможност и желание да сподели мнение за реалната ситуация.

# 301
  • София
Аз лично не виждам никаква разлика преди и след смяната на директорката.

# 302
  • София
За моята дъщеря това е "Нейното училище".
Натоварено е и се учи доста, АКО гониш висок успех.
Учителите са прекрасни на 95%, но за нея това е супер.
Както е и във всяко друго училище си има и преимущества и недостатъци.
Средата е прекрасна, но и тук си има и деца, които не знаят защо са в това
училище и се опитват да пречат в час и/или да се правят на интересни.

Директорката. Има доста промени, според дъщеря ми, след смяната,
някои от тях са:
- Вече тоалетните са заредени с хартия и сапун. За това училище този факт е страхотен.
- Позатегна се доста дисциплината.
- Самата директорка е комуникативна личност. Отворена както към децата,
така и към родителите. Винаги може човек да се срещне с нея при нужда.
- Вече имаме информация какво се случва в училище.

Ако имате и други въпроси съм на линия да отговоря Simple Smile

# 303
  • София
За новата директорка мога да добавя:
Въведе избор на профилите за 11 и 12 клас без да са заложени по двойки предварително, което е страхотно.
Разреши и насърчи организирането на екскурзии за децата в страната и чужбина, което при старата директорка беше немислимо. След няколко дни около 80 деца заминават за Виена за пролетната ваканция.
Отстрани единствената “къса клечка”’по НЕ в 8-мите класове и сега родителите на кандидатстващите в НЕГ, могат да са спокойни, че детето им ще попадне в добри ръце във всяка една от паралелките и ще научи НЕ. (въпросната учителка е преместена на не толкова “ключова позиция”.)
Минус, засягащ нашия випуск - не намери начин да уволни учителката по Биология, заради която децата изобщо не успяха да разберат какво се изучава по този предмет:(. Въпросната е в пенсионна възраст и предполагам, че тази година ще й бъде последна.
Детето е доволно - на прекрасни учители случиха по БЕЛ, математика, история, химия, които не ги карат да наизустяват уроците, а да мислят, разсъждават и анализират.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 22:50 от Skiorche

# 304
Благодаря за отговорите! Информацията, която споделихте, беше много полезна за мен. Сега остава да изчакаме резултатите от НВО и да се надяваме на прием в желаното училище!

# 305
  • София
Good luck , good luck!😉

# 306
За новата директорка мога да добавя:
Въведе избор на профилите за 11 и 12 клас без да са заложени по двойки предварително, което е страхотно.
Разреши и насърчи организирането на екскурзии за децата в страната и чужбина, което при старата директорка беше немислимо. След няколко дни около 80 деца заминават за Виена за пролетната ваканция.
Отстрани единствената “къса клечка”’по НЕ в 8-мите класове и сега родителите на кандидатстващите в НЕГ, могат да са спокойни, че детето им ще попадне в добри ръце във всяка една от паралелките и ще научи НЕ. (въпросната учителка е преместена на не толкова “ключова позиция”.)
Минус, засягащ нашия випуск - не намери начин да уволни учителката по Биология, заради която децата изобщо не успяха да разберат какво се изучава по този предмет:(. Въпросната е в пенсионна възраст и предполагам, че тази година ще й бъде последна.
Детето е доволно - на прекрасни учители случиха по БЕЛ, математика, история, химия, които не ги карат да наизустяват уроците, а да мислят, разсъждават и анализират.
Коя е ,,късата клечка" и на каква позиция е преместена? Питам, защото и ние бяхме при една госпожа в осми клас, за която се говореше, че е къса клечка. Не знам дали имате предвид същата. Но не сме получили подобна информация и сега разбирам от Вас.

# 307
Не, че не ви вярвам, но направо не мога да си представя, че учител в училище от този ранг може да се категоризира по този начин. Как изобщо е бил одобрен за работа там?

# 308
  • Sofia
Аз също съм чула, че е къса клечка, но от друга страна дамата има издаден учебник по немска литература, преводач на художествена литераура е... Може би методиката ѝ куца, осми клас да не е нейното място, знам ли. Сега е разпределена в различни випуски и нямам представа как се случват нещата в по-горните класове.

За нас училището беше много желано. На девойката ѝ е бая тежко, особено в съчетание с всекидневни тренировки, срещу които аз постоянно дудна. Нито се е наспала, нито се е наяла, нито е научила като хората (по моите критерии за учене в езикова гимназия). Била съм ѝ обещавала, че след седми клас ще стане по-леко, а то не било така Trollface

# 309
Аз също съм чула, че е къса клечка, но от друга страна дамата има издаден учебник по немска литература, преводач на художествена литераура е... Може би методиката ѝ куца, осми клас да не е нейното място, знам ли. Сега е разпределена в различни випуски и нямам представа как се случват нещата в по-горните класове.

За нас училището беше много желано. На девойката ѝ е бая тежко, особено в съчетание с всекидневни тренировки, срещу които аз постоянно дудна. Нито се е наспала, нито се е наяла, нито е научила като хората (по моите критерии за учене в езикова гимназия). Била съм ѝ обещавала, че след седми клас ще стане по-леко, а то не било така Trollface
Съжалявам, дано намери баланс! Недояждането и недоспиването на са шега работа, а все пак здравето е на първо място!

# 310
  • София
Аз също съм чула, че е къса клечка, но от друга страна дамата има издаден учебник по немска литература, преводач на художествена литераура е...
Дайте го този учебник да го видим! Дали ще е с правописни грешки, като преподаването й в НЕГ? И съществителните да са без род и число, както ги преподава в НЕГ?
Поетеса, владееща немски, е съвсем различно от педагог.

# 311
  • София по рождение
Дайте го този учебник да го видим! Дали ще е с правописни грешки, като преподаването й в НЕГ? И съществителните да са без род и число, както ги преподава в НЕГ?
Поетеса, владееща немски, е съвсем различно от педагог.
[/quote]
Именно заради начина на преподаване е премахната от 8 клас като основен преподавател, но в една, две паралелки води немски Б.
Затова пък, научили да определят определителния член правилно без нея, после ще я срещат в горните класове. Няма отърване. Директорката явно прави  опити да намали щетите. Доколкото разбирам е невъзможно да разкараш учител, трябва да го принудиш сам да си тръгне.

За баловете - дано за малкия ми син тая мода с Александър Невски, или поне с чалгата там, да е приключила! Не зная откога датира тази дивотия в НЕГ, но при големия, децата се събираха в училище и оттам тръгваха към ресторанта.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 22:17 от helli_sun

# 312
  • На планетата Земя
Катранджиева не им даваше да ползват училищния двор -традиция още от наше време ...

# 313
  • София по рождение
Синът ми завърши през 2017 и се събирахме там, и ученици, и родители, ако става дума за бала, де. След това явно съвсем е изтрещяла.

# 314
  • София
Синът ми завърши през 2017 и се събирахме там, и ученици, и родители, ако става дума за бала, де. След това явно съвсем е изтрещяла.
Изтрещя преди 2017, през 2015 заключи двора с верига и катинар, деца и родители бяха на улицата в деня на бала. В същата година на дипломирането на випуска си каза речта и си тръгна.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 23:10 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт