91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 94 933
  • 600
  •   1
Отговори
# 390
  • На планетата Земя
Немски са учебниците им, идват от Германия. Дават се безплатно и се връщат в края на учебната година.

Ето една учебна тетрадка, която бях купувала на дъщеря ми,  на същото издателство.

# 391
Здравейте, някой знае ли, кои ще са класните ръководители на първокурсниците?

# 392
  • На планетата Земя
Преподавателите в  8 клас мисля, че са г-жа Бонова, Старирадева, Зорка Делчева, Ирина Велева, Олга Делийска, Любка Низамова, Елена Кендерова. Пропускам ли някого?

# 393
Това са били класните за 8 клас миналата година: https://bg-mam.ma/p/1650425/48545361
 Надявам се да се отвори линка…ако не, може да прочетете информацията на стр.11 😁Разликата е, че Ирина Велева я сложиха да преподава на 9-ти клас.

# 394
От нашия клас само няколко са пожелали да се пробват за лайстуг. Две-три държат истински. Ще видим колко са приети. Но, от интереса предусещам, че ще си останат основно в този състав. Те и това искат. Класната ги сплоти и децата си паснаха, харесват се и е добре да си продължат. Просто ще сменят буквата на паралелката, защото тя е зяпазена за лайстунг.
Излишно е да споменавам, че най-много ме изяжда интереса кой ще им преподава НЕ -А и НЕ-Б, БЕЛ и МАТ.
И ми е мъчно за класната...Разкошна! 😪
Здравейте, бихте ли споделили името на класната ви от 8 клас? Благодаря!

# 395
Да разбирам ли, че едни и същи преподаватели винаги водят 8 клас? Обичайно тези, които изпращат 12 клас поемат 8 в останалите училища.
Това означава ли, че в 9 клас ще имат нова класна?

# 396
  • На планетата Земя
Да, точно така е. Преподавателите на 8 клас са класни само за 1 година. Стремежът е (доколко в годините това е било факт е друг въпрос) това да са силни учители по немски език, за да им предадат колкото се може повече знания, да положат добра езикова основа. Навремето моята учителка беше немкиня, страхотен късмет беше това.
После в 9 клас си имат нов класен ръководител (немските паралелки имат и още един) и така до 12 клас.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 08:39 от Mileto

# 397
А има ли от тези преподаващи на 8 клас учителки някоя, която не е за препоръчване, и поради каква причина? Може и на лично съобщение, благодаря!

# 398
А има ли от тези преподаващи на 8 клас учителки някоя, която не е за препоръчване, и поради каква причина? Може и на лично съобщение, благодаря!

Не влизайте в този филм! Всичките учителки по един или друг начин са добри, при която и да се падне детето, важното е то самото да има желание и амбиция да научи езика.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 21:47 от machka

# 399

Мога да споделя само положителни отзиви за нашата класна г-жа Нели Петрова. Прекрасна! Тя водеше осми клас за първи път през миналата учебна година, но децата определено имаха късмет с нея. Много изискваща, строга, но и човечна. Научи ги. Обичат си я много! Успех на осмокласниците!

# 400
  • Sofia
Подкрепям мнението на machka - в която и паралелка да се падне детето, всичките осмокласни учители са добри.
Много се радвам да чета такива отзиви за г-жа Нели Петрова. Тя е учител с огромен опит и много мил и лъчезарен човек.

# 401
А какъв втори чужд език се изучава в 91 НЕГ?

# 402
Английски език.

# 403
Много ме изненада, че днес на стената в коридора на 91. НЕГ видяхме  окачено изработено от ученици табло, посветено на руския език. Може би руски се изучава като факултативни часове по  желание в по-горните класове?

# 404
Значи догодина учителите, които ще изпратят 12 клас ще ни бъдат класни от 9ти клас. Това ще бъде интересно. Благодаря за информацията. Дано да имаме късмет Simple Smile и с класа също.
Искрено се надявам това с руския език да не е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт