91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 66 472
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
  • София, Лагера
Ох, това като го каза Георгиева съжалих, че не съм го записала, ама се просълзих... Знам, че е относителен балон (на фона на държавата), но е толкова хубаво да знаеш и чуваш, че има деца, които се интересуват от образованието си, при това и толкова много!!! Те не са само в 1НЕГ, има и по другите хубави училища.
Отвсякъде ни заливат с информация колко пропаднало било поколението, трябва и положителните неща да се казват!!!

# 376
срам, не срам, пак ще питам - някой има ли информация кога ще се разбере разпределението на учениците в ДСД паралелките за предстоящия 9клас?

# 377
  • Sofia
Аз нямам никаква представа какво се случва и ако съфорумките с пораснали деца спрат да пишат, темата съвсем ще замре. Дъщеря ми много не се ослушва, а на мен ми е любопитно какъв беше интересът към лайстунг тази година в сравнение с други години (май 108 деца бяха кандидатствали), колко са децата, които бяха приети, но не се записаха.
"Ние" оставаме в ДСД - въобще не пожела да се яви на изпит, а и аз не настоях. Любопитно ѝ е преразпределението в паралелки, но в момента е на супер неучебна вълна.

# 378
  • На планетата Земя
Досега разпределението е ставало ясно непосредствено преди началото на учебната година. Не се нарушават брутално класове, които в по-голямата си част остават в ДСД, това имам като наблюдения.

# 379
С деца от нашия клас попълниха другите класове и на практика той изчезна, но така имаха контакти в целия випуск.

# 380
Доколкото си спомням, миналата година на 13.09- изпратиха им съобщение в Школо в кой клас са разпределени и кой ще им е новия класен ръководител.

# 381
Аз нямам никаква представа какво се случва и ако съфорумките с пораснали деца спрат да пишат, темата съвсем ще замре. Дъщеря ми много не се ослушва, а на мен ми е любопитно какъв беше интересът към лайстунг тази година в сравнение с други години (май 108 деца бяха кандидатствали), колко са децата, които бяха приети, но не се записаха.
"Ние" оставаме в ДСД - въобще не пожела да се яви на изпит, а и аз не настоях. Любопитно ѝ е преразпределението в паралелки, но в момента е на супер неучебна вълна.

Ние също оставаме в ДСД паралелка, тъй като интересът към засиленото изучаване на химия и биология, клони към 0. Аз питам разни неща тук, тъй като нямам обратна връзка от класната - все не знае за какво става въпрос.

# 382
Имам въпрос за засиленото обучение по биология и химия, тъй като обмисляме кандидатстване в 91. НЕГ.
Доколкото разбирам, след първата година в гимназията децата полагат изпит по немски език, който определя дали ще могат от втората година да продължат обучението си в Немския отдел, което се нарича още Лайстунгскласе. В тези паралелки се учи по немска учебна програма и в 12 клас децата получават 2 дипломи - българска и немска.
Ако детето е прието в Немския отдел, неминуемо ще изучава биология и химия разширено, така ли?
А останалите "обикновени" паралелки какво изучават разширено?
И още един въпрос - приемат се 7 паралелки в 8 клас, които после се прекрояват, защото част от децата отиват в Немския отдел, а друга част -не. Колко на брой са паралелките в Немския отдел?

# 383
  • София
2  лайстунгкласа са-Д и Е. Всичко останало правилно сте разбрала.

# 384
Имам въпрос за засиленото обучение по биология и химия, тъй като обмисляме кандидатстване в 91. НЕГ.
Доколкото разбирам, след първата година в гимназията децата полагат изпит по немски език, който определя дали ще могат от втората година да продължат обучението си в Немския отдел, което се нарича още Лайстунгскласе. В тези паралелки се учи по немска учебна програма и в 12 клас децата получават 2 дипломи - българска и немска.
Ако детето е прието в Немския отдел, неминуемо ще изучава биология и химия разширено, така ли?
А останалите "обикновени" паралелки какво изучават разширено?
И още един въпрос - приемат се 7 паралелки в 8 клас, които после се прекрояват, защото част от децата отиват в Немския отдел, а друга част -не. Колко на брой са паралелките в Немския отдел?
Бях на отворените врати.
Казаха, че от миналата година профилите за 11 и 12 клас са свободно избираеми в ДСД паралелките - може биология и химия,  математика и информатика, български и история, а може и комбинации. Новата директорка е дала възможност от всички предмети, но стига да се събере бройка желаещи. Вижте в сайта програмата на сегашните ученици и ще разберете.
Немските класове са 2 броя по 27 деца, а не както в началото ги приемат всички по 26. Остават 5 класа ДСД. Така че общо взето 2 от класовете се превръщат в немски, а остатъкът от децата се праща по ДСД паралелките.
Имат обмен на ученици за 1-2 седмици в Германия. В немските класове това се случва в 9клас, а в ДСД в 10клас, обаче това не важи за всички ученици, а само за избрани, което е неприятно. И е само 1 път за всичките 5г, тоест ако не те приемат, няма втори шанс да отидеш.
Имат извънкласни занимания (от типа пеене, театър, четене), които са организирани от училището и няколко, организирани от ученически съвет, но не са много и се провеждат в събота, защото няма класни стаи в работно време.

Засега пари за строеж на новото крило не са отпуснати от общината. Чакат се от 2019г. Което от една страна  е добре, защото няма да се учи в строителна площадка. От друга страна - все още ще има недостиг на стаи и двусменен режим.

# 385
Учат ли се предмети на немски?

# 386
  • София
Учат ли се предмети на немски?
Естествено, нали е езикова гимназия.
В 9-ти и 10-ти клас.

# 387
  • София по рождение
От нашия клас само няколко са пожелали да се пробват за лайстуг. Две-три държат истински. Ще видим колко са приети. Но, от интереса предусещам, че ще си останат основно в този състав. Те и това искат. Класната ги сплоти и децата си паснаха, харесват се и е добре да си продължат. Просто ще сменят буквата на паралелката, защото тя е зяпазена за лайстунг.
Излишно е да споменавам, че най-много ме изяжда интереса кой ще им преподава НЕ -А и НЕ-Б, БЕЛ и МАТ.
И ми е мъчно за класната...Разкошна! 😪

Общи условия

Активация на акаунт