Готови за училище

  • 3 647
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 187
Първият учебен ден е толкова вълнуващ за децата, колкото и за родителите. Имате съставен дълъг списък със задачи за изпълнение с краен срок 15 септември. Приготовленията за тази дата често започват с ден по-късно от това, което сме планирали, а понякога се случва и с малко повече.Домът е място за всичко, което обичаме да правим – да си почиваме, да танцуваме, да приготвяме вкуснотии, да гледаме филми, да слушаме музика. Но домът е място и за учене. Средата трябва да позволява да смесваме приятното с полезното, удоволствието с това, което и нас ни е карало в ученическите години да въздишаме недоволно. Въпросът е: как тази среда да предразположи максимално за работа и за заучаване на уроците от деня.Всеки човек има свой собствен начин да се концентрира. Създаването на перфектната среда за учене ще даде отражение в нагласата и оценките на детето, независимо от възрастта и профила му. Тя ще послужи за стимул за покоряването на нови върхове, с които всички вкъщи да се гордеят.Освен удобен стол, бюро и подходяща светлина, в хаоса, покрай новите и старите уроци, е нужно да се предвидят и практични решения за организиране и съхранение на информацията. Учащият се трябва лесно и бързо да може да внася ред сред тетрадките, учебниците и допълнителните материали. Класьори, шкафове и етажерки са вярното решение, когато уроците натежат.Папките и кутиите са също така незаменими в борбата срещу безпорядъка, а една магнитна дъска с цветни магнити ще помогне по-лесно да се следи свършената работа и да се организира оставащата. Знаем, че понякога е хубаво да напомняме някои неща, а една такава дъска може да ни замени и в това начинание.Та, преди да настъпи този знаменит за всички вкъщи момент, ви питаме – как се подготвяте за добрия старт на учебната година или разчитате само на обичая за подливане на вода?

# 1
  • София
  • Мнения: 1 644
Вода на обичам да поливам, но съм подготвила основни неща за ученика (тетрадки, моливчета, несесери) за да не му липсва нищо. И с вода и без вода - повече мозък няма да му дойде ако лисна, а ако учи и е старателен.
За съжаление нямаме още свой дом и той няма детска стая, но ще учи на масата в хола, но ще има подходящи условия да учи.
В помещението има пряка слънчева светлина, а ако е прекалено силна има щори, които мога да пусна и да регулирам светлината. Има си стол, Има всичко най-важно. Пък и той ще ходи на занималня, където се надявам, че ще си написва изцяло домашните и няма да се налага да учи по нощите.
Та добрия старт за мен не е в изпълняването на всички суеверия, а в старанието, което полагаме и двамата да е съсредоточен максимално за да усвоява това,на което ще го учат в училище.
Един голям букет за учителката и сме готови за великия ден Simple Smile
Успех на всички ученици !

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 687
Купих бюро, стол, лампа и органайзери от Икеа. Още не сме ги подредили в стаята, но се надявам да се харесат на първокласника.

# 3
  • Мнения: X
Та, преди да настъпи този знаменит за всички вкъщи момент, ви питаме – как се подготвяте за добрия старт на учебната година или разчитате само на обичая за подливане на вода?

Подливам вода (на някого) -  Постъпвам подло с някого, причинявам му пакост

# 4
  • Мнения: 148
Подливам
Обърнете внимание на точка 3, моля.

Общи условия

Активация на акаунт