Безвредни кутии за храна

• 361
  • 13
  •   1
Отговори
Гледах едно видео колко вредни вещества изпускат пластмасовите кутии (не само тези за еднократна употреба) при контакт с мазнини и киселини.
С какво може да се заменят? Стъклена имам една, но е много тежка. В алуминиевите знам, че не е добре да се съхраняват доматени сосове и други кисели.
Трябват ми няколко за храна от ресторант за вкъщи.

# 1
Има метални и с метален капак, но трябва да гледаш материала да е безвреден, защото много са ментета, особено евтините.

# 2
Аз използвам стъклени.

От Лидл купувам 5 броя кръгли - 15 лв (има ги и в КФ).
От Пепко имам не малко купувани. На Луминарк там съм взимала - много добри.
От Икеа също.

# 3
Неръждаема стомана (те са тънки и леки) или аркопал.

# 4
  • Melmak
Гледала ли си gush? Мисля, че са качествени.

# 5
Имам 2 бр на Тапъруеър със смърфове Simple Smile
Иначе, имаме някакви от неръждаема стомана no name и сме доволни, но не стават за течни храни. За течни - купихме термоси от алиекспрес.

# 6
Tupperware е марката за безвредни кутии, Без BPA  , инвестиция за цял живот.

# 7
Аз предпочитам стъклени кутии, че са прозрачни и веднага се вижда съдържанието, като отворя хладилника. Имам и няколко пластмасови за случаи, когато не са ми удобни стъклените, но са рядкост. Метални ползвам само за сладкиши.

# 8
Имам техен термос за храна. Ще разгледам сега кутиите.
Някакви такива имам и аз. От миене в машината обаче се появиха някакви грапавини, като разтопено. Топли неща не съм слагала.

# 9
Имам техен термос за храна. Ще разгледам сега кутиите.
Някакви такива имам и аз. От миене в машината обаче се появиха някакви грапавини, като разтопено. Топли неща не съм слагала.

Tupperware са най-добрите. Цените са високи, но го купуваш един път. Трябва и правилна експлоатация. Повечето са подходящи за съдомиялна, има указания на тях. Аз  съм фен на Туто фреско кутиите /за сирене без вода и т.н/ и Вентсмарт серията за плодове и зеленчуци, моркови вече три месеца съхранявам без проблем.Продуктите спестяват маса пари. Има много информация за тази уникална марка, все още може да се купи нещо, но като цяло приключиха с пазара в Европа.

# 10
Tupperware е качествена пластмаса, но пак се дере, захабява и отделя микропластика.

От години ползваме за вкъщи само стъклени купи и стоманени 18/08. 18% хром, 8% никел, 74% стомана. Благодарение на хрома и никела са защитени от корозия и са топлоустойчиви.
Ползваме за навън термос за мюсли/супа, кутии за храна, шилета за вода.
Харесва ми, че не се оцветяват, не задържат миризма, не замърсяват околната среда и се ползват с години, въпреки че качествени са начална инвестиция.

# 11
Няма такова нещо. Ако сте ползвали , ще знаете. Абсолютно качество, почти винаги и  херметик.Точно това е най-ценното, че не отделя никакви частици от пластмасата.

# 12
Няма такова нещо. Ако сте ползвали , ще знаете. Абсолютно качество, почти винаги и  херметик.Точно това е най-ценното, че не отделя никакви частици от пластмасата.

Твърдението е невярно, има достатъчно информация по въпроса.

# 13

Твърдението е невярно, има достатъчно информация по въпроса.

Абсолютно не е вярно. Ако имахте поне един съд, никога нямаше да пишете безмислици.

Общи условия

Активация на акаунт