Нискокалорични рецепти и идеи

• 217
  • 4
  •   1
Отговори
Всеки от нас се нуждае от вдъхновение, за да хапва здравословно, нискокалорично, но и мноого вкусно.
Нека тук споделяме идеи е рецепти.

# 1
  • София
От доста време замених класическите десерти в менюто с нискокалорични.Е, не е същото без буца масло, захар и сметана на корем, но се свиква.Не съм правила снимки, но обещавам да споделя десертите, които ще правя.Лошото е, че използвам подсладител и не всеки би го одобрил, но за мен е по-малкото зло.Става въпрос за менюто на пенсионери все пак.

Меки сладки с ябълки и стафиди
200г кисело мляко
1яйце
6 с.л. овесени трици
канела
10г бакпулвер
подсладител на вкус
пълнозърнесто брашно до получаване на гъста каша
1 ябълка на дребни кубчета
шепа стафиди, предварително накиснати
С лъжица се оформят купчинки.С мокър пръст се прави дупка в средата.Пекат се на 160 градуса с вентилатор до приятен загар.Може тестото да се остави по-рядко и да се изпекат като кексчета.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 17:30 от rapiela

# 2
Като отваряте темата - дайте поне една рецепта!

# 3
  • София
Млечна баница с ябълки

4бр.кори за баница
2 големи ябълки
2с.л.разтопено масло
600мл прясно мляко
3 яйца
ванилия
подсладител
Всяка кора се напръсква леко с масло и се поръсва с настъргани ябълки.Сгъва се на хармоника съвсем небрежно откъм дългата страна.Реди се в тавичка.Пече се на 180градуса до хрупкави крайчета.Яйцата, млякото и подсладителят с ванилията се разбъркват.Заливат се корите и се пече до стягане на крема.

# 4
Привет и от мен. Ние вкъщи се храним по Зоната, където повечето ястия са с по-малко калории.

Ето една любима рецепта.
Кекс - Рецептата не е моя, снимките обаче са.

3 яйца
130гр. скир
56гр. протеин изолат
200гр. ябълка
125гр. оризово брашно
6гр. масло
12гр. филиран бадем (аз използвах орехи)
45гр. черен шоколад 90%
Еритритол, 1/2 бакпулвер
Смесвам всичко, без бадема, шоколада и ябълката, изсипвам половината смес и добавям настърганата ябълка и даливам с останалата смес.Пека на 170° на долна и горна с вентилатор.Намазвам разтопеният шоколад и поръсвам бадема.

Общи условия

Активация на акаунт