Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 866
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
От кой сайт е тази карта, че и аз искам нещо да погледна, а не помня вече къде съм я гледала преди.

# 646
# 647
За каква свързваща линия говорите? Съществуващият бул. България не прави ли връзка с Околовръстното шосе?

# 648
  • София
Булевард България е малко далеч от Малинова долина, опира в Манастирски ливади, обаче няма връзка с ГТ между България и Околовръстен. Единственият вариант е автобус Х10, обаче той не работи уикенда.
Малинова долина, имат 2 страни, от които има булевард и още 2 страни, които са в нищото.

# 649
Въпроса не беше ли за връзката на МанЛи Изток с Околовръстното шосе?
Връзките на МалДол са Симеоновското от западната страна и Климент Охридски от източната. Кръстова вада си имат Черни връх. За друго не знам, Луи Айер ли да го направят до Околовръстното?

# 650
За МанЛи изток си говорим.
Ще отворя и аз сайта, като съм на компа, ще сега съм от телефона. Дали там ще пише какво е останало неотчуждено?

# 651
Днес ми се наложи да ходя в Ман. ливади, е нЕма такъв ужас. Изпотроших си колата, всеки спрял както си иска, няма разминаване, по уж еднопосочните улици.

# 652
  • Sofia
Като отворихте темата за Манастирски ливади някой би ли дал идея за пресичане на бул. България от квартала към България Мол без ползване на подлеза?

# 653
Сещам се единствено за пресичане на Каблешков от страната на Билла.

# 654
  • София
Ами другият подлез, който е срещу Endurosat (ако говорим за пресичане от манастирски запад към мола, че от изток не знам да има пресичане). На мен лично подлеза на самия мол ми е най-ок с децата и всичките колички и колелета.

# 655
Подлезът на мола става на шейна при сняг. При дъжд също е хлъзгаво. Не знам защо при последния голям ремонт не решиха този проблем. Преди години при изхода откъм Била някой беше излял мазнина в шахтата, заваля дъжд, шахата преля, както обикновено, и нямаше минаване. Дори човек да нагази във водата, беше супер хлъзгаво. Няколко човека за малко не си разбиха главите в стълбите, падайки назад.

# 656
  • София
По-назад е писано за Павлово. Само да кажа - много е бърз трамваят, аз съм го ползвала от по-далече, от Княжево - за 20 мин. си на Съдебната палата.

# 657
Като човек закупил си наскоро жилище в Малинова долина (ул. Крикор Азарян) и имайки 4-5 приятелски семейства, които живеят в близост до НСА - моето мнение е, че наистина много зависи къде ще се купи в Малинова долина. Ние бяхме на огледи в частта и до Ринг мол, но там е буквално безумно и липсва инфрастурктура.
В частта до НСА смея да твърдя, че е прилично, но със сигурност ще се облагородява тепърва- район Студентски, столична Община бяха публикували в края на м. Януари одобрени проекти за асфалтиране на 4 улици, вкл. Крикор Азарян и в близост, както и да има изградено ново кръгово кръстовище на ъгъла на НСА.
Въздуха е замърсен със сигурност, много строежи има в момента, но ако погледнем манастирски ливади (Изток) преди десет години, можем да видим прогреса на квартала, както и свързването с отварянето на новия булевард.
Връщайки се отново на Малинова долина, голяма част все още няма улици, затова и според мен са такива цените спрямо средните за гр. София - в повечето южни квартали вече средно цените са 2,500-3,000€ на кв. В Малинова може и да се намери малко под 2,000€ или около.
Аз лично гледах в Манастирски изток, Лозенец, Стрелбище, Борово, но уви бюджета не стига. Стрелбище не отстъпва на Лозенец по цени и всичко беше около 3,500€ на кв.
Павлово, Бъкстон, Хиподрума ми харесват, но не съм живяла там дори и за малко, та не знам с транспорта как е, но изглеждат зелени с достатъчно междублокови пространства.

# 658
От изброените определено Хиподрума, Павлово и Бъкстон, са най-добре според мен. Макар че на практика Бъкстон и Павлово са един и същ квартал, ако бъркам нека някой ме поправи. Хиподрума ми харесва много, защото е много зелено, близо до центъра, единствения проблем е паркирането и двупосочните улици, които на практика са с една активна лента, а в другата се паркира. Смятам, че поне ако се въведе еднопосочно движение, нещата с трафика доста ще се подобрят. Иначе откъм транспорт Хиподрума е супер - от едната страна тролейбуси 2 и 9 буквално през няколко минути, от другата трамваи 4, 5 и 15 също много начесто. За Бъкстон - зависи в коя част си, нагоре към околовръстното само тролейбус 2, в долната част - трамваите, но ако си във вътрешността е далече от всеки транспорт. Това, което в Бъкстон не ми харесва са няколко блока - тип общежитие - без тераси и мнго занемарени, съвсем близо до 5-то училище, които изглеждат доста неприятно и дори бих казала - леко криминално.

# 659
А какво ви е мнението за Редута и за Подуене?

Общи условия

Активация на акаунт