Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Kuklichka, защо този, който те следи по каса, не ти издаде 45-дневния? Не трябва да има разминаване. Мен по каса ме водят на 19, а на частно 15, но болничните ще ми се издават само по каса
Тоновете ми започват от 5 юли при тази, която ме следи по каса. Може би ще съм 33-34 г.с тогава. На частно правим само видеозон (ФМ) и преглед на шийка, но ако ми каже на следващия преглед да правим и тонове, и там ще правя

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 07:39 от Amelin

# 676
  • София
И при моята АГ тоновете почват от 34та седмица. Кукличка, като цяло тоновете са това - само се следи дали има контракции, нищо специално не са ми обяснявали и с двете бебета преди. Когато се правят вече последните - примерно няколко дни преди да родиш, започват да се виждат по-сериозни контракции. Иначе за ехограф - моята гледа веднъж в месеца.
Болничния ми го издава следящата АГ, купила съм пакет при тях, но и при тях съм регистрирана по ЗК .

# 677
  • София
Следящата по ЗК последния път ми каза, че на частно прегледите ми стават през 10 дни и няма смисъл да ходя и при нея, защото ще станат съвсем на често. Издаде ми болничен до 45-дневния, за да спра да ходя на работа малко по-рано, но нейните сметки и тези на д-р Дойчиновски не съвпадат. Общо взето спрях да ходя по ЗК и затова ще ми издадат 45-дневния от Вита.  Иначе при последния преглед при следящата по ЗК, като ѝ казах, че ще ми записват тонове в 31+5 само изкоментира, че било рано. Не знам дали има правило кога точно се почва, както писах ми е за първи път. Sweat Smile Все още не сме коментирали раждането, преди месец бебето беше напречно и не знам до кога може да се чака да се обърне.

# 678
  • София
Чака се до последно, като се взимат предвид и други фактори. Чувала съм за бебета, които се обръщат ден преди раждането Grinning Но нямам конкретни данни.

# 679
Прави упражнения за обръщане. Дъщеря ми се застопори късно

# 680
Момичета, пак съм аз с поредния въпрос Joy
На коя марка перилни препарати и козметика мислите да заложите?
Аз съм се насочила към Сано Максима Сензитив и Уриаж (ползвам я и много ги харесвам) . Blush

# 681
Симбо аз ще започна с Мустела и ще видя как ще се отрази и ще преценя дали ще продължа с нея.
Перилен препарат взех на Бочко, с който пера и нашите дрехи сега, за да свикне котенцето ни с миризмата. Мирише много приятно и мисля, че изпира добре. Но може би също така ще пробвам и на Тео бебе в бъдеще.

# 682
За козметика този път ще пробвам Weleda , препоръча ми я близък дерматолог.
За перилен препарат Fairy non bio , още го ползвам за близнаците дори.Много нежен аромат и хубаво изпира.

# 683
  • София
Както и за всичко друго покрай бебето, залагам на нормално за мен съотношение пари-качество. Например 25-30 лв за бебешки душ гел ми идват много, в началото взимам на Mixa - има ги в dm, и за двамата ползвах и съм много доволна. Към годинката вече минавам на бебешката серия на Лидл - Лупилу. Синът ми като новороден преди 6 години се обрина ужасно от душ гел на Здраве бебе ( бяхме го ползвали броени пъти) и оттогава избягвам марката.

# 684
  • Пловдив
Прах ползвам Персил, козметиката ще е Бочко или ДМ-ската.
По каса се пуска 45 дневния, там върви по една схема, по видеозон /размер на плод, зрялост на плацента и т.н. обикновено има разминавания/. По думите но лекарката ми и този път ще родя преди термин.
Като се приберем от морето към 20. 07 започвам да пера бебешките неща и да монтираме кошарата /за нея се чудя, че ми подариха едно легълце за първите месеци, което е малко и на колелца/. Още умувам дали двете деца да спят в една стая, предпочитам така, че голямото да не се чувства изолирано.
Взех направление за очен, та и час трябва да си запиша.

# 685
  • София
Бях взела прах Сано бебе лилав, почнах да пера на всички дрехите с него,хареса ми как мирише и свърши.
Сега взех лилаво Тео бебе, уж за бебето,ама пак го наченах.И двете ми харесват и вероятно ще си ги редувам (Сано и Тео).

Козметика взех на Hipp,със сина ми до 5 годишен взимах само Bioderma,Aderma,Uriage, после почна да се къпе сам и да изпразва флакончетата за седмица.Почнах да му взимам Тео Кидс и да се питам защо аз 5 години купувам медицинска козметика,като това дете няма и никога не е давало признаци  за кожен проблем.
Та сега с бебето ще тестваме Hipp и се надявам да е взел на батко си кожичката.

# 686
Този 45 дневен болничен се издава според датата на термина по менструация, така ли? Така и не разбрах според кой термин се издава, при мен винаги е имало разминаване м/у очакван термин по размери на бебо и по менструация.

Ще перем дрешките с био параха на Амалина, който ползваме и за нашите дрехи. Не понасям миризми и за мен е отблъскващо, когато дрехи, прани преди месеци и години и стояли в гардероба, още продължават да миришат на прах за пране.

За козметика не се замислям честно казано. В началото знам, че не се ползва, за по-нататък сигурно ще взема нещо максимално изчистено и био, тип Wooden spoon, Waleda, може и на ДМ.

За преглед при офталмолог направление ли взимате? И аз ли трябва да си поискам или се подразбира, че АГ трябва да ти даде, за да препоръча начин на родоразрешение?

# 687
  • София
По датата на последна менструация се издава, да.
Говори с доктора или акушерката, който ти ги издава и ще ги изчисли.

# 688
Герка, до колкото знам аз прегледа не е задължителен. Назначава се само ако имаш проблем или диоптър по-голям от еди си колко. Но както писах по-горе аз ще отида на този преглед за моя сигурност .
Аз взех направление от личния лекар, като преди това проверих дали клиниката работи по ЗК Blush

# 689
С първото дете ползвах предимно Хип(в родилното с това ги къпеха)позвахме и на ДМ-бях доволна , Бюбхен - не ми харесваше аромата, Нивеа. Сега се чудех за Клоран, но май имат доста силен аромат, разглеждам още. За прах или Сано, Персил, Теобебе.

Общи условия

Активация на акаунт