Стани богат - тема 22

• 23 009
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
... и трябваше да си я обявят като ЕрЖебет Батори, унгарката. Ама мн.лесно ставаше. (ПП. И даже един от мостовете в Б-Пеща е мостът Ержебет.)

Е-е, мостът е наречен на друга Ержбет.

# 136
  • София
7 май е Международният ден на радиото и телевизията. На този ден през 1895 г. Александър Попов представя откритието си. Може и Маркони да е "бащата". Но Р/ТВ денят е този. Точно преди 200 г. пък във Виена е премиерата на Девета симфония на Лудвиг ван Бетовен. 16 г. по-късно се ражда Чайковски. Рожден ден днес празнува и Добрин Векилов (познат като Дони или Малкия Далай Лама).
@евпетра - Да, дописал съм го 3 поста по-сетне: наречен е на Елизабета Баварска (която си е известна като Елизабета - според Уикито, а Батори - си остава Ержбета, по-мрачния образ от двете).
Забележките ви за огледалните цифри и за Дулсинея - каква му е била на Кихота - са разумни, ама те там в СБ толкова си знаят.
-------------------

Добре започваме - (за някои) прословутият Broen, а.к.а. Мостът

# 137
Малмьо и Копенхаген.

# 138
И аз съм за Малмьо и Копенхаген.

Знам, че има дума "ръченик" и тя е точно забрадка или кърпа някаква. Залагам на В - кърпа.

# 139
Мислех, че е от кърпа - защото нали имам момент, в който буйно се развява кърпа и познах (проверих го).

# 140
Да, идва от ръченик, което си е точно кърпа.

# 141
Според Уикипедия е точно малката кърпа, а не було.
Наименованието на ръченицата идва от ръченѝк – кърпа, която често се държи в ръка и се развява от играещия. Тя има и множество местни названия – по̀садник, по̀седница, по̀сварник, тестемѐличка, чѐпница, зъ̀лвенска, на плѐсане и други.[1]

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8A%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

# 142
За Болт А и С отпадат веднага. D ми е малко много и залагам на 9,58.
Още повече цифрата ми дойде наум още преди да я кажат...

# 143
  • София
... и не напразно (ниво 3К, все пак) има 2 отговора в 9-те минути.

Да проверим "правилото" - отрицателен въпрос и отг. Д (има и логика - вс.друго е валидно, освен да се "прави" на Господ) - но не го знам.
Дааа, трябва да ни четат тук. Има полза от нас.

Последна редакция: вт, 07 май 2024, 18:24 от EmBrother

# 144
Какво бихте казали тук?

# 145
  • София
Виж над теб.
(И моя лаф от играта - "ЖЖ"/ЖивЖокер - вече си се ползва там.)

# 146
Според Уикипедия е точно малката кърпа, а не було.
Наименованието на ръченицата идва от ръченѝк – кърпа, която често се държи в ръка и се развява от играещия. Тя има и множество местни названия – по̀садник, по̀седница, по̀сварник, тестемѐличка, чѐпница, зъ̀лвенска, на плѐсане и други.[1]

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8A%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

Аз от баба си знам, че ръченика  е кърпа за глава.

# 147
Не писах, че бях в друга тема, но иначе познах. Нямах си никаква представа, разбира се, но ми се стори, че ставането невидим е прекалено модерно желание. Докато за другите има основателни причини с оглед на времето и живота му.

# 148
Беше логично да не иска да става невидим. За какво му е?

# 149
Много странна игра. Тук, щом толкова го мисли, можеше 50:50.

Общи условия

Активация на акаунт