Милано и Северна Италия - тема 17

• 38 585
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Не знам дали е подходящата тема, но искам просто да дам една идея за пътува е в Италия. Едно градче, което на мен ми е любимо и според мен малко хора знаят за него. Намира се около Пиаченца и се казва Grazzano Visconti. Simple Smile

# 226
Момичета, държа да уточня, за да не излиза, че си измислям, но пътувахме БЕЗПЛАТНО на ферито с картата за Ломбардия от Десенцано до Сирмионе. Даже при проверката от персонала на ферито ни бяха сканирани картите и не сме доплащали Нищо!!!
Предполагам, че всеки споделя истинска информация и не е необходимо да се подлага на съмнение от останалите потребители. Пътувахме тази година от 6 до 11 юли.
И да прехвърлихме на Бреша втори влак за една спирка. Бергамо-Бреша/Бреша-Десенцано. Не виждам да има проблем, че влака не е директен, а с прехвърляне, за което има пауза от около 20-30 минути.

Нека всеки сподели своя опит, мнения и преживявания, но да не отхвърля и другите такива Wink

Желая Ви лека вечер!

# 227
Знам, че няма Реджи. Затова попитах потребителката, кой е този влак.
Сега върнах назад спомените - моя грешка е. От Милано до Бергамо пътувахме без прекачване, а от Бергамо за Пескиера сменяхме влак. Трябваше да слезем на една спирка, но кондукторът ни посъветва да слезем на друга (сега погледнах по снимките, че е било на  Бреша - защото гарата е по-голяма). Извинявам се за объркването.

# 228
  • Milano
Аз подлагам на съмнение служителя или сайта на областта, понеже пише друго.
Може да не са си осъвременили информацията.
Остава някой да се пробва и на корабчетата по езерото Комо и да сподели..

Macapisa, този влак от Бвргамо до Лекко в момента заради ремонта се изпълнява първо от автобус до Понте Сан Пиетро и после се продължава с влак.

Ако не ти са наложителни нощувките в Бергамо можеш да спиш в Милано и да не се прекачваш нито за едното, нито за другото езеро.

За мен Варенна+Белладжо +Комо е "отбелязване на картата". Около 2 часа ти отнема да стигнеш до Комо, дали с влак или с кораб от първите две.
П.п. за кораба не помня точно - погледни разписанието.

# 229
Благодаря много!Реджи,добре,че сподели за ремонта,нямах представа.
Колкото до Милано не открих нищо бюджетно в радиус близко до центъра.Изглежда има пак някакви събития на тези дати в града.Преди сме посещавали Милано,но голяма лудница ми се видя.В Бергамо не сме били-надявам се да ни хареса.Пътуванията всеки ден  не ни притесняват,а и летището е близо.
И още един въпрос ако не съм досадна вече😊
До вила Карлота или до Villa Balbianello трябва ли предварително да се резервира влизане и как точно се хваща корабче до там или пътьом има спирка?Не,че ще остане време,ама знам ли-все пак ако има възможност би било хубаво да се посети.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 07:27 от macapisa

# 230
Една малко странна молба към жевеещите в Италия.
Може ли да ми кажете линк от къде мога да погледна актуалната брошура на Еsselunga в сайта им определено не мога да се ориентирам.

# 231
  • In transit
Една малко странна молба към жевеещите в Италия.
Може ли да ми кажете линк от къде мога да погледна актуалната брошура на Еsselunga в сайта им определено не мога да се ориентирам.
Трябва да избереш провинция, град и магазин. Ето линк: https://www.esselunga.it/it-it/promozioni/volantini/volantino.sc … g83wP.sm.1.html#1
Или тук: https://www.esselunga.it/it-it/promozioni/volantini.esselunga-di … a-milano.pon.html и натискаш там където пише sfoglia il volantino.

# 232
Villa Balbianello трябва ли предварително да се резервира влизане
Да, Villa Balbianello e със затворена бройка за влизане. Мисля, че до 2000 посетители на ден или нещо накова. В последните години това е най-посещаваният обект на FAI (държавен културен фонд) в цяла Италия.

# 233
Тези ремонти дали ще свършат до 20.09 ?
   Аз да затвърдят - от Бергамо до Комо с влак - влак Бергамо Милано, после Милано Комо?Няма друг вариант?

# 234
  • София
Тези ремонти дали ще свършат до 20.09 ?
   Аз да затвърдят - от Бергамо до Комо с влак - влак Бергамо Милано, после Милано Комо?Няма друг вариант?
Има друг вариант, но е по-бавно и няма смисъл.

# 235
Аз се завърнах от второ пътешествие в района (през 2019та бях очарована и исках да живея в Милано - сега не толкова, но пак си е прекрасен град!). Жегата обаче беше изморителна, особено първите два дни едва се дишаше още в 9ч. сутринта, на юг не ми се мисли какво е..
Бяхме отседнали в квартал Брера, на 10мин пеша от небостъргачите, имаше голям Еселунга супермаркет там, паркове и градинки, метро - супер локация. С метрото ходехме до центъра (Дуомото) и там си правехме вечерните разходки, намерихме страхотно джелато в една от пресечките - GROM и всяка вечер хапвахме. Не успях да пробвам "най-хубавото тирамису" в SPUN, но в ресторантите си поръчвах и бяха окей, другото ми любимо - хуго сприц също го имаше на доста места. От ресторантската храна не съм очарована, вкусна беше, но нищо особено. Spontini пицата така и не я пробвах, така че пак ще трябва да се върна явно Simple Smile)
От Милано хванахме влака за Лугано - използвахме фуникуляра Monte San Salvatore до горе с включен обяд  за 35 франка - напълно си заслужава!! Неземни красоти, остана ми сърцето в този град!
Друг ден ходихме с влака до Комо - пак красота, наехме предварително лодка за 2-часов тур, супер беше, препоръчвам! И малко снимки за разкош:
Комо:

Лугано:

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:42 от rainbow4

# 236
Здравейте
Ще пътуваме с кола до Загреб.но искаме да  идем и до Венеция за ден два .Предложете моля  град около Венеция в който да отседнем .

Тревизо, прекрасно зелено градче с бюджетни хотели и апартаменти, има гара и начесто влакове за Венеция.

# 237
  • Milano
Отговарям общо да нe цитирам.

Ремонта около Бергамо не е точно ремонт. Строи се паралелна железопътна линия (удвоява се) между Бергамо - Понте Сан Пиетро и Монтелло - 19км и би трябвало да приключи до 31.12.2026г.

Съветвам да отворите сайта на съответните забележителности/вили, които ви интересуват и там ще намерите информация как да стигнете до тях, има ли нужда от резервация и всякаква друга информация.

За Villa Carlotta от Белладжо може да се слезне на Cadenabbia или Tremezzo и оттам пеш или на самата  Villa Carlotta.

За Villa del Balbianello се продължава до Lenno.

# 238
Реджи,много изчерпателно както винаги-страхотна си!Благодаря на всички.Чета ви😊❤!

# 239
намерихме страхотно джелато в една от пресечките - GROM и всяка вечер хапвахме.
GROM не са gelato artigianale. В Комо магазинът им фалира.

Много хубави снимки. В този ресторант и аз съм пила аперитивче Simple Smile)) но малко по-нагоре до църквата не се ли качихте, има стълба до покрива...

Общи условия

Активация на акаунт