Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Milano
Мария, сигурно затова Милано е на 1-во място по столетници.🤣
731 човека между 100 и 115 години. Над 24 000 са над 90г.

Впечатлих се от р.Брембо😱.

https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/studioaperto/maltempo … _F312991801567C03

Сега е слънчево. Нищо не съм чула през нощта.

През лятото на 2025г ще обновяват Галерията, основно под купола, смяна на мозайките, че са позахабени и т.н.
Особено онези, които се въртят на бика по всяко време.🤣

А би трябвало само след полунощ на Нова Година.

Присетих се едно време, като бяхме млади, че имаше фонтан пред Дуомо, който симулираше формата му.
При вятър заливаше площада.

Намерих и няколко снимки и видео:

https://youtu.be/zFQiZAXj-54?feature=shared

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 16:15 от regina di cuori

# 511
Красив е! Реджи, до коя година е бил там? Не го помня, а може и изобщо да не съм го виждала. За първи път дойдох в Милано през 2002 г. Blush

Да допълня, понеже ме впечатли и ще има още да го мисля. Намирам, че идеята на този фонтан е гениална, трябва да потърся кой е авторът. Дуомото на Милано е в т.нар. стил "пламтяща готика", заради формата като пламък с издължени нагоре езици, а малките детайли правят контура трептящ. Този фонтан във формата на катедралата предава в реално време именно това движение на архитектурата, това трептене... Много, много ми хареса. Жалко, че вече го няма!

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 16:37 от Barbabeau

# 512
Реджи, миланците са ударили японците по дълголетие значи.
Фонтанът пред Дуомо е бил наистина атрактивен, защо са го махнали, сигурно защото е заливал площада?
А реката…ужасно нещо е водната стихия…

# 513
Много красив е бил фонтанът.Момичета,толкова неща научавам от вас,благодаря!
   Пламтяща готика!Барб, поставям си задача утре да почета за този стил.Благодаря още веднъж!

# 514
  • Milano
Барба, от 94 до 95г, по идея на кмета Форментини като restyling на площада след ремонтните дейности по метрото.
И музика имаше (май).

Жалко, че тогава нямаше сегашните телефони.

Барба, вижда се че си човек на изкуството.😊
И Марулета запали.🥳

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 23:12 от regina di cuori

# 515
Оооо, да.

# 516
Здравейте, с приятели решихме да посетим формула 1 през септември 2025 г., но хотелите около пистата са много скъпи. Харесахме starhotels business palace и го резервирахме, но сега прочетохме много лоши отзиви. Моля споделете идеи за хотели в центъра на Милано с бюджет около 250 евро на вечер за 4 членно семейство, предварително благодаря.

# 517
центъра на Милано с бюджет около 250 евро на вечер за 4 членно семейство, предварително благодаря.
Ако не държите непременно на хотел, може да потърсите апартамент - използвайте филтъра в Booking и задължително проверете и в Airbnb. Транспортът в Милано е много добре организиран. За по-бюджетни опции търсете настаняване около линия на метрото, в зависимост как ще пътувате до пистата.

# 518
Аз бих могла да споделя апартамент за 4 ма,на 10 Мин пешеходно от Милано Чентрале,ако Ви е опция.
  Ред-не 20, а 10 Мин.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 08:25 от марулета

# 519
Аз бих могла да споделя апартамент за 4 ма,на 20 Мин пешеходно от Милано Чентрале,ако Ви е опция.
Благодаря, но сме две семейства 4 възрастни и 3 деца Simple Smile

# 520
Трудно ще намерите апартамент за всички,май.Може би два наблизо,или дори в една сграда.Или хотел.

# 521
Аз бих могла да споделя апартамент за 4 ма,на 10 Мин пешеходно от Милано Чентрале,ако Ви е опция.
  Ред-не 20, а 10 Мин.
Моля,сподели го.

# 522
.В сградата има и други,които се отдават. За мен локацията беше супер.Апартаментът също .Ние бяхме 4ма възрастни.
  Ред:май нищо не съм успяла да сложа .Ще пробвам пак.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 16:13 от марулета

# 523
  • Milano
https://casemuseo.it/la-card/

Барба, ето картата за къщите-музеи.

Ако добре помня ти имаш карта на FAI, значи ти излиза по-евтино (15 евро).

На теб Necchi Campiglio ти е безплатна с FAI, Boschi Di Stefano e безплатна за всички.
Май пак ти е по-изгодна, отколкото намалени билети в другите две (не ми се търси колко бяха).

Преди ги нямаше онлайн. Интересно ми е дали на място ще са 40 евро както посочено в линка.
Ще проверя.

Схема на метрото с всички спирки на М4:

В петък, 18/10/24 стачка на ГТ - 8.45ч-15 и след 18ч.

# 524
Здравейте,

преди години съм ходила до Милано, сега отново, ще летим през Бергамо. Интересува ме шатъла за връщане, от Милано за летището, тъй като до Париж Бове имаше големи драми, закъснения и тн. Полетът ни е в 20 часа, кога ще е най-удачно да се тръгне за летището, винаги ли има места в шатъла или трябва да си вземем билети за определен час?

Общи условия

Активация на акаунт