Любители на кучета - 142

• 28 146
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Само забравих да попитам каква е продължителността на тренировката.
Сега си погледнах графика - тази и следващата неделя съм на работа Confused

# 586
  • София
МТЗ, с бебето съм ползвала такъв повод, той е 46 кила, твоите са послушни и ще се получи, предполагам.за тичане е удобен, когато кучето е концентрирано. За дърпащи се кучета, не бих препоръчала.
Ох, да ви се оплача, отпрал си е един нокът на задната лапичка. Аз не бях в къщи, а ММ е бил в офиса и не е видял какво е станало.
Много е неспокоен и не знам как ще го промия.

# 587
  • Варна
Един час е неделната тренировка. Пътят е малко офроуд, но с внимателно каране е проходим за всяка кола. Аз съм с едно малко поло. По Прилеп копаят за канализация и е много прашно, на места движението е само в едната лента. После следва нормален път. В Каменар има много дупки и три идиотски легнали полицая, които не са обозначени по никакъв начин. Но вече ги научих къде са…

# 588
Аз забравих да ви разкажа снощната ни нощна случка. Кастиел обича да ака на възможно по-далечно разстояние от мен и беше се забутал в едни храсти, а ние с Мег го чакахме да си свърши работата. Свърши той всичко и Мег започна да го бута с лапичка по ухото. Викам му, че иска да си играят и го закача, той обаче много не я отрази, че душеше нещо. Прибрахме се ние и влизаме в банята да го бърша, но преди това следва проверка на лапи и уши за осили, лепки и всякакви такива. Ей, по едно време на ухото му, същото дето Мег го закачаше по него, напипвам нещо лигаво и тъкмо започвам да му се карам какво е изял и се е омазал, лигавото нещо падна. Загледах се аз, то това е бебе гол охлюв и слизах обратно пред блока да го пускам в тревата.

# 589
Момичета, привет отново, минавам само да кажа, че лекарствата дават чудесен резултат, моето момче днес ме посрещна с тичане и леко куцукане. Храни се, успявам да дам всички хапчета и добавки, набутани на малки парченца в консерва Piper. Кефът е голям! Търси си приятелите за игра, спокоен е. Щастлива съм. Наблюдавам го стриктно и следя дали отокът ще спадне. Сетих се, че мога да ги покажа, нищо че не са домашни, на мама прасенцата са:

Баща и син са, невероятно, нали Simple Smile Пациентът е Белият.

А това е на мама Лиглата, която беше  с дирофилариоза.

# 590
  • София
Прекрасни са! Heart Eyes

# 591
Покрай варненския случай с питбула, големи полемики в нета. Трябва ли да се забрани отглеждането на опасни породи. И кои са опасните породи.
Сега, честно да си кажа и мен ме е страх много от питбули и стафове. Способни са на с нищо непровокирана агресия. Имаме едно були в съседната кооперация, страшно агресивно куче, не знам защо още го гледат. Ще ги изяде някой ден. По принцип гледат да го разхождат когато няма хора, ама миналата седмица се засякохме сутринта, в първия момент даже не разбрах защо има клекнал мъж, а то съседът натиснал с цялото си тяло булито, а то се мъчи да скочи към Зара. Никакъв шанс няма Зара срещу това були.
И въпреки, че доберманите се славят като най-агресивните кучета ever, което е мит от филмите и няма нищо такова, не знам аз на какво мнение съм. Трябва ли да забранят домашното отглеждане на големи и опасни кучета. Аз обичам всички животни, всички породи, ама пък наистина сякаш нещата са станали безконтролни. Всеки гледа и развъжда каквото си иска и където си иска. Няма задължително обучение, няма зоополиция. То какво ли има в нашата държава де.

Кафе, наистина са прекрасни! Респект за добротата ти!

# 592
  • София
Не е мит за доберманите и ротвайлерите, че са работни кучета. Точно толкова поасни са, колкото стафитата и питбулите.
Всички са с различен характер.
Не винаги и възпитанието помага.
За това тук, от време, на време, говорим за селекция.

# 593
Кастиел наскоро се сприятели с една стафка, но тя е вече възрастна, с побеляла муцунка. Той трябваше на два крака да застане. за да й даде целувка , а пък така му се радваше. Иначе и мен ме е страх когато не познавам кучето, но жената от далече като го видя, че дърпа към нея, каза че няма страшно.
Днес например само минахме покрай едно от загражденията, вътре имаше едно голямо куче и започна да лае по Кастиел. Подминахме набързо.
Както казах преди няколко страници, има породи, които изискват повечко контрол и обучение, и питбулите, и ам. стафовете са от тях. Да не говорим, че има хора, които нарочно ги озлобяват, а и голяма част от хората у нас все още взимат куче, защото е сладко, защото в момента е модерно, защото случайно виждат такова на улицата и много им харесва, а после въобще не са подготвени за гиржите и възпитанието му.
Може би ако задължат всички собственици на такива породи кучетата да минават обучение, ще намалеят инцидентите.

# 594
  • На ръба..
По мое мнение трябва да Има контрол кой може Да отглежда куче, то и с детето е така де ама…
Независимо от породата, трябва да има обучение, може да е базово, но всички имат нужда от общо послушание. Доколкото масово виждам, настъпва “изведнъж” промяна в поведението на кучетата като мине годинката, а дотогава масово се е неглижирало, особено йоркита, чихуаху и други джобни модели.

# 595
Кардюхата го взехме от приюта на годинка. Страх го е от асансьори, страх го е от малки затворени пространства и го е страх от вода. Добър и послушен, но понякога ....дивото зове. Иска да търчи свободен Heart Eyes Но ако срещне някое заблудено пиле, ойде коня в ряката. Затова - на повод.

# 596
Работни кучета са, да. Ако някой ги научи да хапят, ще го правят. Иначе си пазят най-вече собственика, защото това им е вродено, както овчарките си пазят територията. Но не им е вродено като на питбулите да нападат без причина. Аз съм преровила тубата и не намерих видео, в което доберман напада друго куче или човек без причина.

Но пък ми разказаха един случай, в който доберман отхапал носа на собственика си. Онзи започнал да дава салам на кучето, едно парче на теб, едно на мен... дал на кучето, посегнал да лапне и той едно парче и хоп, добчо скочил да грабне саламчето, ама вместо това улучил носа на собственика си. Grinning

# 597
ММ каза за Макс ако се озлоби и прави проблеми ще стане дворно куче, ако и тогава се проявява ще има екскурзия до Виетнам 😂

# 598
Едно време съм чувала легенди, че на доберманите и на ротвайлерите им излизал някакъв шип в мозъка след не знам си коя година, и ставали кучета убийци.
Моя съученичка имаше доберман в гимназията, ми никого не уби и не изяде кучето... е, освен рамката на леглото й.

# 599
  • София
И двете породи имат потенциал да са пазачи, но ако са гледани за домашни любимци, в 99 процента са лап догс.

Общи условия

Активация на акаунт