Любители на кучета - 142

• 28 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Didi168, и си ги обичате, и животът ви е по-лесен! Възхищавам ви се, защото аз се провалих в това отношение.

Аз все пак се радвам, че Зара не е агресивна, че я научихме да ходи без повод и винаги идва, когато я извикаме. И от масата вече не взима, ако я оставим при нас докато ядем, тя седи мирно и точи лиги само. По принцип Зара има голям респект от ММ и благодарение на него е толкова послушна. Но той я третира като животно, което стои по-долу в йерархията. А аз поначало съм човек, който не обича йерархии, строги правила, насилие и прочие. И мечка да си взема, и нея ще разлигавя, безнадежден случай съм. Simple Smile
И аз ги лигавя животинките. Какво да направя, такъв ми е фасона. При милото е казармата и реда.

# 526
  • София
Мисля, че има някакво противопоставяне, което ми е абсолютно необяснимо. Да възпитаваш куче, а и дете, между другото, не означава, че не им даваш цялата си любов. Те, и децата, и кучетата, живеят в общество, а не само с нас, а никой не харесва невъзпитани и неконтролируеми деца и кучета.

# 527
Ааа не, децата ги бях научила от бебета да се съобразяват с другите хора. Чак сега осъзнавам, че май съм даже прекалила в това отношение. Но понеже и аз така съм възпитавана - да не притеснявам хората и "какво ще кажат хората", та това ми беше инстинкта и за децата - да са учтиви, да не крещят (винаги съм ненавиждала крещящи деца), да поздравяват, да отстъпват... И досега са си такива, даже май е прекалено, защото пък не могат да се оправят с груби чужди хора. Но това е рискът на такъв тип възпитание. Прекалена съобразителност. Нищо де, ще се научат, щом аз се научих. Blush
Кучето, според мен обаче не се поддава, или аз съм некадърна и не можах да я науча да не проси/краде храна, да не лае по някой, който не й е симпатичен (усеща безпогрешно кой не харесва кучета и се страхува), по кучета, които не са й по вкуса.

# 528
Кафе, опция ли е да му дадеш приспивателно в храната,за да може да го закараш до вет? В случай,че нещата,които си поръчала не помогнат.

Според мен за уличните кучета е важно да са нахранени - кюфтета, гранули,манджа, каквото има. Иначе пък като се оправят сами и си търсят прехраната сякаш гранули ядат.

Адмирации,че се грижиш за тези кученца, кафе.

# 529
Arwen Amarantha, все едно аз го написах това Simple Smile същата съм. Синът ми е възпитан от малък като войник. Кучката обаче ми се опъва, не знам, може би защото е момиченце, но като я чудя как жално плаче и ми се къса сърцето. Днес пак я взех в офиса, прибрах се да я нахраня и като я видях колко й беше мъчно и я докарах. Предполагам, че още по-лошо я уча така, но е толкова мъничка и беззащитна, сърцето ми се къса. Иначе още преди да я вземем бях наясно , че много силно се привързват кучетата точно от тази порода, а винаги съм искала другарче, което да ме чака с нетърпение у дома. Котаракът ме търси само като иска наградка или като си ляга нощем при мен.
 За момента няма как и тя да спи на леглото ми , защото е много миниатюрна и ако падне, ще счупи краче. Пазя е и по стълбите да не слиза сама, защото са доста стръмни. Изобщо...все едно съм с човешко бебе хахахахахх
Залъгвам я с кучешки солетки като тръгвам, но само да види, че излизам от стаята, и надава вик на заклано. А тя винаги ме следи с поглед къде съм. Кокона.
Утре сме на грумър, Тя е като Чубака хахахха
преди седмица звъннах в един салон и ми казаха, че кучето трябва да има 6 месеца. Добре , че разпитах по пуделските групи и момичетата ми обясниха веднага да я карам при друг. Иначе бъркам по учи, уста, реша всеки ден козината, къпя. Ще искам утре съвет за козметика от грумърката, с предния шампоан и излизаха люспички, вчера взех друг-сега е с пъпчици. Бях чела, че пуделите са податливи на алергии, ама баш толкова. Изключвам да е от храната, защото е на нея от месец.
Като казах храна- имам неотворен пакет Роял канин за бебета и кърмачки, ако има желаещи-подарявам го.

# 530
  • тук-там
Поддават се и още как на възпитание животинките - по-лесно, по-бързо и по-безотказно от детето. Но си трябва четене и работа. Не оправдания защо не става. И на мен този спор ми идва малко повече и за това спирам да пиша на няколко пъти в темата. Моята представа, че потребителите с кучета бебета идват тук, за да попият опит. Но всеки път се убеждавам, че повечето потребители задават въпроси и описват проблемни ситуации с цел да намерят съчувствие и потвърждение, че всичко си е ок или няма какво да се направи. Тези, които сме намерили какво да направим, биваме заклеймявани, заради поучителен тон. Понеже не валидираме бездействие по отношение на проблемно поведение на кучето или твърдения, че не е нужно обучение по послушание и социализация.

# 531
Кафе, подут му е глезенът на предния крак, така ли? На мен ми звучи като навяхване или счупване. Това без рентген няма как да стане, за да се разбере точно какво е. А може и остеосаркома да е. Трябва да го види ветеринар.
Ако може да помолиш хората от Общината, които се занимават с кастрации, да го отстрелят с упойка и да го заведат те (или ти) до ветеринар? Ама да го лекуваш без да знаеш какво му има.. не ми се струва разумно. Какво ще му дадеш? Кортикостероиди, антибиотици?

# 532
Кафе, подут му е глезенът на предния крак, така ли? На мен ми звучи като навяхване или счупване. Това без рентген няма как да стане, за да се разбере точно какво е. А може и остеосаркома да е. Трябва да го види ветеринар.
Ако може да помолиш хората от Общината, които се занимават с кастрации, да го отстрелят с упойка и да го заведат те (или ти) до ветеринар? Ама да го лекуваш без да знаеш какво му има.. не ми се струва разумно. Какво ще му дадеш? Кортикостероиди, антибиотици?
Ставата горе е подута и накуцва. Той периодично - зимата и във влажно време - започва да накуцва, но сега е много. Ще му дам нестероидно противовъзпалително, за 10 дни, плюс добавки с хондроитин и глюкозамин, л карнитин и др. Ще видя как ще се повлияе и ако няма промяна, ще мисля нещо сериозно с приспиване...Дано не се стига до там, че не мисля, че ще ме погледне повече някога...

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 18:57 от Café del Mar

# 533
Всички искаме възпитани и обучени кучета, само където на мен ми е трудно да общувам с кучето само чрез команди.
Аз мамосвам, глезотия и определено мен слуша най- малко от всички в къщи. Отчитам го като грешка.

# 534
  • тук-там
Това не е грешка! Всички ги мамосваме и лигавим. Това не противоречи на послушанието. Не бъркате в това. Нещо друго е.

# 535
Много ясно и бързо разбират кучетата.Тайра спеше на леглото при нас, а и без нас. До момента в който не намерих повръщано в леглото.От тогава е забранено.Много бързо схвана.Наскоро като махнахме фотьойла ѝ (защото един ден реши да се изпишка там, не само заради пространството) пак бързо разбра защо вече го няма, а и защо сме го махнали.Да, част от семейството е, но това не означава "да ми се качва на главата" ..Детето, че е на 9 месеца ѝ поставям граници от сега, пък какво да говорим за кучето..
Нали дай сега като толкова години сме я "мъчили" да ѝ позволявам да ми откъсне ухото, защото просто ѝ харесва обецата ми.Ами няма как да стане 😀 И тя много добре разбира, въпреки че е бебе.А Тайра си я приемам като един тодлър, разбира си много добре като ѝ кажа нещо.Също и защо се ѝ се карам.

# 536
  • София
Поддават се и още как на възпитание животинките - по-лесно, по-бързо и по-безотказно от детето. Но си трябва четене и работа. Не оправдания защо не става. И на мен този спор ми идва малко повече и за това спирам да пиша на няколко пъти в темата. Моята представа, че потребителите с кучета бебета идват тук, за да попият опит. Но всеки път се убеждавам, че повечето потребители задават въпроси и описват проблемни ситуации с цел да намерят съчувствие и потвърждение, че всичко си е ок или няма какво да се направи. Тези, които сме намерили какво да направим, биваме заклеймявани, заради поучителен тон. Понеже не валидираме бездействие по отношение на проблемно поведение на кучето или твърдения, че не е нужно обучение по послушание и социализация.

Разбирам те, и аз така се чувствам, дори и на Щастлива мама постът показва неразбиране. Командите и обучението не изключват мамосването, целувките и гушкането.
Помня Пако, когато с майка му  (човешката), която беше бременна, се появиха. И помня проблемите, които имаха. Дадохме съвети и тя след известно време сподели, че са помогнали.
Кучетата, които обичаме безкрайно, са КУЧЕТА. Те наистина имат нужда от йерархия и ред. Така се чувстват спокойни и щастливи.
Радвам се, че вие, които не ползвате команди и възпитателни методи, нямате проблеми. Малко се съмнявам, че е така обаче, поне извън къщи. Всички сме били свидетели на търчащи безконтролно кучета, ненаучени на хигиенни навици, гризящи каквото намерят в къщи и навън.
Аз споделих как моето скочи на наш гост, ако командата "не" не беше оттренирана, гостът ни щеше да пострада сериозно.
Сега усилено работя да открия какво го провокира и да реша проблемът. Факт е обаче, че в момента, в който казах "не" и после "седни", кучето замръзна и ме гледаше в очите.

# 537
Здравейте, любители! От 2 седмици имаме пуделче, уж той, но май ще излезе мини и съм съвсем нова в темата. Пиша ви с молба за съвет, защото кученцето днес е много увиснало, цял ден спи, не се храни и акото е било леко кашкаво. На 24 май му сложихме втора ваксина, на 25 май му дадхме за вътрешно обезпаразитяване, защото се оказа, че има много паразити - излизаха червейчета с акото Sad, някакъв вид тения се оказа, вероятно и глисти. Чудя се дали е от ваксината/паразитното или нещо друго. Жената, от която го купихме, смята, че е вирус и каза да даваме 1мл суметролим 2 пъти на ден. Ще идем и на вет. лекар, но докато стигнем търся съвет. Благодаря ви!

# 538
Има ли хора, отглеждащи куче, които не ползват изобщо команди? Аз не съм виждала такива. Зара изпълнява - спри, седни, легни, стани, пусни, ела при мен, чакай ме, стой и не мърдай, не, отивай си на мястото, лягай да спиш, хайде тръгвай. Даже съм я научила да пикае и ака по команда - хайде пиш и бързо акай. Simple Smile
И съм сигурна, че разбира всичко, което й казвам, дори и да не е кратка команда. Обаче има три неща, с които не успяхме да се преборим - спи на леглото, яде боклуци и се дърпа на повод. Е с тия трите ни къса нервите яко.

# 539
Много добре си разбират кучетата, но си трябва време и търпение. Макс спря да ходи до тоалетна у дома на 4 месеца, сега е на 10 и от 2 месеца не ходи и в двора/живеем в къща,а Макс спи на дивана/. Сутрин детето го извежда на разходка върши си нуждите, след училище пак и вечер пак. Като го водя на разходка в гората го пускам да си бяга, ако види чужд човек замръзва и чака да му сложа повода. Не лае и не скача по хора и кучета. Но много му говоря, даже детето вика ти на мен не си говорила толкова.
Може да е до куче, но като кажа не значи не.

Общи условия

Активация на акаунт