Любители на кучета - 142

• 28 148
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честито на Изи! Красавица! Снимката е като от списание.

# 616
В общи линии всички кучета имат ловен инстинкт или териториална протекция. Повечето биха се посдърпали за налагане на надмощие, просто е по-вероятно да пострадал сериозно от Пит бул, стафи, ротвайлер, доберман, мастиф, овчарка, риджбек, дого аржентино и подобни, отколкото от пудел или чиуауа. За това и само за тях чуваме.
Но определено собствениците на големи кучета трябва да са отговорни.

То малко или много всички собственици на кучета трябва да са отговорни, да обучават животните, да изразходват енергията им качествено и да осигуряват нужните ментални упражнения. Най-вече да се поинтересуват от нуждите на породата. Аз обожавам питбул, стафи и кане корсо, мога да направя от тях страхотни лигавета, но те са за много опитни стопани по отношение на социализация.

По темата за питбулите, развъдничката на моята лабрадорка има и два питбула. Все още поддържаме връзка и пращам снимки на моето добиче, та се чухме и когато питбулката беше родила. Сподели, че от пет бебета само две са ги поискали от нормални семейства. Дори беше склонна да ги подари, само и само да отидат при любящи хора. Не им е рязала нито ушите, нито опашките и все пак основно криминално изглеждащи хора са се интересували. И не ги е продала, сега си гледа една лабрадорка и пет питбула.

А коя е тормозчийката и ходи да се дразни? Лабрадорката. Поне знам откъде идва гена на моята да досажда. В последно време все си харесва случайни минувачи, взира се в тях и върти опашка докато не й обърнат внимание. А ако твърде много ги хареса, директно се изправя на задни лапи за прегръдка. Smile

# 617
  • София
Разбира се, че всички кучове трябва да се възпитават, но вероятността да умреш от ухапване от пинчер граничи с нула 🤣. Не мога да намеря един много смешен клип със стафи и много зла чиуауа.
Браво на Изи.

# 618
Честито на Изи! Още много такива награди да спечели .....и лакомства също Stuck Out Tongue Winking Eye

# 619
Брей, туй Изи кога се роди, кога почна и конкурси да печели! Heart Eyes Страхотна е! Поздравления!

Аз 10 дни оставих Бергичка децата да я гледат. Сигурна съм, че всичко ще е ток и жица! Наслаждавам се на Нидерландия!

# 620
  • под тепетата
Блазе ти, Реа! И на връщане - нали знаеш?! Нещо за хам-хум за четирикракото дИте!

# 621
Вчера си писах с една позната англичанка, тя ми разказва как водят тяхното куче с тях на пъб и там има меню за кучета. Кога ли у нас ще има такова нещо? Тука все още на много места те гледат накриво, ако попиташ дали може да седнеш с кучето.

# 622
  • Бургас
Миналата седмица бях на френската ривиера. Пълно с кучета, включително и свободно пуснати. Хора спокойни и усмихнати. В Антиб в един ресторант в центъра обикаляше свободно кокерката на стопаните. То и това не е добре, че беше бая с наднормено тегло. Обикаляше по всички маси, откъдето каквото прекара Simple Smile И много добре разбираше кой вече е приключил с обяда и пие кафе - веднага се преориентираше към друга маса.
У нас - няма да стане скоро. Ние още в градския транспорт не сме се научили да пускаме кучета, а управата на мола в Бургас онзи ден изгонила кастрираната и обезпаразитена котка на магазин "Стефанов"...

# 623
Браво на красавицата Изи! Да печели много награди и много лакомства да хрупа Grinning
В Търново сме ходили по кафета с Тоби, персоналът е добре настроен, макар че той не слуша много.
Във Варна в Хепи имаше места, но като ни видяха с кучето, казаха че няма. В Стария чинар ни приеха много радушно с него, даже и вътре казаха че може с кучето. Веднага донесоха съд с вода, макар че му носим. Направи ми добро впечатление. Обществото ни има много да наваксва за съжаление по отношение на кучетата.

# 624
Голяма сладурка е Изи-то, браво за наградата! Simple Smile
В Бургас виждам едно преобладаващо лошо отношение към уличните животни. Опитвам се да си го обясня и най-вероятната причина е, че градът се насели с много пришълци със селски манталитет. За селяните кучетата трябва да са в двора на синджир, а съседските котки обикновено ги тровим, щото ни ходят из двора.

# 625
  • Somewhere far away
Хора, предложете групи или  конкретен сайт, от където може да се вземе кученце и се предлагат от съвестни и честни хора, а не от такива дето само  гледат печалбата и търговията, много ме е страх да не попадна на такива... А   ако си взема куче не искам да е от лъжци и мошеници.

# 626
Какво куче си търсиш?

# 627
Тук във всеки дом има поне една животинка. Улични бездомници няма. Има бърза помощ за животни и дежурни клиники нощем, уикенд и официални празници. Това за мен е достатъчно показателно за отношението към животните.

# 628
Здравейте,кучолюбци!
Моето момиче Йони вчера стана звездичка!
Беше близо 14 години с нас. Даде ни много любов и много хубави моменти! Липсва ми много,но знам,че е вече на място,където нищо не я боли и може да тича на воля! Broken Heart Pensive

# 629
Мила,Dobby70o0....съжелявам за загубата и болката ти...

Общи условия

Активация на акаунт