Некоректен работодател. Как да се измъкна?

• 8 369
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
Какъв ужас, не знам. Никъде не съм написала и че съм 5 месеца на работа.
 Просто питам за съвет. Много отдавна работех в една фирма за лятото, не ми хареса и след 2 седмици си пуснах молба
Освободиха ме веднага и ми платиха заработеното. Вярно, някакво мизерно но не е имало такива истории. За това питам и там бях на договор.

# 76
Работодателят не спазва законите, които и авторката не познава. Добре.

А и в обявите трябва да се обърне внимание дали пише бруто или нето. Защото при обявена 1200 лева брутна заплата, чиста ще дойдат около 900 лева. В договора е вписана основната заплата, както и какъв процент прослужено време има и какво прави като сума, какви допълнителни плащания има - ваучери, надбавки за вредност, нощен труд и т.н.
Не е това. Обявява се обичайно заплащане Х, обвързано с постигнатите резултати/представянето в работата. Т.е. заплатата е част от Х, а за да направиш цялото Х, трябва да положиш усилия/постигнеш резултати. Обаче хората го тълкуват по друг начин - твърдо Х, останалото е бонус. Така им изнася, но не е коректен прочит.

# 77
4-5-6, няма значение.
 Точно Нарциса. Не познава законите, ама фирмата била уж в нарушение. Ми айде де, оди докажи, стига досажда вече.

Не получи ли достатъчно съвети?
Каза се достатъчно и тук и в другата ти тема.
Подай си молбата бре Ленче. Що не  го правиш?

# 78
Въпросът ми беше, след като работодателя нарушава законите, защо аз трябва да спазвам предизвестие? Не може едностранно да се спазват. По тази логика може всичко да ме накарат да правя.

Ще е хубаво да посочиш конкретните законови разпоредби, които работодателят не спазва. Така просто преливаме от пусто в празно.

# 79
Товарят ме със задължения, които не са ми в дл. характеристика. Това достатъчно ли е? И умения нямам за това, което искат и нужното образование(нито пък желание за тези пари) . Просто не им се плаща и са решили да минат тънко каро карат обикновен работник да им върши по-специализирана работа. Като ми се казва обаче че такива ми били задълженията и подобни. Един вид да съм заместника за уикенда, като това не ми е работа. Така са си го измислили те.

# 80
  • Далечният изток
На предишната работа си си подала молбата и са те освободили. Защо и сега не си подадеш молбата да те освободят, по взаимно съгласие?!
Виж сега, това че някой нарушава законите и убива, краде, изнасилва, не ти дава право и на теб да го правиш, нали?!

# 81
Ти защо вършиш неща извън тази твоя характеристика? Joy

# 82
  • Далечният изток
Ти защо вършиш неща извън тази твоя характеристика? Joy
Защото накрая на дл. х-ка пише "и други задължения по преценка на работодателя" Joy

# 83
Добре де, как вършиш неща, които не са ти в длъжностната характеристика и за, които не си обучена? Нали има риск да прецакаш работата и после загубите са за сметка на работодателя, а той няма сметка да търпи загуби.

# 84
Ако има загуби са за сметка на работника.

# 85
Ако има загуби са за сметка на работника.
За всяко работно място се прави инструктаж на работното място и обучението, ако се изисква такова. Обучението е за сметка на работодателя, организира се от работодателя и, ако няма квалифициран човек, който да го проведе се наема външна обучителна фирма или човек, като работодателят заплаща за обучението на работника.
Работникът не е длъжен да се съгласи да поеме работа, за която не е обучен и, която не е по длъжностната му характеристика.

# 86
Никакво обучение няма.Длъжен си да правиш каквото те искат.

# 87
А защо приемаш да вършиш неща, за които не си обучена и не влизат в длъжностната ти характеристика?

# 88
В тази фирма явно от работник тип касиер-аранжор искат ГФО в неделя.

# 89
Какво е ГФО?

Общи условия

Активация на акаунт