На море в Турция - тема 83

• 61 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Всичко идва от манталитета ни и народността. На мен също ми е направило впечатление,  че хората от западните държави, са едни студени и затворени хора. Не могат да се организират като нас, а и не искат.
Здравейте,

Да се похваля и аз, утре тръгваме за Анталия, Сиде. Ще бъдем във Вон Резорт Голдън Коуъст 10 възрастни и 5 деца. Ако някой желае ще пиша как е всичко.
надявам се, че ще си прекарате супер весело такава голяма компания от 15 човека. Не завиждам обаче на съседите Ви Simple Smile Simple Smile / съвсем доброжелателно го казвам/.
И съвсем доброжелателно искам да попитам, защото сега се сетих, че такива големи компании, опънати на два реда шезлонги на плажа и басейните,  и блок маса в ресторантите- сутрин обед и вечер като видя, зная че са или българи, или румънци.
Защо при другите нации не се забелязват такива големи компании или аз бъркам?......

# 271
Здравейте,
може ли на връщане в големия куфар, който е в багажното отделение да сложа сладки неща, солени, ядки, които са закупени от Турция за лична употреба и почерпка? Ще направят ли проблем на летището? Както и да закупя от Турция по 2 оп лекарства, 2-3 вида са. В никакъв случай няма да купувам алкохолни, тютюневи, млечни или местни продукти.

# 272
  • Sofia
Не, не бъркаш Роже. 😊 За съжаление явно е част от народопсихологията ни, с която не се гордея. Пресен пример от миналата седмица, до средата на почивката бяхме единствените българи, в четвъртък, както си стоях на опашката на бара на плажа (пред мен имаше 3-4 човека) се появи една капелата дама на средна възраст, която посбутвайки ме, занарежда: "Миме, вземи 2 уйскита на Пешо, Митко иска 2 ракии, за Данчето една Маргарита, вземи две кафета и шест айрянчета, а за мен една биричка".. 🙄 На чист български капелатата приятелка на Мимето беше изпратена отзад, нямаше скандали нито разправии. Вечерта в ресторанта видях, че въпросната групичка надхвърляше 20 човека. Признавам си, изпитах облекчение, оставаха ни 3 дни.

L_M_L, Да, можете, поради липса на място, съм пренасяла локумите и останалите сладости в плика, с който са купени, нямаше проблеми.

# 273
Здравейте,

Да се похваля и аз, утре тръгваме за Анталия, Сиде. Ще бъдем във Вон Резорт Голдън Коуъст 10 възрастни и 5 деца. Ако някой желае ще пиша как е всичко.
надявам се, че ще си прекарате супер весело такава голяма компания от 15 човека. Не завиждам обаче на съседите Ви Simple Smile Simple Smile / съвсем доброжелателно го казвам/.
И съвсем доброжелателно искам да попитам, защото сега се сетих, че такива големи компании, опънати на два реда шезлонги на плажа и басейните,  и блок маса в ресторантите- сутрин обед и вечер като видя, зная че са или българи, или румънци.
Защо при другите нации не се забелязват такива големи компании или аз бъркам?......
Не е към мен 😄но ние тази година ще сме 6 възрастни и 1юноша . Хубаво е да сте повече хора (миналата година го ударихме строго семейно само 3-ма) винаги има кой да отиде до бара, да донесе нещо за хапване. Винаги има кой да лежи покрай басейна и кой да тръгне към града на разходка. Весело,шумно (без да се прекалява..без да нарушаваме границите на останалите) Ние тримата никога не нахалстваме и за това винаги сме без шезлонги🤣 просто няма кой да става и да мъкне хавлии в 6 сутринта

# 274
Да не ви пука. По-хубав тен се получава,когато лежите на пода/пясъка...

# 275
  • София
Не, не бъркаш Роже. 😊 За съжаление явно е част от народопсихологията ни, с която не се гордея. Пресен пример от миналата седмица, до средата на почивката бяхме единствените българи, в четвъртък, както си стоях на опашката на бара на плажа (пред мен имаше 3-4 човека) се появи една капелата дама на средна възраст, която посбутвайки ме, занарежда: "Миме, вземи 2 уйскита на Пешо, Митко иска 2 ракии, за Данчето една Маргарита, вземи две кафета и шест айрянчета, а за мен една биричка".. 🙄 На чист български капелатата приятелка на Мимето беше изпратена отзад, нямаше скандали нито разправии. Вечерта в ресторанта видях, че въпросната групичка надхвърляше 20 човека. Признавам си, изпитах облекчение, оставаха ни 3 дни.
и тъй като наистина има двете крайности. Лошата както се е случило за съжаление при Crystal_Noir
и нормалната, без балканските простотии както е при Веве
Не е към мен 😄но ние тази година ще сме 6 възрастни и 1юноша . Хубаво е да сте повече хора (миналата година го ударихме строго семейно само 3-ма) винаги има кой да отиде до бара, да донесе нещо за хапване. Винаги има кой да лежи покрай басейна и кой да тръгне към града на разходка. Весело,шумно (без да се прекалява..без да нарушаваме границите на останалите) Ние тримата никога не нахалстваме и за това винаги сме без шезлонги🤣 просто няма кой да става и да мъкне хавлии в 6 сутринта

решихме, че не е необходимо да си изпитваме късмета и да хвърляме ези тура на кой от двата примера ще попаднем. Затова и отпреди няколко години се стремя да резервирам хотели, които се недолюбват от българските тур. агенции и така снижавам до минимум риска от пари хвърлени на вятъра поради лоши съседи....
Между впрочем държа да отбележа, че наистина голямата компания не винаги е нещо лошо за околните. Една от последните Нови години, които карахме в Турция, в Selectum Luxury Resort Belek беше страхотна, благодарение на една страхотни симпатяги от Хасково, които на всичкото отгоре се оказаха и братовчеди на един мой добър приятел, който е низвергнат от този форум заради пиперливия си език и защото като етнически турчин е малко по-докачлив на определени теми....

# 276
  • Sofia
Досещам се, кого имаш предвид, Роже! Simple Smile Специални поздрави, много сърдечен и отзивчив човек, който помагаше на много хора тук. И аз включително съм се обръщала към него, отзова се веднага. Simple Smile Липсата му определено се усеща!

# 277
  • София
Ние сме 30 души тази година, писах и преди. Така се получи, никаква специална организация не сме правили.
Миналата година бяхме 3 семейства, всички супер доволни и като се уговорихме къде и кога, всеки казал на по още едни близки и събрахме четата.
Съвсем ни е ясно че няма как да се чакаме и да вървим заедно постоянно, но по 2 по 3 семейства, няма и да ни усетят че сме толкова много. Софри изобщо няма да имаме шанс с количеството малки деца които водим. Ако изпием вечер по едно на лобито, ще го броя за успех.
С малки деца обаче компанията е ключов момент, като сме сами го играя аниматор. Езиковата бариера си е фактор като си миньон.  Заиграват се и без да се разбират, но е съвсем друго като си с тайфа познати.
Предварително се извинявам на всички, които ще летят с Пегасус на 15 юни Blush

# 278
Ехаааа 30 души😁🤣🤣🤣 майко та вие сте един автобус хора...кажете ми,че ви дадоха добра отстъпка.

Без да се превземам и да се лигавя,но наистина не харесвам когато станат повече от нас (БГ) Уважавам всеки и изисквам същото, ако някой е тръгнал да прави циркове и панаири то ние отиваме на почивка. Не съм голямата работа и не давам уроци по морал,но смятам че ако всички бяхме уважаващи другите щяхме да сме перфектни😃. Наясно съм,че не сме само ние
-руснаци; -англичани;-скандинавци...яко пиене и проблеми аааа как забравих румънците😁 с една госпожа голяма разправия направихме (лошото е ,че съм устата на всички езици на които мога да сричам☺️) друго Бг.семейство ,които не познавахме и те се включиха🤣🤣
Миналата година във Вог в средата на почивката веднага се усети ,кога кацна самолета от БГ😄.

# 279
  • София
Обещаха ни хубав трансфер, без обиколки по хотели и почивки.
Но общи резервации и пресмятане на пари не правим, всеки си резервира за него си.
Мерси съм на такива схеми за 200 лв отстъпка Wink

# 280
Обещаха ни хубав трансфер, без обиколки по хотели и почивки.
Но общи резервации и пресмятане на пари не правим, всеки си резервира за него си.
Мерси съм на такива схеми за 200 лв отстъпка Wink
А да ,общата резервация не е оферта...и ние сме всяко семейство за себе си.

# 281
Нелка*, кой хотел си избрахте?

# 282
  • София
Нелка*, кой хотел си избрахте?
Вонрезорт Елит.
Две седмици остават, нямам търпение.

# 283
Добро утро от Камелия Фулия! От вчера сме тук и мога споделя първи впечатления. Тероторията на хотела е много голяма, чиста и поддържана. Има няколко басейна и много забавления за деца. Наистина много на брой места за ядене. Направо се смаяхме. По всяко време има от къде да си вземеш храна. Разнообразие има, но в сравнение с Пайн бийч Белек, там беше по- разнообразна. Вносен алкохол има на баровете Паспорт, а на лоби бара Джим Бийм, Балантайнс и Чивас. Има пакетирани сладоледи и няколко фризера навън със студена вода и сокчета, сладкарници и барове за  гюзлемета. Стаята ни е голяма и просторна, терасата също е много холяма, с централен изглед към морето. Засега нямаме забележки към нищо. По нататък, към края на почивката пак ще споделя впечатления. Приятно изкарване на всили които са тук или им предстои пътуване!

# 284
Ice lady,
Супер, ние миналата година бяхме там и си изкарахме страхотно. Прекрасна почивка и на вас пожелавам. Чакаме финални впечатления и снимки за първи пост😊
Нелка*,
Ние на 15 си тръгваме и ще се разминем с вашата голяма компания. Сигурна съм, че ще ви е весело, въпреки че няма как да сте всички заедно в нито един момент. Аз се радвам на големи компании. Ние трудно можем да се организираме повече от две, до три семейства.
Дразнят ме арогантните хора, пък били те и по единични бройки😅

Общи условия

Активация на акаунт