На море в Турция - тема 83

• 62 244
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря Роже ако се наложи ще те притесня😃

Някой ще почива ли в Утопия преди септември месец? Знам,че повечето сте по Либърти и Mylome ама все пак да попитам.,..
На 07.06 (този Петък) заминаваме ние. Да се надявам да няма много забавяне с полета и да стигнем живи и здрави до Алания. Като се върнем ще напиша кво ми е мнението за хотела.

# 301
На какво се дължи това закъснение на полета, някой знае ли?

# 302
В последните години оставям все долари и евро.Миналата година имах едни забравени лири и накрая ги дадох на връщане към летището на шофьора а той направи кисела физиономия.Вече не купувам лири.Пазарувам само с карта Револют.
Точно това ме интересува.BlushВсеки ден ли оставяте  на камериерката бакшиш?! Дали да взема повече евро или лири?!

# 303
  • София
Не знам дали на някой друг му е попадала информацията, но има доста клипове за Granada luxury, че в момента върлува тежък вирус и има хоспитализирани деца и почиващите са също болни. Доколкото се коментира се предполага, че е свързано с басейните. На английски туристи с предстоящи почивки започват да предлагат други хотели и уж в Гранада започва проверка. Ако някой има резервация за този хотел, може да задълбочи търсенето.

# 304
Ех, неееее!
Сега пък вируси...
Притеснявах се, че закъсняват полетите, а сега започвам да се стресирам и за тези стомашно-чревни вируси.
Летим на 13 ти, в Пайн бийч Белек, дано всичко да е на ред.  С нетърпение очакваме тази почивка и като прочета нещо негативно , се напрягам.

# 305
  • София
Не знам дали на някой друг му е попадала информацията, но има доста клипове за Granada luxury, че в момента върлува тежък вирус и има хоспитализирани деца и почиващите са също болни. Доколкото се коментира се предполага, че е свързано с басейните. На английски туристи с предстоящи почивки започват да предлагат други хотели и уж в Гранада започва проверка. Ако някой има резервация за този хотел, може да задълбочи търсенето.
Ужасна работа! Дано вирусът не се разпространи из целия Белек.

# 306
  • Beyond the Frontiers
Третият по големина туроператор в Европа обяви фалит днес - FTI. Негови са и хотелите: Labranda Hotels & Resorts mit ihren fünf Untermarken Select, Comfort, Balance, Family Star und City, sowie die Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels, Club Sei sowie Unterkünfte operated by MP Hotels.

https://www.fti-group.com/de/insolvenz

# 307
Третият по големина туроператор в Европа обяви фалит днес - FTI. Негови са и хотелите: Labranda Hotels & Resorts mit ihren fünf Untermarken Select, Comfort, Balance, Family Star und City, sowie die Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels, Club Sei sowie Unterkünfte operated by MP Hotels.

Какво са случва с резервациите в тези хотели?

# 308
  • София
Влизам с пресни впечатления от Royal Garden Beach Alanya.  Вчера се завърнахме, с полет на BHAir,  който закъсня близо 3 часа, заради огромния трафик на летище Анталия.
Като цяло сме доволни от почивката ни, т.к знаех какво да очаквам

Стаята - настаниха ни в премиум стая в старата сграда - разполагахме с 2 помещения. Едното спалня с 2 легла, другото като холче - с 2 дивана, TV, минибар - който зареждаха ежедневно с кола, фанта, сода.
Направи ми впечатление оскъдното осветление в банята - хитър ход за да не забелязваш всички подробности на тема чистота. Сменят кърпи всеки ден, бельото веднъж за 7 дни. Почистваха добре.
Храната - доволни сме, не е много разнообразна, но всеки ден имаше месо на скара и поне 2 вида риба, салатите са еднотипни и всеки ден са едни и същи. Баклава само за вечеря, на обяд - плодове и други десерти. Сладкарница има - в новата сграда, на 3 етаж, което за мен не е ок катосе има впредвид че само там има сладолед, който обаче не ми хареса..и приключих със сладкарницата. Има снек бар, в който също може да се храните за обяд, а на плажа - има кът за гьозлеми. За алкохолът нищо не мога да кажа -  не пием, но бирата става.
Плажът - най големият проблем на хотела. Чакълест, явно е насипван с пръст, защото краката ти стават ужасно мръсни като ходиш и се вдига страшна прах. Подходът в морето е каменист и бързо става дълбоко. Морето беше мръсно, плуваше някакъв пластмасов отпадък, фини частици. Ако имаше по 5-10 човека в морето да се къпят беше добре.
Като цяло сме доволни, бяхме 2 приятелки без деца - не са ни интересували анимации и пързалки.
Около хотела е пълно с търговски центрове за шопинг.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 13:09 от hris.g

# 309
  • Германия

Какво са случва с резервациите в тези хотели?
Не знам за хотелите, но всички резервации от Германия след 6 юни се анулират, много лошо. Преди години така стана с томас кук.😒

# 310
  • Sofia
Много неприятно! Прави ми впечатление, че последните 2-3 години немските туристи изместиха руснаците от първото място. Може и да греша, и просто ние да сме попадали на такива хотели, но миналата година в хотела бяха само немци, имаше един единствен руснак, който от 20+ години живее в Германия, женен за германка и т.н. Знам, защото още първия ден ни надуши и ни преследваше само за да си говори с нас на руски. Simple Smile Бяхме единствените българи, в последния ден дойдоха две румънски семейства. Тази година, почти същата работа около 90% немци, малко поляци, холандци и датчани, за цвят и много малко рускоговорящи, почти не се чуваше руска реч. Направи ми впечатление, че тази година, както и миналата само двама-трима от персонала, в т.ч. и мамашата от рецепцията говореха руски, преди не беше така.

# 311
  • Варна
Вчера се ядосвах, че почнаха пак проблемите с полетите и дали не сбърках със самолетна програма, и днес се наложи да си отменим почивката за след 13 дни... дано поне застраховката проработи и не пием една студена вода.
От тез тур ми казаха, че вече сме в период със 100% неустойка за анулиране. Надявах се да ми предложат друга дата с доплащане от наша страна, но уви. Дали е от агента, дали от политиката на фирмата, дали това е реда... ще се радвам някой с опит да ми сподели развитие и при него, при излезли обстоятелства при оставащи по-малко от 21 дни.

Ще дебна нещо ласт минет за юли или ще сметям дестинацията. Само всичко да е наред! Септември ще стигнем.. за сега.. и до Турция.

Весели почивки на всички, на които им предстоят съвсем скоро!

# 312
В момента и при нас е така.Малко руснаци,предимно турци,след това много английска реч,след тях поляци.След това може би немци.
Българи май няма.
За Селектум Колорс Бодрум става въпрос.

# 313
  • Пловдив
eli70o0 За това ли се отказахте заради полетите ли?И аз днес говорих с Тез Тур.Наложи се да пратя данните от новите паспорти за семейството на дъщеря ми и използвах телефонното обаждане хем да питам дали са ги получили,хем да разпитам какво става с тия полети тази година.Отговора беше ,че  летищата в момента навсякъде са много натоварени и никой не може да гарантира нищо .Ако има забавяне на полет да се обръщаме към авиокомпанията.Между другото вчера една колежка се върна от Тунис и там са чакали с часове.

# 314
  • Варна
О, не, за това не бих се отказала. Просто го мислих и смятах часовете да не ми излизат колкото с колата.
За жалост здравословна е причината. За това се надявам да няма проблем със застраховката и живот и здраве за средата на юли ще гледаме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт