На море в Турция - тема 83

• 61 379
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна

Имайте предвид, че застрахователите ще питат туроператорът дали резервацията е анулирана.

Скрит текст:
Ето тук остана една неяснота.
Имам писмен отговор от Тез Тур по мейл, че не сме се договорили за преместването на резервацията за друга дата както и че неустойката ни е 100%, което е че няма да получим от тях никаква възстановяване.", който отговор е приложен и към застрахователя.

Той от своя страна ми казва, че щом имам този отговор от тях за него не била нужна информацията резервацията активна ли е в системата на оператора.

Днес разговор отново с тез тур и отговор "ами няма правило, питайте застрахователя и ни пишете"

За спекулациите... вероятно. Аз се учудих, когато разбрах и че малко хора си правели застраховки, но и с налична се оказва не особено лесно предвид и че при нужда от ползването и има сериозна причина, което предполага да нямаш ден-два да разпитваш какво точно да направиш.

В крайна сметка така и не разбрах сега аз искам ли изрично анулиране на резервацията, щом съм уведомила всички засегнати страни и съм предоставила документите.

От друга страна, ако просто звънна и кажа "анулирайте ми резервацията", после да не излезе ами вие сами сте си я анулирали, какви претенции имате към нас от страна на застрахователя.

Сега писах и на евроинс да искам писмен отговор какъв статут искат на резервацията.

Роже, така е, но когато имаш пакет с удобен транспорт, който те устройва е различно. А и не сме резервирали с идеята да отменяме. Ние почти бяхме събрали багажа. Факт обаче, че се случи инцидент, който не само ме спира да тръгна, но и изисква контролен преглед по време на периода на резервацията. Ами нямам избор и анулирам каквото и както и да е.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 00:22 от eli70o0

# 331
  • Вече на светло в София
Някой резервирал ли е през AQUA TOUR ? Коректни ли са?

# 332
Да, ние почивахме тази година с тях. Всичко беше точно.

# 333
  • София
Благодаря за отговора. Оправихме се, то с питане и до Цариград се стига. Спазарихме се с шофьора 15 евро за 15 човека, демек ни взе по 1 евро. Номер 4 пишеше на долмуша.
Здравейте,

Един бърз въпрос: от хотел Вон Резорт кой долмуш трябва да вземем към посока хотел Камелия? Знам, че разстоянието не е много, но на децата не им се ходи около 3км. Какво трябва да пише? Опитах се да намеря информация, но такава няма

Не помня имаха ли номера, предполагам Кюмкьой, Манавгат, антично Сиде, тия търси, питаш долмушаджията. Джакаранда Камелия ни взеха в едната посока 50 лири в другата 40. Искаше по 3 евро на човек.

# 334
  • Beyond the Frontiers
Роже, то и при туроператорите има тарифи, които подлежат на безплатна анулация, ако говорим само за хотелско настаняване.
Пакетите са друго нещо. Защото и сам да си вземе човек самолетен билет, анулация, промяна е възможна с глоба или при по-скъпите тарифи. При икономи билетите, които основно се търсят няма мърдане.
Като цяло твоят концепция за пътуване е съвсем различна. Малко хора могат времево и финансово да си я позволят. Масовият туризъм е съвсем друго нещо. Дори само като почнем от това, че се прави организация за 100-120 души, по няколко пъти в седмица,  не за двама.

# 335
Здравейте! Завърнахме се и ние от Анталия и е време да дам надявам се полезно ревю за хотел Мегасарай, Белек. Почивката беше организирана от Емералд, пътувахме със самолет.
Хотела много се хареса на цялата ни компания. Стайте са големи, чисти и уютни, има всичко необходимо. Минибарът е безплатен и се зарежда всеки ден. Персонала е много усмихнат и вежлив, храната беше страхотна и разбообразна. В територията на комплекса има два рестаранта (един голям и един по-малък до плажа), както и сладкарница, различни места за хранене тип “fast food”, нощен клуб и a la carte ресторанти (като имахме право на 1 вечеря там с доплащане 15-60€ в зависимост от ресторанта).
Плажната ивица е хубава и редовно почиствана, няма много камъчета.
Целодневно има забавления за малки и големи и с това искам да допълня, че ако се нуждаете от тиха почивка това не е вашето място. Музиката продължава от 20:00-03:00ч. като програмата стратира от амфитеатъра, който е най-близо до хотелската част, след това продължава в друг бар, а след това в нощното заведение,намиращо се на плажа, от 23:30 започва парти с DJ.
Гостите на хотела бяха предимно руснаци и германци. Потвърждавам за вирусите, носещи се в момента там, защото цялата ни компания се разболя (хрема,болки в гърлото и други екстри), не е като да не го очаквах още преди да отидем, но вече бях сигурна след като видях как една посетителка опитваше зехтина с черпака, с който всички си сервират,както и други които не използваха щипки, а направо с ръце взимаха храната.
Относно турската агенция, която организира допълнителните екскурзии и трансфера имам сериозни забележки. Няма да изпадам в подробности, не е това целта на поста ми, но ви съветвам, ако имате интерес към допълнителни мероприятия извън хотела, да си поразгледате Viator ,а ако ви трябва превоз, за да стигнете до някъде (например точно определен мол,без да ви задължават да минете през магазини за кожи,локуми и други промишлени стоки) да попитате за цени на таксита на рецепция. В момента не се сещам за друго нещо, което да споделя. Ако имате въпроси-питайте😊
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 22:05 от Rusty15

# 336

Личният ми опит с тях ги слага в графа "категорично НЕ!!!"
За да си получа парите от една резервация по време на пандемията, трябваше да ги съдя, въпреки, че бяха длъжни да ми върнат сумата, защото спазих дословно ТЕХНИЯ договор. Направих отказ на третия ден от плащането на капарото /над 3 000 лв/, на следващия ден обявиха пандемията, но аз трябваше да плащам и на адвокат, за да ги заплашва с изпълнително дело, след което ми върнаха парите. Минала година по това време... Да не говорим колко пререгистрации имат и смяна на адреса.

# 337
Здравейте, включвам се от Royal garden beach, всичко тук е прекрасно, после ще напиша отзив... Имаме проблем ..ММ го заболя зъб, парацетамол не помага, знаете ли какво да взема от аптеката? Нещо като нимезил,Аулин, течен аналгин... Имаме още 5 дена и явно ще трябва да пие? Но как се казват в турската аптека?  Благодаря

# 338
  • Варна
Здравейте, включвам се от Royal garden beach, всичко тук е прекрасно, после ще напиша отзив... Имаме проблем ..ММ го заболя зъб, парацетамол не помага, знаете ли какво да взема от аптеката? Нещо като нимезил,Аулин, течен аналгин... Имаме още 5 дена и явно ще трябва да пие? Но как се казват в турската аптека?  Благодаря
 Пробвайте с Majezik. Мен това ме е спасявало при зъбобол в Истанбул. Във всички аптеки го има.

https://www.facebook.com/100064130641727/posts/984831538883183/

# 339
Адвил взимаме за болкоуспокояващо, помага много. Но е най-хубаво да се свържете със застрахователя и да посетите зъболекар, да не си разваляте цялата почивка на болкоуспокояващи.

# 340
По повод зъбобола - при екскурзията ни в Истанбул имахме включена в застраховката от туроператора и сума за неотложно зъболечение . Може да проверите във вашите документи дали имате такава .

# 341
  • Sofia
Във всяка стандартна застраховка е включена сума за зъболечение. Не е най-приятното нещо да се ходи по зъболекари по време на почивка, но щом се налага.. Свържете се със застрахователя и той ще ви насочи, какво, как, къде.
Приятна почивка и бързо да се реши проблемът!

# 342
  • Beyond the Frontiers

Личният ми опит с тях ги слага в графа "категорично НЕ!!!"
За да си получа парите от една резервация по време на пандемията, трябваше да ги съдя, въпреки, че бяха длъжни да ми върнат сумата, защото спазих дословно ТЕХНИЯ договор. Направих отказ на третия ден от плащането на капарото /над 3 000 лв/, на следващия ден обявиха пандемията, но аз трябваше да плащам и на адвокат, за да ги заплашва с изпълнително дело, след което ми върнаха парите. Минала година по това време... Да не говорим колко пререгистрации имат и смяна на адреса.

Имам и аз подобна случка с тях...

# 343
Нещата с хапчетата не се оправят. Явно ще трябва да посетим зъболекар, но какъв е редът? Трябва да се свържа със застрахователя в България ли?

# 344
  • Sofia
Звъните на телефона посочен в полицата, диктувате номера й, казвате какъв е проблемът, и къде се намирате. Застрахователят ще ви насочи къде да отидете. Ако полицата е групова, в документите, които са ви изпратили за пътуването има телефон за връзка със застрахователя и номер на полицата, свържете се с представителя на място да ви изпрати копие от застраховката. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт