На море в Турция - тема 83

• 61 390
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз бих избрала Бодрум. Хотел според бюджета..

# 376
Били сме в Ла Бланш Айлънд в Бодрум, на мен ми допадна и в Орка Лотус Мармарис.  Определено Бодрум по ми харесва като курорт.

Здравейте! Спешно на дъщеря ми и зет ми се наложи  да пътуват  на 22. 06.  със самолет, защото отпуската е на косъм  и само за тогава имат възможност. Оказа се, че има места в самолет за тази дата само за Бодрум и/или Мармарис и до края на деня трябва да изберат хотел. Моля ви за предложения за хотели, от които сте останали доволни! Благодаря!

# 377
Благодаря за предложенията, те са харесали  KEFALUKA RESORT HOTEL 5*. Надявам се да останат доволни? Някой бил л е там, на първа стр. няма отзиви. Всъщност видях добри отзиви в старите теми. Дано си държи нивото.

# 378
  • София
Благодаря за предложенията, те са харесали  KEFALUKA RESORT HOTEL 5*. Надявам се да останат доволни? Някой бил л е там, на първа стр. няма отзиви. Всъщност видях добри отзиви в старите теми. Дано си държи нивото.
Маналата година, за тая ми беше в списъка за проучванията, имах човек, който ми пускаше чат пат мнение, снимки, плажа въобще не ми хареса и доколкото разбрах ако искаш да отидеш до града само с такси и ще те обрулят здраво. Иначе като цяло човека беше много доволен.

# 379
  • София
Маналата година, за тая ми беше в списъка за проучванията, имах човек, който ми пускаше чат пат мнение, снимки, плажа въобще не ми хареса и доколкото разбрах ако искаш да отидеш до града само с такси и ще те обрулят здраво. Иначе като цяло човека беше много доволен.

Е чак да те обрулят. Миналата година от Vogue до Бодрум таксито беше около 200 лири. Не е голяма работа. Сега не знам Кефалука къде точно се намира, но едва ли ще е много по-скъпо.
Освен това, лично според мен, ако хотелът е хубав, с добри забавления, може и да не се ходи на разходка никъде другаде. Или поне не всяка вечер. Миналата година не сме скучали нито за миг и не сме имали много време за вечерни разходки - винаги имаше нещо друго, по-интересно или по-релаксиращо за правене. Даже времето не ми стигаше. Закуска, плаж, обяд, аквапарк, басейн, бар преди вечеря, вечеря, вечерно шоу - и денят е минал без да го усетиш. Еднократно посещение на близкия град, според мен, за 1 седмица е повече от достатъчно.

# 380
  • Стара Загора
От Vogue до Бодрум е 8 км, а от Кефалука до Бодрум е около 22 км. Така че, може таксито да е скъпо.

# 381
  • София
От Vogue до Бодрум е 8 км, а от Кефалука до Бодрум е около 22 км. Така че, може таксито да е скъпо.

Да, явно ще е така. Не бях проверила къде се намира Кефалука.

# 382
Поздрави от Gypsophila club marine, Кемер! Хотелът бих определила като бюджетен 5*.
Построен е през 1991г., последно реновиран през 2020г.

Избрахме го основно заради супер зелената територия и че е тип holiday village.

Има няколко табла с описание на растителните видове на територията на хотела, птиците и водните обитатели:
Скрит текст:

Бяхме резервирали двойна стая за двама възрастни и две деца, от които едното на малко под 2г. При пристигане ни ъпгрейднаха до фамилна стая, която се състои от две стаи - едната с две единични легла, а другата с голямо двойно. Банята беше с два душа с диспенсъри за сапун/душ гел. Лосион за тяло нямаше. Мини бара беше зареден с две коли, два спрайта, две фанти, два сока и две води - презареждат само водите по време на престоя. Има сет за кафе и чай и допълват, ако нещо се изчерпи.

В основния ресторант за закуска има типичните неща - има и кроасани с масло, американски палачинки, фреш портокал. Има и детска зона с малки масички и столчета, прясно мляко в кутийки по 200мл, микровълнова, пасатор, стерилизатор и т.н.
За обяд може да се избира между основния ресторант и снак бара. В основния се предлага и скара - месо/кюфтета и някакъв вид риба. Баклави и типичните турски десерти присъстват и на обяд, и на вечеря и, според мен, бяха много добри.

Снак бара работи като а ла карт - имат си меню и сервитьори, става сравнително бързо, но понякога се налага изчакване за маса.
Скрит текст:
Има три а ла карт ресторанта - средиземноморски, италиански и турски - едно безплатно посещение при престой от 7 дена. Ние избрахме средиземноморския и останахме доволни. А така изглежда входа на турския:
Към хотела има и сладкарница. В нея се намира и билярда.
Скрит текст:
Има два басейна. В по-големия басейн има обособени две по-плитки зони, като към едната има и съоръжение за влизане на трудноподвижни хора. Бебешкият басейн е долепен до него - има тента отгоре, мини пързалка. Имаше случай някой от бебешоците да се изпусне и веднага се затваряше, почистваше и дезинфекцираше, като оставаше затворен за няколко часа.
Към по-малкия басейн има три водни пързалки.

Плажът го водят пясъчно-чакълест, но си е с камъни, красиви пъстроцветни обли камъни. Подходът е плавен, но дори и с акваобувки за нас беше трудно влизането навътре, тъй като дъното е изцяло застлано с камъни. Водата от друга страна е бистра и се вижда доста на дълбоко.

В зоната на детския клуб има разположена детска площадка с пясък и голям шах. Детския клуб работи в три интервала 10-12:30, 14:30-17 и 21:30-22:30. В някои от дните предлагат и платени активности - рисуване на тениска, пейнтбол за тези над 10г, конна езда за над 4г.

Извън хотела на 5-10 минути пеша има пазарчета за любителите на алъш-вериша.

# 383
# 384
  • Пловдив
Ще напиша подробен отзив задължително!
За анимацията на малко сладури не мога да дам много инфо, защото ние сме с тийн, но гледам че има детски кът до басена и ги забавляват. Има и някаква зона с детски пързалки.
Плажът е каменист точно до брега и бързо става с дълбоко. В Сиде като бяхме, пак беше така. За нас не е проблем, даже мъжа и детето повече се кефят, че скачат от кея 😊

# 385
A за Мармарис от кои хотели сте доволни?   

Vogue Supreme, Бодрум. Страхотен е!

# 386
Аз съм била един път в Бодрум и 1 в Мармарис, но беше преди доста години, така че особени препоръки за ризортите не мога да дам. Но, има една подробност, която може да бъде важна - ако чартърите все още кацат на летище Милас в Бодрум - трансфераът до града /хотелите може да бъде между 30 мин., 1 час,+/. Ако са в Мармарис - около 2.30 ч., има спирки, скъпо кафе+сувенири, но времето е доста, особено за обратен полет - часовете на взимане от хотела. И двата курорта си имат + и -, но за бързо решение, без да разглеждам хотели, реших че трансфера също има значение.

# 387
Ако ще е Бодрум нека да е Вог😍 няма да го забравя скоро...недостатък...цената и тя е страхотна😄 Но това е положението, добрата услуга струва съответната цена.

# 388
Пиша от Т2, полетът за 12,30 ч. ще закъснее. Обявиха уж с час и половина закъснението,  но се притеснявам да не е и повече 😕

# 389
Здравейте, има ли някой с отзиви от Кущур клуб Кушадасъ. Не срещам мнения от тази година. Пътуваме на 23.06 с дете на 9г.

Общи условия

Активация на акаунт