Ма-ма, ба-ба, та-та, ЮЛЧЕ вика пак родата!

• 10 981
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Pingwina, от сърце ти желая да режисираш филма, както ти го виждаш!
Фокита, не знаех че и ти си от тази гилдия  bouquet
Аз на моята бебка и викам понякога тюленче- като надигне главичка и маха с ръчички така ми прилича... Laughing

Прасчо ми не е убаво наистина по нощите да суче. Не за друго, ами ти ще си като парцал после. А свикне ли няма отучване. Има тука една мама( тя е форумка, ма няма да казвам коя е) та нейният син още по цяла нощ суче -има 6-7 пъти, а е на 1г. 3м. Не знам, но мен нещо не ме устройва това положение.

Ами то и на мен ми се иска да не е все така, но... Цяла тема има по тоя въпрос, дечица на близо 2 годинки се будят нощем. Ама моята е слабичка, освен това няма такова нещо като залъгване. Диди и Ст.Г., ако я залъжа и заспи- след 1,5ч-2 отново е на линия Laughing
Ели, торентите май са на път да минат в историята. Заради авторски права и т.н.
Твоята идея за костилките и клюкарника ми харесва Laughing

# 196
  • София
Prascho, ако това ще те успокои, и ние не сме спрели да се храним нощем, а и когато не се храним, си се будим за гушкане.
Нашият режим е горе-долу такъв:

8-9 часа - кърмене преди ставане
11 часа - кърмене за заспиване за предиобедн сън
14 часа - около 90г зеленчуково пюре + 30мл АМ (слагам и плод понякога, за да не ми го отказва - ако няма тиква, слагам ябълка или круша по малко) + 1/2 ч.л. рапично олио
15 часа - кърмене за заспиване за следобеден сън
18-19 - 60мл каша (ориз + елда) с АМ + около 60г плодово пюре + 1/2 ч.л. рапично олио
21 часа - кърмене за приспиване
2-3 часа - нощно кърмене (дотогава се гушкаме, като се събуди - поне 2-3 пъти)
4-5 часа - като се събуди, я взимам при мен и колко се кърмим до 8 часа - не знам, защото спя  Mr. Green

Синеочка, а и другите, как ги отучихте да ядат през нощта, аз нямам нерви да я оставям да реве, а и мъжът ми ще мрънка, ако го направя.

# 197
Такааааааа! И аз да се запиша, че попропуснах миналата тема.
Привет!
Не мога да изчета всичко, че нямам толкова време, че уча за държ. изпит, който още не го знам кога е - другата събота или неделя, то само щуротии в тоя университет.
Да честитя и на всички минали месечинки тия дни. Нека са живи и здрави всички!   bouquet
Много нещо сте изписали, гледам нови попълнения на компанията имаме, ама не можах да разбера за какво пишете.
Та само да кажа, че сме в крак със заглавието на темата - говори Мадлена та пушък се вдига, като й кажа "айде" и почва да повтаря "ада, ада, тататата, бабабаба. Само мама не ще да каже и това си е.
Лека вечер на всички желая!

# 198
  • Варна
А като кърмите толкова често не сте ли се замисляли да не би пък да ви е намаляла кърмата.Тези от вас които са на добавка след кърмене с АМ ,не сте ли пробвали да дадете само АМ да видите дали пак така ще се буди.

# 199
Пак аз по нощите  Whistling
Диди 81 - нашето хранене е като на Pingwina, само вместо авокадо - тиква и от два дена давам каша с банан. И заспиваме на цица.  Heart Eyes
prascho-ние много не сме напреднали със захранването, но през нощта се кърмим 3-4 пъти. Но не знам колко яде, защото само бутам цица и заспивам. И мен не ме устройва, ама Калоян не ме пита.  Naughty
Pingwina - ние взехме от тези гумените с животни, които се отделят. Имаше ги в Била и бяха към 10 лв. Но свършиха, а едно ни е малко (80/80см). Ще ни трябват поне още две и чакаме да получат.
suzi a - аз давам само от едната гърда на ядене, много рядко иска и втората. В началото пробвах да цедя другата и да му давам от шише, но той не искаше. А това АМ хич не ме кефи и не мисля да пробвам, ако не е наложително.
Ели - и аз взех да се чудя за този банан  Joy  Joy
Лека нощ   bouquet

# 200
suzi_a, аз също кърмя само от една страна на ядене - и се наяжда за няма и 5 мин. Въпреки това спи най-много 22-5. По едно време издържаше до 7 даже, но сега покрай смяната на режима и изникналия зъб и до 5 съм доволна Peace

Бета, аз не правя нищо да я отучвам. Ставам, храня и обратно в леглото. Понякога се разбужда като я оставям - пак слагам на гърдата, или я гушкам и с бибата заспива Simple Smile

Аз преди бях писала съвета за нощно не хранене от една приятелка - дава вечер след банята каша и след това кърмела. След това през нощта не храни бебето - викнала майка си и тя го гушкала и приспивала като се събуди. За 1 седмица по нейните думи спряло да се буди изобщо. Цаката е човека, който ще приспива да не е майката - отучвали се по-бързо така. Аз обаче засега не смятам да го прилагам, че още едно заместено хранене с това непиене на течности много ще и дойде Peace

За кулинарките - Тирамису . Много лесно и бързо се приготвя, и е страшно вкусно Peace

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 23:35 от maira

# 201
Преди банята се забавлявахме с Ясмин - как гони една мишка... Crazy За ПЦ де - да не си помислите, че си развъждаме живи Mr. Green Станала е ужааасно бърза с пълзенето - жалко, че още нямам софтуер да свалям клипчета от камерата да ви я покажа  Sad

# 202
Леле Кредор, ма много заповеднически го раздаваш. Не забравяй че все пак сме кокошки, но има такова животно като женска солидарност и ако закачиш една от нас, другите ще те изядем, ей!!
синео4ка ... Незнам защо реши, че заповеднича, но както и да е ... очевадно, докато приемате мнението и съвета на останалите учасници във форума, като заповедничане ще се получава така ... все някой нещо недопрочел, все някой нещо недоразбрал или пък разбрал, но то пък не било точно това, което другия искал да му каже  newsm78
Моите уважения   bouquet

Креди, нали не мислеше че ще те подмина  Mr. Green
Тъй......, сега за какво си ме хванал неподготвена така и не разбрах? Thinking Ако си мислиш,че не те засичам всеки път да четеш темата- лъжеш се, а това означава че знам че си тук и ни наглеждаш, тоест знам че не си изчезнал Sunglasses
Кого засегнах също не разбрах- теб ли или жена ти случайно? Thinking
Не мога винаги да чета много внимателно, защото си имам малко детенце и трябва да му обръщам внимание- понякога плаче, понякога е гладен, а понякога просто иска да си играем! baby_neutral
Когато имам нужда от съвет или някаква помощ директно казвам, така че запази си съветите за себе си- не съм ти ги искала! Naughty Само не разбрах ти какво търсиш при 30-40 кокошки, пък и отгоре на всичкото се заяждаш и съвети раздаваш, но нали си тук да помагаш и си нашата юлска майка Тереза, така че помагай на тези, които имат нужда- аз нямам! И няма нужда да се занимаваш толкова с мен, с начина ми на изразяване и писане, че даже и на ЛС да ми пишеш!
А пък ти к`во толкоз каза за тези 21 публикации, та гледаш моите Whistling
И аз да те посъветвам- гледай си жената и детето и си сипи едно пиене!
Айде и ти пак да дойдеш! Wink

didi_81 ... ти ли да ме подминеш ...  Joy
Това все едно да ме подмине Румънец, без да ме е обрал ... да ме прощават Румънците  hahaha
Относно неподготвеното ти постване ... сега ще ти покажа за що иде реч:

Който има желание моля да ми отговори на въпроса- с какво и кога храните дребосите!

Ами драга, ако беше се повърнала една - две теми назад, можеше да понаучиш по колко и с какво точно мамите хранят децата си - примерно !!!

Цитат
Понеже доста съм изпуснала, та искам да попитам Кредор, с какво точно помагаш, каква ти е професията, та толкова често го повтаряш това за помагането и въобще досега помогнал ли си с нещо и ако да с какво? А и това- да дойдете пак в края на постинга ти е доста дразнещо, все едно идваме при теб  hahaha

Втори дубъл на тотална неориентираност:
 ... понеже съм пропуснала ... - ами наваксай  newsm78
И както се опитах да ти го кажа на ЛС - за да не занимаваме аудиторията, а ти се сопваш newsm78 Последната фраза е за хората имащи чувство за хумор ...
или го имаш или го нямаш, или го разбираш или не ... Очевидно Ти НЕ  Sick
И нещо не можах да ти схвана идеята ... Извинявай, но аз у вас ли ти идвам или те каня някъде ? Знам, че вероятно форумът ти е като дом,
но айде да не ми казваш точно какво да поствам и как да го поствам ... БЛАГОДАРЯ !!!

Цитат
...ще им омръзнем на другите, ако не давай да измислиме по някоя мистерия, та да не им писне от нас и да сме им интересни!  hahaha

Та за "тънки подигравчици" ли си говорихме ...  Whistling

...Не се заяждам, но всички тези примери за да ми покажете че греша ли ги давате, защото не ми се четат по два пъти постингите, за да вникна в смисъла! Пак повтарям, няма лошо да си информиран, но май понякога не е хубаво да знае човек много!...

Не се заяждаш ... неееее, но да си го кажеш, що не ... и очевидно ще се наложи да четеш не по два, а по повече пъти постовете, за да можеш
адекватно и точно да отговориш на човек ... аха  baby_neutral
И от мен да знаеш ... определено е хубаво човек да знае много ... всеки човек - вероятно без теб, се стреми към това hahaha

... само не разбрах к`ви са тези тънки подигравки, на теб някой да ти е казал нещо Mr. Green  33uu

На нея никой не и беше казал нищо ... но жената коментира - това е форум ... има мнение и го изразява, но разбира се,
защо ти да го уважаваш ... твоето е винаги НАЙ !!! - и го доказваш в следващия си пост: "от едното влязло, от другото излязло"

Синео4е,ти мен ли имаш предвид,че се заяждам,аз просто попитах къде се губят тези момичета,ако някой е чул нещо да спомене.
не теб, а мен, но от едното влязло, от другото излязло Mr. Green
Всъщност не съм се заяла с никого, но просто такива подигравчици тънки, без да си замесен лично нещо не ме кефят та затова Peace
А другите май са отскоро тук, тъй че може да не им е харесало, а и друго може да е, ама айде няма да пиша, че може да засегна някого   Whistling

Какво ще рече тези, които са от скоро ... ти като Домоуправител ли се явяваш в този форум  Thinking
А може би трябваше да имат твоята благословия преди регистрацията си  newsm78
Защо ли повтаряш това " ... не съм се заяла с никого, но просто ... ",  " Не се заяждам с никого ... " ... явно са все думи използвани често ?
Къде точно видя заяждане или там както го казваш "подигравчици тънкиnewsm78

Сега за жена ми !!!
Какво пък тя ти е направила, та я сложи в тук дискутираните неща ??? Първо, че не си сигурна, че жена ми е тук, второ говориш наизуст
... ооо забравих, че ти не се заяждаш ... никога !!! Явно го правиш вече без да искаш ...
Ако беше почнала жена ми, нямаше да си правя труда да ти давам съвети - не да заповеднича ... просто щях да ти го кажа  censored

Относно 30-40-те кокошки ... ако ти се определяш като такава - I agree, но кой ти дава правото да квалифицираш останалите ...  newsm78

Благодаря за съвета Hug послушах те ! Пийнахме, хапнахме и след малко ще се и наспя ... то нека си вали, ние сме си добре ...  Peace
За финал, само ще кажа, няма да съветвам:
Май от много високо гледаш ... наводнението отмина ... вече можеш да стъпиш на земята - нищо, че е влажно  hahaha

Айде, че червената боя ми свършва ... а без нея не е весело !
Апропо ... и понеже е Прошка ... Да ме прощаваш !

А Вие мами ... ИЗВИНЕТЕ ЗА ВНИМАНИЕТО - както казва един човечец ... и пак да дойдете  hahaha

От този момент ме няма ... bouquet

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 18:24 от Kredor

# 203
Айде и аз като Нита по нощите/ама с тази игра,дето я играя/.Та....Криси сам се отказа да яде нощно време,когато беше на 1 1/2 мес.От тогава не го храня нощно време,само помякога пие вода или пък просто се пробужда,давам бибата и той пак се унася.Е,има случаи,в които горе изброените не помагат и го слагаме при нас да спи,но след такава нощ се чувствам парцал и обикновено го намиран на края на спалнята.Ами не знам ,аз си мисля,че просто децата или така са свикнали или пък може би е ако ядат на по-често и по малко.все пак като ги кърмите,не се знае по колко изсукват.А ако сучат по малко,защото знаят,че след примерно 3 часа ще има пак цица,за това може би е така,знам ли  newsm78.Защо не попитате педитата или пък д-р Слънчева,да видим какво ще кажат.

Само не мога да разбера,защо не може една тема да мине без дрязга.Защо трябва да е така?!

# 204
Направо ме разби с тоя постинг,хем ми стана весело,хем ми е жал,но в крайна сметка съм съгласна с теб,че всеки трябва да внимава как се изказва и дали е подготвен.Но защо пък трябва да си само на лични,весело е ,когато човек....а....ше ме прощаваш-когато някоя кокошка  Joy Joy ти чете постинга,някак си весело й става на душичката/.Така,4е смело напред и ........личи си,че си мъж.С голямо М.Само един мъж може да бъде толкова категоричен.

Да ме прощава някой ако се е засегнало,но това си мисля аз. Hug
Мислех на лични да му го пратя на Кредор,но защо ?По-добре всички да го прочетете.

Аз отивам да  smile3524

# 205
  • ES
.......
От този момент съм само на лични ... който има нужда ... да пише ... ще помагам с каквото мога   bouquet

Още една интересна личност си отива от нашите страници...

# 206
Тъй като моята Педиатърка/частната/е извън града,звъннах на един друг доктор от Терапията който е за такива спешни случаи.Той също каза че според него е алергия и имаме час за 14.45,като дотогава нищо няма да  давам,освен антиалергични продукти

Значи, винаги съм защитавала колегите, когато някои плюят по тях, задето не са ги галили по бузките, докато са раждали, обаче като прочета нещо такова и ми идва да зарежа медицината, да завърша право и да им разкажа играта на всичките тия топузи!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfireКакво значи час за 3 следобед, като му се обаждаш сутринта #Cussing out, тоя тиквеник знае ли при това състояние за колко време може да настъпи смърт!!!??? Пациентът може да ми е в ръцете и да го изтърва, ако не успея да го интубирам, заради прекомерно силен спазъм на ларинкса, а тоя ще ми назначава домашно лечение от „противоалергични”! Много ви моля всички (дано не се наложи вече на никого, де) ако се случи нещо такова, грабвайте детето и тичайте някъде, където има реанимационна апаратура, пък там, ако трябва, на пейката пред вратата си давайте противоалергичните! Само че, откакто се сблъсках с отношението в Пирогов, когато Самуил прокърви, вече и аз не знам къде е това „някъде”! Sad Още не съм ги пробвала в Централната педиатрия как са и дай Боже да не ми се налага повече! Naughty

Цитат на: prascho
Е кажете ми сега кой е лудия в случая ние които се мъчим да опазим децата си или такива майки(а те не са малко)?

Ами хората просто са невежи.   33uuКато си говорех с една от кварталните майки, тя неохотно се съгласи с мен, че няма нужда още да му дава захар /нейното сега е на 5м, но тогава беше на два и половина/, но започна да спори, че от сол се нуждаело, за да се изграждат костите! Shocked Като погледнах ей така -   smile3527     , тя рече „Ми нали костите имат соли?”, а аз й казах „Да, калций и фосфор, а готварската сол е натрий и хлор, къде е общото?” и тя се позамисли и вика „Ами тогава ние защо ядем сол?”  newsm78 Оказа се, че разбивам някакво отколешно верую, посято още от нейните родители.
Друга от кварталните майки дава индустриални количества степчета не двегодишното си и смята скоро да ги почне и при петмесечното. finger

И не, Диди, майките ни не са чували за глутен, напротив, кашата от препечено брашънце е била класика. coolcool

Цитат на: Nanny
Да не говорим за информационното затъмнение... не мислете , че не е имало болни и алергични/за глутен говоря/.
Както и да е... дядото все ми повтаря:"Какво се втелясваш толкова, да не мислиш ,че циганката купува АМ
 и ваксинира всеки месец?Пък гледай какви са здрави"...хм, все си мисля ,че там работата е друга, вирусите бягат далече ... 

Съгласна съм – едно време не е имало „алергични”, а е имало „нагазени от мъртвец”, „обладани от таласъм”, „целунати от самодива” и други подобни #Silly. А пък при циганката са здрави тези, дето оцеляват от естествения отбор Naughty и ги виждаме да работят по улиците, другите са по домове или в боклучните контейнери! Twisted Evil

Цитат на: N_A_N
Момичета, нали се сещате, че количество и маса са две различни величини. 200 мл=200 гр само при чистата вода...май. Прасчо е спец по физиката, тя да каже

НАН, ех, НАН, количеството си е количество (количество вещество, количество енергия, количество информация, количество време, ако щеш), а литрите и грамовете са тегло, пък теглото е сила, а не маса! smile3529 smile3523 Ill smile3530 Не съм Прасчо и не съм спец по физика по- от тебе, ама т’ва съм го запомнила, ‘щото веднъж се обзаведох с една двойка по физика, като изтърсих, че теглото е маса.(  33uu  Stuck Out Tongue Closed Eyes)

Ели, не знам, ама мисля, че щото ги берат зелени, за да могат да стигнат дотук. Да се произнесат мамите, дет’ живеят под бановите дървета при зрелите как е!? На мен пък ми е чудно на банана къде са му семките, т.е. как се е размножавал, преди човекът да се намеси? Thinking

Ние нямаме режим. Още основно суче и от време на време му давам ту плодово, ту зеленчуково пюре. От три дни въвеждам царевична каша.

# 207
  • София
.... литрите и грамовете са тегло, пък теглото е сила, а не маса!...

Grinning май трябва все пак да си кажа тежката физическа дума:

В килограми се мери масата, в литри - обема, а теглото - в нютони. От горното е вярно само, че теглото е сила. Масата и силата (теглото) са свързани с втория принцип на Нютон: F(силата/теглото)=m(масата)*a(ускорението, което на земята е земното ускорение=9.8м/с2). Затова теглото е приблизително = на масата по 10. Но, Бибошка, аз пък и толкова не мога да кажа по въпроса за алергиите и другите медицински неща. Между другото, сложила съм новите лентички, които си направила.

Диди81, специално днес се връщах на поста на Нани да открия тънката подигравка и не можах да я намеря. Пак започнахте с афектираните изказвания.

# 208
добро утро!
Днес е ден за прошка.
На този ден се взима прошка от цялото семейство и понеже аз лично ви чувствам като такова
Искам да помоля за прошка  Praynig,ако съм обидила или наранила някого то не е било умишлено
И както  във всяко семейство има и бури и слънчеви дни нека днес да грее слънце на нашата улица "БГ-ФОРУМ"

# 209
днес моето малко съкровище става на 7м.
  party023 newsm64 Misc Baby Bottle  food002 beer2 beer3 beer cheers Drunk Wine Glass cook cookтова е за сега почерпката, после повече
Честито и на другите сладури днес да са много здравички
вчера цял ден бяхме на гости и вечерта когато се прибрахме имах неприятна изненада , в акото на Валери имаше малко слуз.
Честно казано малко съм притеснена ,чувствам се страшно неподготвена,защото при Марти такова нещо не съм видяла.
Не знам дали да го свържа с никненето на зъбките (макар така да ни се иска) или е от бисквитките "Плазмонт" ,но със глутен.
Аз преди месец съм го захранила с глутен без да искам просто не бях прочела съдържанието на бурканчетата ,но всичко на всичко е изял  2 бурканчета едното зеленчуково на Ганчев и едно за лека нощ на Хип. Повече не бях давала , но вчера му дадох от тези бисквитки и днес ще караме на лека храна .
За сетен път се убеждавам ,че всяко дете е много индивидуално ,ето Марти и Валери са братя , но разлика има и то голяма и понякога просто не знам как да реагирам .
Много дълго стана
Чао до после когато ще е по-голямата почерпка    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт