Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Привет и от мен.
Вчера и аз бях на преглед, заради това кървене. Миналата седмица доста постреснах и бяха едни ужасни почивни дни.
Док установи полип на шийката и това е причината за кървене.  Вчера успя да отстрани част от полипа. Пуснахме и материал за хистулогия. Утре съм на преглед при репродуктивния ни лекар.
Надявам се всичко да е наред вече.

Ас съм от Варна и първата бременност и тази ще следя при д-р Анна Атанасова в Майчин дом.

# 106
От други теми знам че препоръчват Красимира Хаджийска основно във Варна.

Аз също съм чувала името на тази докторка от моя близка.

# 107
Здравейте и от мен!

В петък вървях 14К крачки и получих зацапване в събота ( размито бледо розово с кафеникаво- жълтеникави отенъци. Нищо не ме болеше,даже не съм и усетила течението,а го видях по бельото ми. В неделя веднага записах час за преглед. Докторът не видя да има течение. Пуснах и кръвни (ЧХГ е ок, прогестерон 30 нг).В 4 седмица и 7 дни бях тогава и се видя сак с 4,6мм.

Днес отидох пеша единствено за обяд и отново започна течението с розов пастелен, блед цвят. Веднага се прибрах в нас. Сега си чакам прегледа в МЦ-то под нас.
Не мога да разбера защо се появява и при най-малката разходка. Самото течение започна в събота обед и в неделя спря. Днес отново се появи след като реших да ида пеша и да си взема нещо за хапване,което са 3К крачки общо за целия ден.

Много съм се притеснила и не знам дали изобщо трябва да ходя пеша. Надявам се докторката след малко да види какво се случва.

# 108
Здравейте и от мен!

В петък вървях 14К крачки и получих зацапване в събота ( размито бледо розово с кафеникаво- жълтеникави отенъци. Нищо не ме болеше,даже не съм и усетила течението,а го видях по бельото ми. В неделя веднага записах час за преглед. Докторът не видя да има течение. Пуснах и кръвни (ЧХГ е ок, прогестерон 30 нг).В 4 седмица и 7 дни бях тогава и се видя сак с 4,6мм.

Днес отидох пеша единствено за обяд и отново започна течението с розов пастелен, блед цвят. Веднага се прибрах в нас. Сега си чакам прегледа в МЦ-то под нас.
Не мога да разбера защо се появява и при най-малката разходка. Самото течение започна в събота обед и в неделя спря. Днес отново се появи след като реших да ида пеша и да си взема нещо за хапване,което са 3К крачки общо за целия ден.

Много съм се притеснила и не знам дали изобщо трябва да ходя пеша. Надявам се докторката след малко да види какво се случва.
Дано всичко с двама ви е наред. Може би трябва само да лежиш. Аз съм приемала Утрогестан, но в 12 седмица получих отлепяне с леко кървене, въпреки че в МД не видяха подобно нещо, добре че отидох след една седмица на ФМ при Дц. Марков, който ме шашна с новината. Но за това е рано. Повече почивка си трябва.

# 109
  • Пловдив
Здравейте, записвам се при вас с термин 19 януари. Днес бях на лекар и видя две плодни сакчета. За друго каза, че е рано да види - 5 седмица и 2 дни. Слагам си утрогестан, въпреки че нямам оплаквания. Превантивно. А днес не мога да си намеря място след новината, как се работи след такава новина Simple Smile

# 110
Оха, още от сега ли се вижда ако са две 😁 Честито!

# 111
  • Пловдив
Да. Еднакви големини почти -около 7,5. Единствено се вижда, че са две, но не и дали има жълто тяло в тях. Понеделник съм при друг лекар, д-р Коларов в София, помагаше ми с хормоните и се надявам той да види повече и да си растат и двечките нормално. Естествено заченати, само фемара съм взимала два месеца.

# 112
  • Замък сред облаците
Честито за двечките, Буря!

Миши, с отлепването имах такива симптоми след вървене и аз. Взимах циклогест и пазих дивана вкъщи основно въпреки че АГ каза че не е нужно свръхпазене. За щастие помогна, младежът се закрепи.

Спароу, полипът е често срещана причина, да. Имай предвид, че полипите са с хормонална първопричина и има голям шанс да рецидивира през бременността. Много лекари предпочитат да не ги пипат даже, понеже си е интервенция и риск от бактерии. Но си е плюс, че го е махнал и няма да го мислиш, ако питаш мен 😅

# 113
Аз вчера най сетне се добрах до онлайн консултация с хематолог. Тя предложи натаспин, аз казах че пия вече аспирин. Стиснахме си ръцете на него. На всеки 4-6 седмици изследвания на колагулацията трябва да правя. Не се сетих обаче да я попитам дали ако АГ следи кръвотока и прави доплер е необходимо да пускам и кръвни изследвания.

# 114
Честито за двечките, Буря!

Миши, с отлепването имах такива симптоми след вървене и аз. Взимах циклогест и пазих дивана вкъщи основно въпреки че АГ каза че не е нужно свръхпазене. За щастие помогна, младежът се закрепи.

Спароу, полипът е често срещана причина, да. Имай предвид, че полипите са с хормонална първопричина и има голям шанс да рецидивира през бременността. Много лекари предпочитат да не ги пипат даже, понеже си е интервенция и риск от бактерии. Но си е плюс, че го е махнал и няма да го мислиш, ако питаш мен 😅

Благодаря ви за съветите и споделеното, Lovelysi и АА!
 Лежа и аз. Всичко е добре на този етап.

АА,ти как си? Мина ли ти прегледа или е рано още?
Спароу, бързо възстановяване, всичко да е наред занапред!

# 115
Здравейте и от мен!

И аз получих зацапване само, че от пътуване. Пътят не беше хубав и явно от друсането. Моята АГ ми изписа Дуфастон, както бях споменала по-горе, но каза че не е нужно да ходя… само ако имам отново кървене.
Надявам се при теб нещата да се нормализират и да ни уведомиш.

# 116
Днес бях на преглед и ми откриха някаква 3см киста. АГ каза, че не било притеснително и не влияе на бременността. Ще я следят. Иначе съм с тромбофилия, но не каза нищо за аспирин или Натаспин. Всъщност не помня, в самото начало ли се започваше или малко по-късно? Съмнявам се да е неин пропуск, но чак сега се сетих за това.

# 117
  • Замък сред облаците
Зависи от тромбофилията, но по принцип по начало се почва в повечето случаи. Ти напомни ли й, че имаш? Кистата е ок, и аз имах със сина ми.

# 118
Казах за тромбофилията, да. Иначе ми изписа и Утрогестан за зацапването. Каза да го пия и ако се появят странични ефекти да слагам вагинално. Чудя се, има ли някакво предимство да се пие през устата или направо да си ги ползвам по другия начин

# 119
  • Замък сред облаците
Не, няма. Даже е по-бавно усвояването, първо минава през четния дроб и кръвта. Ако нямаш активно! кървене, слагай вагинално. Ако имаш зацапване взимаш през устата. Предния път каква ти беше терапията?

Общи условия

Активация на акаунт