Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 309
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм почти 12 гс вече и продължава да ми се гади, почти нищо не мога да ям. Няколко дни бях на ябълки, после на диня, след това на нектарини, но ми става много сладко. Понасям салата айсберг евентуално и пица без месо 1-2 пъти успях да хапна. Никакъв хляб, сухари, баници, вафли, шоколади, месо и какво ли още не. Чудя се вече какво да вям. Два дни нещо е ок и на третия не мога да го понасям. От около седмица поне вече не съм повръщала, но пък продължава много да ми се спи, кръвното ми е много ниско и не понасям дори миризмата на сапун, шампоан, прах за пране и тн (и къпането е голяма мъка). Нямам търпение поне гаденето да поизчезне и обонянието ако намалее малко ще е супер. За издуването особено следобед/вечер…. Ами все едно съм поне 6ти месец.
На 27.06 сме на първа фетална и бхс, а миналия петък пуснахме и тест към Vision. Чакам резултати с нетърпение.

# 556
Неприятни са симптомите, няма какво да говорим. Обаче аз някак си съм ги приела за благословия и даже им се радвам. Дето се казва - годи ми се, лошо ми е, ама с кеф ми се гади хаха.
Единствено не ми харесва тази болката и то защото нещо да не стане с бебето, иначе и тя щеше да ме радва Simple Smile

Момичета, а вие имате ли допълнително здравно осигуряване? И кога започва да се води женска консултация? От началото ли или трябва 12 седмица?

# 557
Здравейте и от мен! Аз съм в 11+2. При мен също гаденето продължава да го има както написах и преди няколко дни… Лошото е че не мога да разбера дали има нещо, което го предизвиква освен Айкоса на мъжа ми, който аз пушех до преди да забременея 🤷🏼♀. Относно месото принципно съм си месоядка, но напоследък изоообщо не искам да виждам месо. Много ми се ядат някакви салами, но от както разбрах че съм бременна спрях да ги консумирам. При мен основният проблем е пиенето на вода…знам колко е важно, но просто не мога. И преди не обичах да пия вода, мога с цели дни 3-5-7 да не пия вода изобщо. Сега се старая да пия, но повече от 1 литър на ден - мнооого рядко и не знам как да се справя с това. Ако някоя от вас има препоръки бих се радвала да сподели.

# 558
Само аз ли не спазвам никакви ограничения откъм храната? Ям си и пържено, и вредно, и всякакви плодове и зеленчуци, и пакетирани храни. Само суши не ям и ме е страх от някои риби. Всичко друго си хапвам по старо му. Единствено месо не поглеждам, но и с предишната бременност бях така.

# 559
Само аз ли не спазвам никакви ограничения откъм храната? Ям си и пържено, и вредно, и всякакви плодове и зеленчуци, и пакетирани храни. Само суши не ям и ме е страх от някои риби. Всичко друго си хапвам по старо му. Единствено месо не поглеждам, но и с предишната бременност бях така.

Спокойно и аз съм така 😁 Нито ми се гади,нито ми мирише нищо😁 Ям си с такъв кеф ,само избягвам колбасите, пушените меса, фъстъците и цитрусите. Всичко друго си ям по старо му 🤗

# 560
Аз също не спазвам хранителни ограничения. Хапвам всичко, но ми се струва че е време за промяна, защото не ми се иска да кача твърде много килограми. Лошото е, че все вредни неща ми се искат, разни тестени, пакетирани и много солени неща са ми слабост 😅

# 561
Аз имам допълнително здравно, но не покрива пакет ЖК. Вече съм регистрирана за ЖК, 10 г.с и малко съм.

За храна аз също не се ограничавам, ям тестено, банички, чипс, а газирана вода със стекове изпих. От рибите само Лаврак и Сьомга хапвам. Месо по принцип много не ям, а сега хич, обаче ми се прияждат някакви колбаси.

Мили ванили, цитруси защо избягваш

# 562
Аз имам допълнително здравно, но не покрива пакет ЖК. Вече съм регистрирана за ЖК, 10 г.с и малко съм.

За храна аз също не се ограничавам, ям тестено, банички, чипс, а газирана вода със стекове изпих. От рибите само Лаврак и Сьомга хапвам. Месо по принцип много не ям, а сега хич, обаче ми се прияждат някакви колбаси.

Лекарката ми забрани изрично цитруси и фъстъци. Каза ,че ги вкарват от много далеко и ги пръскат с някаква химия, за да узряват и било много вредно за бебето.

# 563
  • Пловдив
На мен ягоди и фъстъци ми забраниха заради алергените.

# 564
Храната според мен е доста важна - заради кг, заради променящите се хормони, заради запека - куп неща. Аз си започнах пълна, не ми се иска да ставам слон... После ще е толкова зор свалянето. А и много кг водят до други проблеми - кръвно, диабет и тн = на много хапчета за регулиране, с които ще ни тъпчат. Не че се ограничавам много , просто тактично ги подминавам Grinning

# 565
Здравейте, момичета. Аз ще сложа информацията за това какво ям в скрит текст, че стана роман.
Иначе днес бях на ЖК, моят АГ ми направи картон миналата седмица, официално ми определиха термина за 6 януари. Днес ме прегледа отново, всичко е наред. Миналата седмица ми взеха микробиология и цитонамазка, както и ми пуснаха кръвни изследвания и всичко е наред. От другата седмица ще започвам постепенно спиране на дуфастона, а в събота съм на фетална морфология. В 11 + 3 седмица съм и силно се надявам, че след 2-3 седмици всички неразположения ще са отминали.
Скрит текст:
Относно храната и на мен ми е проблем. Аз съм от тези, които няколко дни ядат само едно и също и всеки следващ се чудя "а днес какво ще ям?". За разлика от предишната ми бременност, за която съм разказвала, че не можех да ям и приемах само айрян, при тази поне хапвам нещо. Плодове и зеленчуци не понасям в момента, опитвам диня да хапвам, но не ми се получава. Ям основно месо: 2 седмици ядях само кайма под всякаква форма и приготвена по различни начини, след това няколко дни бях на пилешка супа (пилешкото не ми понася, но я пиех, понеже е приготвена за малката ми дъщеричка и всичко в нея е нарязано на малки парченца и е ок да я изпиеш), в момента от 1 седмица ям само свинско месо, направо си умирам. Освен тези крайности имах няколко дни, през които бях или само на чипс, или на сладолед, или ядях домашна баница. Единственото, което ми тежи е, че не пия вода, вече и аз не помня от колко време пия само газирана, обикновената я повръщам веднага. С килограмите съм добре засега, защото повръщам по всяко време. Почти няма миризма, от която да не ми се повдига (перилни препарати, козметика,  прясно сготвена храна и т.н.). Това, което донякъде ме спасява е климатикът, колкото по-студено е в стаята, по-добре се чувствам. Общо взето 2-3 дни ми е супер зле, а след това има един по-лек откъм оплаквания ден, в който опитвам да свърша нещата, от които повръщам. Сутрин не ставам веднага от леглото. Лежа поне половин час и опитвам да хапна 2-3 бисквити, за да стопирам повръщането и понякога има резултат. Най-новото ми "оплакване" е, че от 4-5 дни кръвно ми много рязко пада и съм като зашеметена. С предишната бременност бях така и лежах постоянно, но сега с малко дете е по-трудно и се надявам скоро и това да отмине.

# 566
И аз съм така. На мен не ми се гади, не съм повръщала, ям си 😅 Ще има пухкав финал не само за бебето ми се струва.

# 567

Лекарката ми забрани изрично цитруси и фъстъци. Каза ,че ги вкарват от много далеко и ги пръскат с някаква химия, за да узряват и било много вредно за бебето.

Интересно, то и другите вносни плодове ги пръскат ( ябълки, сливи, кайсии и т.н), а тези дни ям  много плодове. Успокоявам се, че обелките ги махам. Ще трябва да поразредя и да ям само сезонните, май така е най-добре.

Алергени не избягвам, напротив. Моята теория е, че тялото трябва да се среща с алергени и да изгражда антитела. Като малка съм била алергична към шоколада и са ми давали по-често. Така превъзмогнах алергията Simple Smile) представяте ли си алергия към шоколада 😱

# 568
Искам да се включа с един ранен, но доста смешен въпрос. Абсурден е, но наистина не знам как стоят нещата.
Ако да кажем, живот и здраве, всичко е нормално и реша, че искам избор на екип и отделно секцио се плаща и за двете услуги ли? Понеже в ценоразписа на болницата срещам избор на екип за цезарово сечение - 900 лева. Това означава ли, че това е само за изборът на екип, а отделно има цена и за самото секцио?🤪😁

# 569
Пффф... Наложи се да бягам до АГ, в края на работния ден имах кафяво зацапване.
Слава Богу всичко е наред, изсписа ми малкоо да пия Утрогестан. Каза, че може през уста, може и влагалищно... Но аз жях толкова щастлива, че нито разбрах точно как, нито колко време... Нито кога и как да ги спра! Каза, че всичко е наред като цяло. Най-накрая разбрах, че съм 9г.с и термина ми е около 20 януари ❤️
Та.. Момичета как го приемате, за колко време?

Общи условия

Активация на акаунт