Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 334
  • 741
  •   2
Отговори
# 540
Лошото е че в момента даже и ходене ми предизвиква контракции, пък не упражнения..
Надявам се скоро до изчезнат изцяло и да мога да правя някакви гимнастики. Направо като видя видеа на бременни във фитнеса, да вдигат някякви тежести по 35 кг  с напъване и ми става лошо. И това не е нормално за мен...

# 541
Здравейте. Разписвам се с 9г.с. За мен това е пета бременност, но имам едно детенце и надявам се да доведе тази до второ🍀 Спортувах активно преди забременяване, свалих доста килограми, натрупах мускулна маса, но спрях упражненията в областта на корема след положителния резултат. Всички други фитнес тренировки си правя с нормален интензитет, но с намалени килограми. За последните два месеца положението е направо страшно. Не знам от подуването ли е, но нищо не мога да закопчая, коремът ми е подут, издаден, беше плосък до деня на теста😂 не се храня повече от обичайното, но заради гаденето мога да ям начесто и по-малко предимно въглехидрати, но винаги балансирам и с протеини, сладко не ям защото ми се повдига от него и направо ме е страх какво ще стане до края, ако продължава така в областта на корема😅 Някоя дама с подобен ‘проблем’. Не сме казали на никого все още, заради преднишните неуспехи и ще изчакаме до след първата фетална, но става невъзможно да се оправдавам с това подуване и подмятания за напълняване😭

# 542
При мен подуването поотмина малко, сега е доста по-леко /11+1г.с./. До обяд се чувствам добре, но след това започва да ми се спи, да се задъхвам, сякаш не ми достига въздух, изобщо никаква енергия нямам.
Другия вторник съм на ФМ, в сряда ще ходя в МД за кръв за скрининга и след това имам час за гинеколог там. Силно се надявам да ми допадне и да се запиша на ЖК при него, че в нашия малък град е само една, с която нещо не се разбирам добре (прати ме в 10та седмица на фм?!, естествено не отидох, пусна ми кръв и урина и не пожела да ми даде копие от резултатите).

# 543
И аз много се подувам, аз съм си и склонна. Иначе не съм качила кг, аз съм и слаба - 175 на 58.5 кг преди теста (борех се да стана 57 за лятото и планирах един детокс преди теста, ама ... Grinning ). В 6та седмица съм, но моя приятелка, която е в 15та, в 6та вече беше качила 3 кг. Аз гледам да не се храня за двама и да приемам полезни храни, без сладко и тесто. Е преди малко хапнах 5-6 лъжици сладолед, но гледам да е рядкост. Искам, като родя бързо да вляза във форма. Дано всичко да е наред с моите прословути контакции и да мога и да потренирвам малко скоро.

Сега, малко неприятна тема за обсъждане, но нали затова сме тук. Днес цял ден усещам напрежение около ан×са и в същото време и усещане за пишкане (аз ходя много често сега). Може би и слиза леко по вътрешната част на бедрото това напрежение и съвсем леко сэм слабините, но основно в областта на а. Имам проблеми с ходенето по голяма нужда - или не ходя с дни или ме хваща р.. Днес направо през целия ден усещам това напрежение, но в същото време нямам болка като преди МЦ или някакви свивания/боцкания в корема (миналата седмица беше болка като преди МЦ и отвреме на време свивания). Сега се сещам, че и преди, като съм имала проблеми със стомаха, пак така съм имала напрежение около ан.
Момичета, това дали са контракции или си е от стомашните проблеми? Всъщност как да разпознавам контракции? Имам чувството, че гинекологът всичко определя като такива.

# 544
Тука може би някоя мама, която е раждала преди ще ти потвърди. На мен ми приличат обаче на стомашни проблеми, заради това с изхождането.

# 545
Аз имах контракции предната бременност от 4м, но не ги усещах. Лекаря ги виждаше на видеозона🙄

# 546
Контракциите са стягане и втвърдяване на корема. По принцип в толкова ранна седмица надали са те. Иначе да ви попитам. Използвате ли някакви хитринки срещу гадене? На мен много ми помага айрянчето с повече сол. Grin

# 547
Кола без захар ми помага на мен. Айрянче и вода с лимонов сок (като пак я пия на екс със запушен нос😂). И често хапване по малко, ама то като нямаш апетит за нищо и всичко изглежда и мирише гадно няма спасение😂

# 548
Вие с какво се храните? Mожете ли да ядете нормално готвено ядене, манджи, на мен всичко ми изглежда много гадно и вече почти не остана какво да ям, вече съм почти в 12та седмица без няколко дни и това чудо не отминава, всеки ден си повръщам поне по веднъж Disappointed

# 549
Контракциите започват от 16 г.с са ми казвали лекарите.
С гаденето няма спасение, лукчета, кисели храни, газирана вода, вода с лимон. Това вкъщи винаги е налично 😀

# 550
И на мен всичко ми се отяде Sad А в тия жеги месо, манджи и тн изобщо не ми се струват симпатични Grinning  От една седмица насам преоткрих таратора. Изглежда е единственото, от което не ми става зле, а пък и ме наяжда, та това е моя вариант Relaxed

# 551
На мен не ми става гадно , обаче манджи по принцип лятото не ям. Месо също , но сега просто като го помериша и нещо ми се обръща в стомаха. Хапвам но рядко. 1 път в седмицата гледам да ям риба, салата ям, тиквички, картофи пресни. Таратор, кисело мляко. Напоследък ми се хапва тестено , но гледам да не се тъпча с него. Не знам защо , но една седмица вечерях пълнозърнести филийки с кашкавал и авокадо. Някакви такива неща ям аз.

# 552
Д-р Добрева казва, че е местене на матката, но наподобява контракции и не е добре, защото стават отлепвания и т.н. и изобщо не трябва да ги има. Обаче установихме днес, че вероятно идват от това, че имам запек от самото начало. Аз по принцип съм с шантав корем и хемороиди съм имала и преди да сэм бременна, съм имала периоди особено преди цикъл с такова напрежение около ан. Явно сега и бременността стимулира. При запек матката се притиска и се мести и не е хубаво. Изписа ми от разхлабващите шоколадчета и после ленено семе смляно сутрин и вечер и сладко от рози. Приемам и други съвети от изпатили мами Simple Smile
Иначе днес видяхме бебчо, порастнал е двойно от миналата седмица, сърчицето вече бие ритмично и мехурчето и сакчето са добре оформени. Всимко върви добре  само тези "контракции" да се махат.

Иначе за храната, тя каза че за бременните е добре да се яде червено месо, заради желязото, обаче аз още преди не понасят меса, сега още повече... Само от мисълта ми се гади. Евентуално някакви колбаси или прошуто. На мен вече от няколко дни, сутрин си ми се гади доста, малко след като стана, особено ако усетя парфюм, пот и други подобни миризми. Но поне не повръщам. И на мен ми се хапва тестено, а аз никога не съм обичала. Гледам обаче да не ям, искам да си кама колкото кг.трябва (до 15 макс, даже ако е здравословно и до 10-12), за да си запазя фигурата. Полезни храни за нас сега са леща, авокадо,мазни риби,особено сьомга, ядки, яйца, плодове и зеленчуци. Горе долу следя и така да се храня.
Аз обожавам кафе, пиех по 3 на ден (капучино или фрапе), нямах търпение до стане сутрин, за да пия кафе, а сега ми се гади от него Disappointed Relieved

# 553
Ооо за яйцата, да. Ако съдим по това не мога да ги погледна, ето от тяхната миризма вече ми се повдига.... явно това е новото при мен.

Моят лекар препоръча същото - плодове, зеленчуци. Никакво сладко, малко тестено. Протеини умерено. Никакви колбаси. Никакви пушени, мазни меса. Кафе по 1 еспресо на ден или две по-леки. Естествено газирано, пържено, чипсове и тн да забравя за тях....

# 554
Аз използвам едно приложение, безплатно е, освен, че е много информативно и показва всимко за развитието на бебето и тялото ни, спрямо седмицата, в която сме, показва и как изглежда и също така има много видеа и информация точно за храненето. Казва се What to expect.
Използвам и едно друго, което сканира съставът на козметиката и казва дали има вредни за бебето съставки - казва се Little bean

Общи условия

Активация на акаунт