Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 292
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Аз го приемам вагинално - по 2 таблетки вечер. Вече пета седмица. Тъй като да близнаци, АГ ми каза, че още бая време ще ги слагам. Иначе оплаквания не съм имала.

# 571
Хора не ви ли е тежко? Тия дни ми е мега тежко, от жегите ли е от какво е…. Направо все едно съм 200 кг така се усещам . Надула съм се също … ужас.

# 572
Същата съм. Въпреки че съм доста зиморничава, жегата сега ме смазва. Особено когато хапна нещо навън в обедната почивка. Чувствам се като мечка, а съм кожа и кости.
Хора не ви ли е тежко? Тия дни ми е мега тежко, от жегите ли е от какво е…. Направо все едно съм 200 кг така се усещам . Надула съм се също … ужас.

# 573
Момичета, имам един най-вероятно глупав въпрос, нооо днес излезе резултата ми от пренаталния тест ииии по-надолу в текста пише type of pregnancy: twin pregnancy.
Моята АГ не ми е споменала да са близнаци Grinning а пък не знам кръвен тест би ли определил подобно нещо? Утре ще звъня в клиниката, защото днес беше късно, ноо ако някой има представа, моля да ми каже да имам ли подобни надежди или по-скоро не?

# 574
  • Пловдив
Предполагам, че другите момичета ще са по-запознати, нямам идея какво означава 😂
Но мога да ти кажа, че ако са разнояйчни, веднага щяха да се видят два плодни сака и АГ щеше да ти каже. Но еднояйчните се засичат по-трудно и в по-напреднала бременност. Така че според мен има шанс за еднояйчни близначета.

# 575
На мен ми изглежда това да е към техническото обяснение как се прави теста. 
Ако са близнаци би следвало да го пише горе при индивидуалния ти резултат.

# 576
И според мен е към техкическата характеристика. Резултата е момченце. Мисля, че е едно. Щеше да си пише и двечките.

# 577
Не е рано за контракции, аз имах в 5 г.с. от тревоги. Усеща се като силно стягане на корема.

Утрогестан питай колко точно мг да пиеш/слагаш и колко време твоята си лекарка.

Малко ми е неуместно докато едни повръщат и им е зле, други да изброяват какво ядат. Аз съм от тези, на които не им се гади вече, но намирам за нетактично да обяснявам подробно какво ям

# 578
Разбира се ние тук сме безкрайно различни и непознати жени. Няма как да мислим и да се вълнуваме от еднакви неща, дори и в група за нещо общо което ни свързва -бъдещи бебета. Храненето, тестовете които всяка от нас мисли да прави или да не прави, лекарствата които приемаме или не, лекарите към които се насочване, тук сме за да обсъждаме и да си даваме съвети доколкото е възможно. Едни се вълнуват повече от хранене, други от друго. Нека бъдем толерантни и да обхванем колкото може повече теми за да бъдем спокойни и уверени всички. А не да се пеиресняваме да обсъждаме или питаме нещо, защото някой ще ни осъди за това

# 579
Само аз ли не спазвам никакви ограничения откъм храната? Ям си и пържено, и вредно, и всякакви плодове и зеленчуци, и пакетирани храни. Само суши не ям и ме е страх от някои риби. Всичко друго си хапвам по старо му. Единствено месо не поглеждам, но и с предишната бременност бях така.

Спокойно и аз съм така 😁 Нито ми се гади,нито ми мирише нищо😁 Ям си с такъв кеф ,само избягвам колбасите, пушените меса, фъстъците и цитрусите. Всичко друго си ям по старо му 🤗
Оо, и аз съм така. И с предната бременност бях така. Ядеше ми се толкова много сладко първия път, че нагъвах пасти след пасти, но пък качих + 15, а вече съм - 16, но пък аз не съм развивала диабети, а и съм си слаба. Не, че вярвам в Бабини деветини, но сега ми се яде повече солено и плодове, може да е Господин този път. Не съм се ограничавала. Папках си каквото ми е сладко, а и като ме видеха бременна и сякаш виждаха прасето Пурко само ми предлагаха храна. Язък, че си върнах фигурата. Joy

# 580
Един бърз въпрос - нещо за зъби и венци приемате ли? Имам кървене тези дни и са по-чувствителни. Принципно ползвам продуктите на Vitis , но ако имате някакви други съвети са добре дошли.

# 581
  • Пловдив
Бях на лекар току-що. И тъй като са близнаци, лекарката ме посъветва направо Vision тест, без скрининг. Момичето от Vision предложи по-базисния пакет, тъй като нямаме заболявания в рода.
Моля за мнение вие какво избрахте? Правихте ли и скрининг и пренатален тест?

# 582
Относно храненето смятам, че всяка от нас най-добре може да прецени сама за себе си какво да не и какво да яде. На мен в началото мои близки ми обясняваха как не трябва да ям мед и консерви заради Ботулизъм , ягоди защото били алерген и какво ли още не…. Съответно всеки може да си прецени на коя теория да вярва, какво да избягва и дали изобщо да се ограничи от нещо. Аз реших да се огранича от нещата, които са вредни не само за бременни, а като цяло - газирани напитки, купешки сокове, сосове, колбаси, чипсове и такива неща. Това обаче категорично не означава че не си опитвам понякога… 🤷🏼♀ За сметка на това не знам колко килограма ягоди изядох и колко мед изпих с чая докато бях болна. Тъпча люто защото много обичам, ям варива въпреки че ми обясняваха че не било добре… чувствам се добре като ги ям, АГ не е казал че не може - значи всичко е наред. 🤷🏼♀ Всеки си преценява кого да слуша - близки ли, АГ ли или себе си 🤷🏼♀

# 583
Бях на лекар току-що. И тъй като са близнаци, лекарката ме посъветва направо Vision тест, без скрининг. Момичето от Vision предложи по-базисния пакет, тъй като нямаме заболявания в рода.
Моля за мнение вие какво избрахте? Правихте ли и скрининг и пренатален тест?

Аз си направих пренатален тест и даже днес получих резултатите. Петък съм при АГ. Имам час понеделник и за БХС, но не знам дали е необходим при положение че съм правила пренаталния.

# 584
Мен АГ ме записа и на бхс, въпреки пренаталния (Vision, basic пакета), защото има някои неща, които пренаталния не бил изследвал, а тя искаше да е сигурна, че всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт