Завършваме ДЕВЕТИ КЛАС

• 30 224
  • 744
  •   1
Отговори
# 735
Нинка, да няма някой от класа му на поправителен. Иначе поправките са два пъти, едната е сега, другата към септември мисля беше. Но пък тук при нас, в едното уч - ще, няколко деца оставени на поправителен, едната девойка е от компанията с която сърдитка движи. Тя се е явила на някакъв такъв, но не го е издържала, и ся пак ша съ явява.

# 736
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да, Тони, 12 са поне на една поправка. Това е само от неговия клас. Математиците мъчат БЕЛ. Там са цели 8, което за мен е тъжно. Може да са математици-програмисти, но не може да са неграмотни.

# 737
  • София
Представям си каква реклама за училището е това: "По 12 деца от клас не могат да изкарат и тройка за срока".
Когато кандидатстваше малкото, попитах голямото за отзиви на приятелчета за това училище. Каза ми точно това - трудно е. Много деца отпадат (едното приятелче не завърши, премести се), много се явяват на поправителен. Нивото е много високо. Като му казах, че питам за брат му, каза да го записвам смело, защото само нормалните, които си позволяват да спят нощем, ходели на поправителни.
Тогава не му повярвах, ама сега...

# 738
Аз честно казано не виждам да му е тежко на МС. Виждала съм го да чете само по предметите, за които със зор изкара 4 - БЕЛ, РЕ и философия. Имат много проекти, реферати, всякакви задания, но явно работи през деня, защото много обича да спи и в 22 обикновено вече спи.

# 739
Нинка, ужасно е.  За тези за които споменах, не знам как стоят нещата, но доколкото ме информира мойта, по думите на много деца там, учителката нарочно ги оставяла с наровете за срока и годината.
Но когато има висока летва, която не може да я стигнат, тогава вече положението наистина е плачевно.
Набора хубаво си е направил сметката, и тактиката му действа.

Вампи, вече ще си с голямо доверие и то още като ти го кажат. Ама от тъй прайти, бива ли така. Я имайте доверие на тез сладки набори.

Относно изпитите, нормално да е така. Все пак почти от началото на втори срок от 5 - ти клас, таааа чааак до 7 - ми, все пак бяха от дистанция, преподаването под всякаква критика. Обучение нула, туй за повечето, съответно как да са грамотни, откъде да разцъфтят тез знания. Сега се берат плодовете от това положение в което изпаднахме тогава.

# 740
  • София
Ама, Тони, то винаги учителите са злобни и виновни, когато става дума за оценки. Аз не зная за училище, в което лелката от стола да пише двойки. И винаги е нарочно, не е следствие на някакъв инцицент двойката.
Сега да не ме разберете неправилно. Зная, че има учители, които се заяждат. В университета са повече и много по-известни. Аз например съм държала изпит при "Голямата секира" в УНСС, а с "малката секира" се разминах. Те преподаваха на различни специалности, поне по мое време.

# 741
Аааа, хич не те разбирам погрешно, напълно правилно те разбирам. Но си има учители които го спортуват туй, и зарад тоз спорт си ги пишат ей тъй на конвеър. Както има и в другата крайност, по същия начин пък пишат само хубави оценки.

Ето примера със сърдитка, на НВО - то по Мат. примерно изкара доста ниски точки, и таз дето се прави на голям математик, като ги разбрала почнала да и намила за знанията и. Без да си даде сметка, че това е НВО а не просто изпит някакъв, на който да си кажеш - абе карай, другия път ще я поправя. Вместо да се засрами от това как им преподаваше, тя точно обратното. Една част от децата ходеха на частни уроци, самите те, и поправяха грешните задачи, а като не успяваха да решат някоя, и после като и кажеха, почваха дружно да се мъчат. И пак резултат нулев, защото задачата която им е дала, не я е решила предварително, след като и е сменила някои числа. В това уч - ще сега положението е по - добре, от мин. година се влачи по средата, въпреки големите пропуски тогава, и факта, че тая година доста отсъстваше и без да е учила, си е направо екстра.

# 742
Според набора голяма част от децата, които са на поправка по БЕЛ е защото първо не са прочели задължителната литература (и той не е, но си носи съответната книга във всеки час 😆), не носят учебник и тетрадка и спят в час. Естествено имат и 2-ки на контролните. Набора има и 2 и 3 и 4 на класно и взима участие в час...та 4 за годината.

# 743
Нинка, тъй съ прави, браво на него, от дъ съ мъчи да влачи нещо което ще му тежи. Ми тъй де. Хубавото от туй нещо е, че те знаят какво ще им трябва и какво ще взимат, съответно си носи нужното. Важното е накрая какъв ще е резултата, и да не се стига до поправителни изпити.

При сърдитка по БЕЛ, положението беше почти същото като по Мат., с тази разлика, че едната се сети да крещи доста късно.
В сегашното уч - ще - не знаят кога и какво ще се взима. Казва им само кой предмет ще е. Понякога кара наред, понякога не. Чудех се защо изобщо носи учебници, при условие, че по Лит. ако има произведение уч - ката им го чете вместо тях, по БЕ пък положението почти такова. По Лит. като стигнат до стихотворенията, пък, им казва да ги научат на изуст и то в последния момент.

Дано сега успеят да си вземат изпитите, да продължат напред, и за следващите години да са си научили урока, иначе ще повтарят годината доста.

# 744
НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт