Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 844
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Как да изчистя химикал от естествена кожа?
Пробвах с препарат за почистване на кожен салон, не стана.

Писал съм в темата - петна от химикал ги чистя ЕДИНСТВЕНО с обикновен ЛАК ЗА КОСА. Понеже не използвам за косата си, винаги поддържам вкъщи наличен 1 флакон от Lidl - гледам да е най-силния, който имат в момента като асортимент. Напръсквам/наморкям хубаво петното, ако е на дреха натърквам хубаво и оставям на тъмно (светлината фиксира петната). След 20-30 минути като се сетя повтарям това упражнение. Ако е голямо петно пръскам и търкам няколко пъти през деня, като се сетя. Преди да пъхна дрехата в пералнята, отново напръсквам добре и разтърквам и слагам за пране. Всички химикалени петна са ми излезли така.
Ако е на естествена кожа (имах ръчно орисувана от детето чанта) напръсквам добре клечка за уши и почвам с нея да търкам/махам химикаленото петно. Това го повтарям докато изчистя всичко.
На изкуствена кожа не съм пробвала, тъй като предполагам, че самата "кожа" ще се нарани от лака за коса.

# 211
  • Варна
Мицеларна вода, тоалетно мляко, мокра кърпичка, спирт...
С мокра кърпичка не става, а със спирт преди време съм правила голяма поразия по кожата на един стол.....

# 212
Здравейте, търся хитрини за разширяване на тениска от някаква материя като еластан, Абе стои по тялото прилепнала.
Синът започна работа на плажа и са му дали униформа бяла тениска която уж била най-големия размер, но аз като я гледам е за мен, не за 1.90 младеж.
Помолил ги да му разрешат да ходи с неговата си, не можело.
Моля за помощ защото наистина искам да се чувства добре.
Благодаря Ви!

# 213
Разглади я с ютията, докато е влажна.

# 214
За разширяване се сещам само със слагане на парчета отстрани          / нещо като кантовете на панталон / за да сатне по-широка. Трябва шивачка да види какво точно може да се направи.

# 215
Благодаря Ви!
И аз мислех за шивачка как да я преправи.
Дори мислех да изрежем парчето с щампата и да я зашие върху наша подобна която му е по размер.
Ще пробвам с ютия довечера, че до утре сме тук при него.

# 216
  • София
Странни хора - искат да е с униформа, пък не могат да му осигурят подходящ размер.
Аз лично бих отрязала логото и бих го зашила на моя,но ако пък после се размрънкат......хора всякакви има

# 217
  • Mediterraneo
И на мен ми дадоха дамска елка, върнах им я да си я носят. Като искат униформа, ще трябва да ме снабдят с моя номер, не каквото имат да ми дават. Не бих си играла да разширявам тениска, вероятно  е и от изкуствена материя. Да настоява да му дадат по- голям номер униформа.

# 218
Как да изпера и почистя от косми бели римски щори? На велкро, с вадещи се пръчки. Огромни са и са много, собствениците на къщата не знаели как. Нямат явни замърсявания, но са набити с косми от котараците ми и с лепкаща ролка не става. В пералнята не знам дали става, иначе мога и във ваната да ги накисна, но това не ми решава проблема с космите. За сушилня съвсем не смея да помисля.

# 219
Прахосмукачка с турбо четка?

# 220
Пробвах, сваля косми, но малка част.
Сега с една по-малка, махнах на ръка част от космите, изпрах във ваната, но резултатът е абсолютно незадоволителен. А другите са над два метра широки. Тайно се надявах да ми кажете, че мога да ги метна в сушилнята, но явно ще ги пращам на химическо Joy

# 221
Заглеждам тия дни някакво фолио което се поставя на стъклата на прозорците и спирало УВ лъчите, не ставало толкова горещо в стаята и прочие. Гледам по клипчета че се пръска сапунена вода върху стъклото и се лепва фолиото и се избутва ако има въздух под него с някаква шпатула. До тук добре. Обаче гледам че и отлепят нещо от него преди да го сложат, та не мога да схвана точно каква е работата. Това нещо после лесно ли се сваля от стъклото и остава ли някакво като лепило което да трябва да се почиства?
Много ме изкушава при сегашните жеги, но пък съм под наем и не мога да сложа такова и да си остане там. Освен че през студен сезон всъщност даже много ме устройва че е слънчево и че се затопля стаята от слънцето.
Ще се радвам на всякакви отзиви и информация ако има от вас слагали и махали такова фолио.

# 222
Заглеждам тия дни някакво фолио което се поставя на стъклата на прозорците и спирало УВ лъчите, не ставало толкова горещо в стаята и прочие. Гледам по клипчета че се пръска сапунена вода върху стъклото и се лепва фолиото и се избутва ако има въздух под него с някаква шпатула. До тук добре. Обаче гледам че и отлепят нещо от него преди да го сложат, та не мога да схвана точно каква е работата. Това нещо после лесно ли се сваля от стъклото и остава ли някакво като лепило което да трябва да се почиства?
Много ме изкушава при сегашните жеги, но пък съм под наем и не мога да сложа такова и да си остане там. Освен че през студен сезон всъщност даже много ме устройва че е слънчево и че се затопля стаята от слънцето.
Ще се радвам на всякакви отзиви и информация ако има от вас слагали и махали такова фолио.

Признавам че нищо не знам за конкретното фолио и ще очаквам с интерес който знае да каже, но така "от общи съображения" - щом се лепи на мокро, надали има лепило което после да се чисти. По-скоро това което се маха е за да го предпази чисто до "залепването" - от прах, мазни пръсти и такива неща.

# 223
Аз си купих от Бриколаж фолио за стъкло без лепило. Нещо като наелектризирано е, лесно се мести, докато се нагласи и не оставя следи. Мислех, че ще падне бързо, но повече от 2г стои на прозорец в банята, който се мокри.

# 224
Действайте смело с фолиата. Натка, това, което се маха е трансферно  фолио. Може да се залепи и на сухо, но тогава по- трудно ще го наместиш. Действай със сапунена вода и пластмасова шпакла. А след време махането на лепилото от прозореца става с обезмаслител.

Общи условия

Активация на акаунт