Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 236
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Бебето ми тероризира пералнята, с какво мога да я заключа?

# 466
  • На брега на реката
https://pestete.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0 … D1%82%D0%BA%D0%B8
С това няма ли да стане?

# 467
  • Варна
 Предпазители, като :  https://patilanci.bg/predpaziteli-za-shkafove
 Има  и др. видове

# 468
Как да пера хавлиите, че да стават меки?
Пера с Ариел, ползвам омекотител Ленор, хавлиите са качествени, не ги суша в сушилня, но нищо не помага, остават твърди и това си е....
Точно от сушилня хавлиите излизат най-пухкави.

# 469
  • София
Пера с Ариел, ползвам омекотител Ленор, хавлиите са качествени, не ги суша в сушилня, но нищо не помага, остават твърди и това си е....
Няма оправяне. Това е от натрупан неизплакнат перилен препарат. Нови.
Апропо -добавянето на омекотител към хавлиени кърпи освен, че възпрепятства доброто им изплакване, също намалява абсорбиращата им функция.

# 470
По мои наблюдения върху наличното вкъщи - колкото по-стари са хавлиите, толкова по-твърди са след пране.

# 471

Именно. Като се сушат на слънце стават като шкурка. Аз лятото само хавлиите суша в сушилня за да са мекички. И после гладя с много пара.

# 472
Как мога да изчистя  петна от сапунена вода по ваничката на бебето? Знам за прахообразен прах за пране и обезмаслител, но и двете в момента не мога да ги приложа...

# 473
Аз наскоро изчистих с розовата паста, но може би тя не е приложима.

# 474
  • Варна
 А сода и оцет? И после вода и подсушаване.

# 475
Коя розова паста?
След това чистене ще има още едно чистене, и използване чак догодина...
Вода и оцет знам за варовик, за сапун съм скептично настроена...
Мони, пусни хавлиите на ниска центрофуга с прахообразен препарат, 40 градуса. След това ги пусни още веднъж без препарати, дори и без омекотител, на 60 градуса и ниска центрофуга. Ако са изпрани вече просто пусни във втората стъпка.
 Откакто го открих, хавлиите са една идея по-меки отпреди.  Едно време майка ми ги изплакваше ръчно с топла вода....

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 19:19 от Vicky_P

# 476
Тази розова паста. Все по-често установявам, че каквото не мога да изчистя, успявам с нея 😃

Навремето като нямаше омекотители, майка ми изкисваме хавлиите в оцет и после ги переше. Но от сушенето на слънце си стават по-твърди спрямо сушилнята.

# 477
Пробвала съм с оцет и ръчно изплакване... Ами, миризмата си остана, а хавлиите не станаха по-меки. И да, накрая ги простирам на сянка и през нощта. През лятото до сутринта са изсъхнали...

# 478
Аз лично не съм пробвала нищо да пера с оцет, точно миризмата ме притеснява. От детството нямам някакви натрапчиви спомени от миризмата, но то тогава и перилните препарати миришеха доста странно 😂
Аз имам проблем с мекотата на ленени дрехи, но им хванал леко цаката с препарат за вълна, омекотител, програма за финно пране и никога не суша на пряко слънце.

# 479
  • Mediterraneo
Аз пък не понасям меки хавлии, суша на слънце, прани с или без омекотител, харесват ни корави вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт