Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 085
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Тя не може да го пие сутрин, защото приема хормон, както е написала. Трябва да има поне 8 ч. отстояние от него.

# 166
А добре, не съм видяла за хормона и не съм запозната.

# 167
Чак пък задължително сутрин.  Редовно го вземам по обяд, аз не ям сутрин, така че няма как да стане тогава.
Вечер на някои хора им пречи на съня, на други ни най-малко. Имах колежка дето не стига че си вземаше седмичната доза на един или да бяха два пъти в седмицата, ами и на вечеря. Лягаше си в 9ч и си спеше Grinning Други повече ги бърка.
За магнезия срещам на места че не трябвало по едно и също време с витамин Д, а него и аз го вземам вечер, та не пробвам и двете тогава. Дали е вярно това и аз не знам вече, но не губя нищо да ги разделя, та не ми пречи.

# 168
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, аз също приемам Еутирокс 25 мкг и вит. Д около 4 часа (понякога 4.5 часа)  след това. За пръв път чувам че трябва да са на по-голямо разстояние… може ли повече инфо за това?

# 169
От форума знам, че поне 8 часа след хормона може вит.Д, а за вит.Б - 4 часа

# 170
Аз в такъв случай вит.Д значи трябва да го приемам в 12-1 ч. през нощта… Еутирокс пия в най-ранните сутрешни часове, а Б12 около 9.
Лягам си задължително в 22 поради висок кортизол и лош сън.

Това е мисия невъзможна, честно.

# 171
8 ч., броено от приема на T4 - т.е. B12 можеш да го вземаш на обяд, а Витамин D - около 15 ч. или по-късно.

# 172
Мерси, но аз бях разбрала, че прием на Д след ранния следобед нарушава съня после, а аз и с това се боря.

# 173
При някои хора е така, при други - не. Simple Smile Пробвай, ако искаш.

# 174
Мерси, но аз бях разбрала, че прием на Д след ранния следобед нарушава съня после, а аз и с това се боря.
Докато не пробваш, няма как да разбереш при теб дали ще пречи, не е при всеки това. Не си мисли че чак като кафе действа, ако изобщо. И не се навивай предварително че ще ти пречи на съня, тогава със сигурност ще.

# 175
  • Melmak
Какви са оптималните дози за поддържане на нивата (без да има дефицит) на витамин Д при ИР?

# 176
  • Melmak
Тъпото при мен е, че съм с ир, но съм в застой. Повече от 150-155 nmol не мога да вдигна.
В момента съм си определила една поддържаща доза от 12000 iu дневно в комбинация със 100 mcg k2.

И килограмите ми не са малко. Но просто до един момент напредвах с вит Д, оправих си дефицита и сега застой.

# 177
Лесен за решаване проблем - вдига се още Д3-К2 и магнезий пропорционално на сегашния прием.

Ако с 12,000 нивата са ти ~150nmol/l, може да имаш нужда от 18-20,000 дневна доза за 250-300nmol/l.

# 178
  • Melmak
Благодаря ти, Слийк. Странното за мен е, че преди, като бях с дефицит (71 nmol) приемах по 6000 iu и имах резултат. Постепенно вдигнах на 9 и 12 хиляди, оправих нивата, достигнах до 155nmol и сега закотвих. Тоест преди с дефицита имах резултати с два пъти по-ниска доза от сега. Звучи много странно…

# 179
Благодаря ти, Слийк. Странното за мен е, че преди, като бях с дефицит (71 nmol) приемах по 6000 iu и имах резултат. Постепенно вдигнах на 9 и 12 хиляди, оправих нивата, достигнах до 155nmol и сега закотвих. Тоест преди с дефицита имах резултати с два пъти по-ниска доза от сега. Звучи много странно…

За колко месеца е това вдигане от 71 до 155 ?
Питам, защото мисля да се проверявам юли месец до къде съм я докарала. Установяване на дефицита ми беше март. Ендокринологът ми каза, че нямало смисъл- било твърде кратък период, не се натрупвало толкова бързо.
Идеята ми е да вдигна още дневната доза, ако съм отлепила съвсем малко от дъното. Същият ми каза, че не е нужно да го спирам заради изследването.

Общи условия

Активация на акаунт